Αξιοποιήσετε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε

Το πνεύμα της οικονομίας ξύπνησε μέσα μας για τα καλά και το μότο των ημερών είναι ένα: «Δεν πετάμε τίποτα». Εκεί που κάποτε βλέπαμε ...

Το πνεύμα της οικονομίας ξύπνησε μέσα μας για τα καλά και το μότο των ημερών είναι ένα: «Δεν πετάμε τίποτα». Εκεί που κάποτε βλέπαμε απλώς άχρηστα σκουπίδια, στην πραγματικότητα ξεφορτωνόμασταν αντικείμενα που μπορούν εύκολα να αποκτήσουν νέα χρηστικότητα, να μας λύσουν τα χέρια ή ακόμη και να ανανεώσουν την εικόνα του σπιτιού μας.

  • Πλαστικά μπουκάλια

Τέλειωσε το απορρυπαντικό πιάτων; Πλένετε πολύ καλά το εσωτερικό του πλαστικού μπουκαλιού και μόλις αποκτήσατε το ιδανικό μαγειρικό εργαλείο για να ρίχνετε την κατάλληλη ποσότητα π.χ. μίγματος για κρέπες ή κρέμας γάλακτος σε ένα φαγητό και σιροπιού ή κρέμας για να γαρνίρετε ένα γλυκό. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να γεμίζετε με νερό το σίδερό σας ή για να ποτίζετε τα γλαστράκια και τα φυτά τα οποία χρειάζονται λίγο νερό. Το ίδιο βέβαια ισχύει εκτός από το απορρυπαντικό πιάτων για οποιοδήποτε μπουκάλι που απελευθερώνει το περιεχόμενό του όταν το πιέσετε.

  • Ρολό κουζίνας

Κάποτε κρατούσαμε το σκληρό χαρτονένιο εσωτερικό του ρολού από χαρτί κουζίνας για τις σχολικές μας χειροτεχνίες. Δεν χρειάζεται όμως να είστε μαθητές για να συνεχίσετε να τα αξιοποιείτε. Ορίστε μερικές χρήσεις για το ρολό: Μπορείτε να αποθηκεύετε μέσα σε αυτό τις πλαστικές σας σακούλες για ώρα ανάγκης. Μπορείτε επίσης να τυλίγετε εκεί τα μακριά καλώδια συσκευών που πάντα μπερδεύονται και ταλαιπωρείστε κάθε φορά για να τα ξεμπλέξετε. Ακόμη, αποθηκεύστε λαστιχάκια ή κορδόνια ή χρησιμοποιήστε τα ως «ορθοστάτες» για τις ψηλές σας μπότες, ώστε να μην «λυγίζουν» όσο τις έχετε στην ντουλάπα σας, γεμίζοντας τσακίσεις.

  • Φελλοί

Τα γυάλινα μπουκάλια πηγαίνουν στην ανακύκλωση της γειτονιάς, αλλά οι φελλοί που τα συνοδεύουν πηγαίνουν στην ανακύκλωση… του σπιτιού. Καρφώστε τους φελλούς στα μυτερά σας μαχαίρια για να έχετε ένα επιπλέον μέτρο ασφαλείας σε περίπτωση που έχετε παιδιά στο σπίτι. Φτιάξτε ένα μπρελόκ για τα κλειδιά σας με βάση το φελλό για το καλοκαίρι, ώστε να μην τα χάσετε ποτέ, καθώς ακόμη και σε περίπτωση… «βουτιάς» στη θάλασσα, θα επιπλεύσουν.

  • Πλαστικές σακούλες

Ήδη μάθαμε πώς να τις αποθηκεύουμε στο ρολό της κουζίνας. Τώρα ήρθε η ώρα να τις ξαναχρησιμοποιήσουμε: Πρώτον, μπορείτε πάντα να τις ξαναπάρετε μαζί σας στο supermarket για τα επόμενα ψώνια σας – το περιβάλλον θα σας ευγνωμονεί. Επίσης, μπορείτε να καλύπτετε τα πινέλα και τις βούρτσες βαψίματος όταν σταματάτε για λίγο την δουλειά σας, ώστε να μην στεγνώσει η μπογιά πάνω τους. Στριμώξτε τις στις καλοκαιρινές τσάντες και ανάλογης φύσης αξεσουάρ που θέλετε να διατηρήσετε στο σωστό σχήμα για την επόμενη σεζόν. Τοποθετήστε τις στους κάδους απορριμμάτων στην κουζίνα και την τουαλέτα για πιο εύκολο καθάρισμα. Στρώστε μερικές στο κουτί της γάτας σας. Οι χρήσεις τους είναι χιλιάδες, όσες και οι ανάγκες αποθήκευσης σε ένα νοικοκυριό. Απλώς αυτοσχεδιάστε.

  • Κουτιά παπουτσιών

Ειδικά για τον γυναικείο πληθυσμό που συνήθως είναι άριστες συλλέκτριες υποδημάτων, τα κουτιά που συγκεντρώνουν με τον καιρό μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα χρήσιμα. Ντύστε τα με το ίδιο χαρτί περιτυλίγματος και χρησιμοποιήστε τα για να φυλάτε τα αξεσουάρ και τα κοσμήματά σας. Κάντε πρωτότυπες θήκες για CD και DVD με τον ίδιο τρόπο. Τέλος, χρησιμοποιήστε τα κουτιά παπουτσιών για να αποθηκεύσετε… παπούτσια. Η δημιουργική πινελιά σε αυτή την χρήση περιλαμβάνει μια μικρή φωτογραφία των παπουτσιών που θα βάλετε σε κάθε κουτί. Κολλήστε την αντίστοιχη φωτογραφία στο πλάι του κάθε κουτιού και βάλτε τα σε ένα ντουλάπι το ένα πάνω στο άλλο με την πλαϊνή πλευρά προς τα έξω: Έτσι, θα ξέρετε ανά πάσα στιγμή ποιο ζευγάρι κρύβεται σε κάθε κουτί και θα γλιτώνετε χρόνο.

  • Κουρτίνες μπάνιου

Άλλο ένα «κρυφό εύρημα» του σπιτιού είναι η κουρτίνα του μπάνιου που δεν σας χρειάζεται πια. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στην επόμενη ανακαίνιση του σπιτιού για να προστατεύσετε το πάτωμα από την μπογιά. Επίσης, με λίγη… τέχνη μπορείτε να την μετατρέψετε σε ένα αδιάβροχο τραπεζομάντιλο για το τραπέζι του μπαλκονιού ή του εξοχικού σας. Τέλος, μπορεί ακόμη και να χρησιμεύσει στο αυτοκίνητό σας στα μεγάλα κρύα, προσαρμόζοντάς την στο παρμπρίζ για να αποφύγετε το «πάγωμά» του.

  • Γυάλινα μπουκάλια

Αν οι μαγειρικές σας ανησυχίες περιλαμβάνουν την μυσταγωγία της παρασκευής σπιτικής μαρμελάδας ή γλυκών του κουταλιού, μην πετάτε ποτέ τα γυάλινα μπουκαλάκια ή τα βαζάκια. Κρατήστε τα για την επόμενη «παρτίδα» λιχουδιών και φτιάξτε χρωματιστά ταμπελάκια για να ζωντανέψετε την κουζίνα με την όψη, την μυρωδιά και την γεύση των δημιουργιών σας.
Πηγή: nutrimed.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Αξιοποιήσετε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε
Αξιοποιήσετε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε
https://2.bp.blogspot.com/-QemxePSQM-o/V6DRnM67WPI/AAAAAAAAeIk/PXJM4bT9TBE8Piq_gkSZ0GhxQjwGEew_wCLcB/s320/thehomeissue_mpoukali01.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-QemxePSQM-o/V6DRnM67WPI/AAAAAAAAeIk/PXJM4bT9TBE8Piq_gkSZ0GhxQjwGEew_wCLcB/s72-c/thehomeissue_mpoukali01.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/08/blog-post_90.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/08/blog-post_90.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy