Ζαμπονοκασερόπιτα με Κανταΐφι

Ο Άκης Πετρετζίκης μοιράζεται εύκολες, πρωτότυπες και λαχταριστές συνταγές μέσα από τη νέα σειρά βιβλίων με την υπογραφή του.   Πάρε μια ...

Ο Άκης Πετρετζίκης μοιράζεται εύκολες, πρωτότυπες και λαχταριστές συνταγές μέσα από τη νέα σειρά βιβλίων με την υπογραφή του.  Πάρε μια γεύση από τις νέες συνταγές του chef και φτιάξε μόνη σου μία λαχταριστή ζαμπονοκασερόπιτα με κανταΐφι. 

 Για το φύλλο
• 1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι

Για τη γέμιση
• 300 γρ. τυριά που λιώνουν τριμμένα
• 200 γρ. καπνιστό ζαμπόν
• 250 γρ. μανιτάρια μικρά
(ή μεγάλα σε κομμάτια)
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 250 γρ. βούτυρο
• 800 γρ. γάλα πλήρες
• 6 κ.σ. αλεύρι
• αλάτι – πιπέρι
• πάπρικα
• μαϊντανό
• 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
• 2 αβγά
• ελαιόλαδο

Σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το καπνιστό ζαμπόν σε κομμάτια μεγέθους ζαριού, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3´-4´. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι και αφήνοντάς το να κάψει καλά ρίχνουμε τα μανιτάρια σε δόσεις με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους (χωρίς να τα ανακατεύουμε συνέχεια).

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 6 κ.σ. βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και το μίγμα να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Αφήνουμε να σιγοβράσει, για να πήξει η σάλτσα μας. Δοκιμάζουμε να μην έχει γεύση αλευριού, αλλιώς αφήνουμε να μαγειρευτεί λίγο ακόμα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα 2 αβγά χτυπημένα, το καπνιστό ζαμπόν, τα μανιτάρια και τα τυριά, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και την πάπρικα. Δοκιμάζουμε αν θέλει να ρίξουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα καλά, μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
Με τα δυο μας χέρια δουλεύουμε το κανταΐφι και το «ξάνουμε», έτσι ώστε να είναι αφράτο και πλούσιο.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
Σε ένα πυρέξ διαστάσεων 43×30 εκ. βάζουμε «απαλά» τα 2/3 από το κανταΐφι.
Ρίχνουμε αρκετό από το βούτυρο πάνω στο κανταΐφι μας.

Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση, που θα είναι μπόλικη! Πάνω της βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Πιέζουμε με τα χέρια μας την πίτα ελαφρά για να ενωθούν όλες οι στρώσεις μεταξύ τους και ψήνουμε για μια ώρα και ένα τέταρτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Ζαμπονοκασερόπιτα με Κανταΐφι
Ζαμπονοκασερόπιτα με Κανταΐφι
https://2.bp.blogspot.com/-jscLrqHAJ50/V96DliSideI/AAAAAAAAfC0/XDhnt-bjXnoDwog0xh2h7GZ8UJpALo-dgCLcB/s320/61adb43d107acf936630fe5735703e21.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-jscLrqHAJ50/V96DliSideI/AAAAAAAAfC0/XDhnt-bjXnoDwog0xh2h7GZ8UJpALo-dgCLcB/s72-c/61adb43d107acf936630fe5735703e21.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/09/blog-post_81.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/09/blog-post_81.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy