Δεν το συναντάμε συχνά, αλλά η γεύση του αν αγαπάτε τα πορτοκάλια είναι εξαιρετική. Δροσερό και υπέροχο,ο χυμός του πορτοκαλιού,το κάνει ...
Δεν το συναντάμε συχνά, αλλά η γεύση του αν αγαπάτε τα πορτοκάλια είναι εξαιρετική. Δροσερό και υπέροχο,ο χυμός του πορτοκαλιού,το κάνει μοναδικό. Αξίζει να το δοκιμάσετε.
Υλικά
Άχνη ζάχαρη 100 γρ
Κρέμα γάλακτος 500 ml
Χυμός πορτοκαλιού 450 ml
Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
Χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί προαιρετικά
Οδηγίες
Στύβουμε τα πορτοκάλια και τα σουρώνουμε πολύ καλά.Σε ένα μπολ χτυπάμε την άχνη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος αρκετά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα κι ανακατεύουμε. Εάν θέλουμε έντονο πορτοκαλί χρώμα ρίχνουμε 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής . Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ ,το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη. Στα 5 λεπτά το βγάζουμε και με ένα πιρούνι το ανακατεύουμε να διαλυθεί ο πάγος και το ξαναβάζουμε κατάψυξη. Κάθε 45 λεπτά το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ. Αυτό το κάνουμε τουλάχιστον 6-8 φορές για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα εκτός αν έχουμε παγωτομηχανή που κάνει την διαδικασία πιο γρήγορα.
Υλικά
Άχνη ζάχαρη 100 γρ
Κρέμα γάλακτος 500 ml
Χυμός πορτοκαλιού 450 ml
Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
Χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί προαιρετικά
Οδηγίες
Στύβουμε τα πορτοκάλια και τα σουρώνουμε πολύ καλά.Σε ένα μπολ χτυπάμε την άχνη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος αρκετά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα κι ανακατεύουμε. Εάν θέλουμε έντονο πορτοκαλί χρώμα ρίχνουμε 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής . Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ ,το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη. Στα 5 λεπτά το βγάζουμε και με ένα πιρούνι το ανακατεύουμε να διαλυθεί ο πάγος και το ξαναβάζουμε κατάψυξη. Κάθε 45 λεπτά το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ. Αυτό το κάνουμε τουλάχιστον 6-8 φορές για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα εκτός αν έχουμε παγωτομηχανή που κάνει την διαδικασία πιο γρήγορα.
πηγή:chefoulis.gr