Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποστείρωση των βάζων

Για να διατηρήσετε μαρμελάδες, κομπόστες, γλυκά του κουταλιού για πολύ καιρό, θα χρειαστεί να τα διατηρήσετε σε βάζα αφού τα αποστειρώσ...

Για να διατηρήσετε μαρμελάδες, κομπόστες, γλυκά του κουταλιού για πολύ καιρό, θα χρειαστεί να τα διατηρήσετε σε βάζα αφού τα αποστειρώσετε πρώτα. Υπάρχουν 2 βασικοί τρόποι:

1.Αποστείρωση βάζων στο φούρνο:

Παίρνετε γυάλινα βάζα τα οποία θα πρέπει να κλείνουν αεροστεγώς, μεγέθους επιλογής σας, τα πλένετε καλά (τα βάζα και τα καπάκια τους) με απορρυπαντικό πιάτων και τα ξεπλένετε με ζεστό νερό. Τα σκουπίζετε καλά με καθαρή πετσέτα φροντίζοντας να μη μείνει νερό. 
-Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 100°C στον αέρα ή τις αντιστάσεις.
-Στρώνετε σε ένα ταψί μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα κουζίνας. 
-Τοποθετείτε επάνω τα βάζα ανάποδα, και τα καπάκια τους δίπλα, βάζετε το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο και τα αφήνετε για 15 λ.
-Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε για 2-3 λ στην άκρη και μετά, όσο είναι ακόμα ζεστά, τα πιάνετε (φορώντας γάντια) και τα γεμίζετε μέχρι επάνω με το γλυκό σας το οποίο θα πρέπει να είναι και αυτό ζεστό. 
-Φροντίζετε να τα γεμίσετε μέχρι το χείλος των βάζων, ώστε να εγκλωβιστεί όσο το δυνατόν λιγότερος αέρας στα βάζα.
-Τα κλείνετε ερμητικά με τα καπάκια τους και τοποθετείτε το βάζο ανάποδα μέχρι να κρυώσει πολύ καλά το γλυκό σας. Έτσι θα γίνει “κονσερβοποίηση” του γλυκού και μπορείτε να το διατηρήσετε στο ντουλάπι σας για αρκετούς μήνες. Αν ανοίξετε ένα βάζο μετά θα πρέπει να το διατηρήσετε στο ψυγείο. 

Σημείωση: Αν τα καπάκια των βάζων σας είναι αρκετά λεπτά, αντί να τα βάλετε στο φούρνο, όπου υπάρχει περίπτωση να “πετσικάρουν”,  προτιμήστε (προαιρετικά) να τα ρίξετε για 3-4 λ σε κοχλαστό νερό και μετά να τα στεγνώσετε καλά. 

2.Αποστείρωση βάζων στη κατσαρόλα:

Ακολουθείτε τη διαδικασία του πολύ καλού πλυσίματος που κάνετε και στη περίπτωση αποστείρωσης στο φούρνο. 
-Αφού τα πλύνετε το τοποθετείτε μαζί με τα καπάκια τους, σε μια κατσαρόλα με νερό το οποίο να τα σκεπάζει και τα βράζετε για 15 λ από την ώρα που θα κοχλάσει το νερό. 
-Τα αφαιρείτε με τσιμπίδα από τη κατσαρόλα και τα απλώνετε πάνω σε καθαρή βαμβακερή πετσέτα κουζίνας. 
-Τα αφήνετε για 2-3 λ και μετά, όσο είναι ακόμα ζεστά, φοράτε γάντια και τα στεγνώνετε καλά με καθαρή πετσέτα. 
-Ρίχνετε μέσα ζεστό το γλυκό σας και συνεχίζετε τη διαδικασία όπως και στην αποστείρωση στο φούρνο. 

πηγή:sintayes.gr

Σχόλια

Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποστείρωση των βάζων
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποστείρωση των βάζων
https://2.bp.blogspot.com/-PmuR27ftzHg/V97M4TeiXCI/AAAAAAAAfHs/w4jUrWPDDNEgB5kxd24Eu2L8VH1AFsaDgCLcB/s320/step1_1.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-PmuR27ftzHg/V97M4TeiXCI/AAAAAAAAfHs/w4jUrWPDDNEgB5kxd24Eu2L8VH1AFsaDgCLcB/s72-c/step1_1.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/09/blog-post_65.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/09/blog-post_65.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy