Έχουν μπει για τα καλά στη διατροφή σου και τους λατρεύεις τόσο για την θρεπτική τους αξία όσο και για τη γεύση τους! Σήμερα, το ...
Έχουν μπει για τα καλά στη διατροφή σου και τους λατρεύεις τόσο για την θρεπτική τους αξία όσο και για τη γεύση τους! Σήμερα, το μενού έχει ρεβιθοκεφτέδες… Υλικά
- 250 γραμμ. ρεβίθια
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι & μαύρο πιπέρι
- 1-1,5 κουταλάκι κύμινο σκόνη
- 2 κουταλιές αποξηραμένο μαϊντανό ή ανάλογο φρέσκο
- 4 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι μπέικιν
- Λίγη πάπρικα γλυκιά
Διαδικασία: Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό να τα καλύπτει. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε. Βάζουμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν. Ανακατεύουμε το αλάτι, πιπέρια, κύμινο, μπέκιν και αλεύρι. Θα πρέπει να έχετε ένα μίγμα που όταν το πλάθετε δεν κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή και όλη νύχτα. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος σαν καρύδι και τα αφήνουμε έτσι ή τα πατικώνουμε ελαφρώς. Τα τηγανίζουμε σε λάδι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή τα ψήνουμε στο γκριλ πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά την κάθε πλευρά!
πηγή:koolnews.gr