Χρησιμοποιήστε τα Τρόφιμα που Σας Περισσεύουν στον Κήπο Σας!

Τα υπολείμματα των τροφίμων σας προβληματίζουν καθημερινά. Ακόμα και όταν κάνετε κάθε δυνατή προσπάθεια να μην αφήσετε τίποτα να πάει χαμ...

Τα υπολείμματα των τροφίμων σας προβληματίζουν καθημερινά. Ακόμα και όταν κάνετε κάθε δυνατή προσπάθεια να μην αφήσετε τίποτα να πάει χαμένο πάντα κάτι μένει και αναρωτιέστε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το αξιοποιήσετε οικολογικά. 
Υπάρχει η λύση ακολουθώντας κάποιες πολύ έξυπνες ιδέες στον κήπο σας Μια λύση είναι να χρησιμοποιήσετε τα υπολείμματα των τροφών στον κάδο κομποστοποίησης, όπου φτιάχνετε το δικό σας οργανικό λίπασμα για τον κήπο σας. Κάποια από αυτά, όμως, όπως τα όστρακα των στρειδιών και το κατακάθι του καφέ μπορούν να έχουν μια καλύτερη χρήση για τον κήπο σας που δεν είχατε φανταστεί ποτέ πριν.

 Σε αυτό το άρθρο παραθέτουμε οκτώ ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τα υπολείμματα κάποιον τροφίμων στα φυτά του κήπου, που θα σας εντυπωσιάσουν.

  •  Το γάλα Έχετε γάλα στο ψυγείο σας που αρχίζει να ξινίζει; Μάθετε πως μπορείτε να ψεκάζετε με αυτό τα φυτά που υποφέρουν από ασθένειες μυκήτων όπως ωίδια, καπνιά και περονόσπορους. 
  • Το κέλυφος των αυγών. Είναι γνωστό πως στην κομποστοποίηση το κέλυφος του αυγού αποτελεί μια πολύ καλή πηγή ασβεστίου στο οργανικό σας λίπασμα, αλλά η χρήση του δεν σταματά εκεί. Έχει το κατάλληλο μέγεθος για την φύτρωση των σπόρων και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όπως τα πλαστικά κυπελλάκια των σπορίων, στα οποία φυτεύετε τους σπόρους. Με μια καρφίτσα κάντε μικρές τρύπες στο κάτω μέρος ώστε να στραγγίζει το νερό και προσθέστε χώμα και τον σπόρο στο εσωτερικό του. Κρατήστε χάρτινες αυγοθήκες και βάλτε τα σε αυτές με σειρά. Αργότερα, μόλις αρχίσει να αναπτύσσεται το μικρό φυτάριο ραγίστε το κάτω μέρος του κελύφους για να επιτρέψετε στις ρίζες για να αναπτυχθούν καλύτερα λίγο πριν τη μεταφύτευση στο έδαφος. Τα τσόφλια μπορούν να χρησιμεύσουν σε ένα ακόμα πρόβλημα που συναντάτε συχνά στα φυτά σας. Θρυμματίστε μερικά από αυτά γύρω από τον λαιμό της βάσης των φυτών σας και κρατήσετε τα σαλιγκάρια και άλλα ζωύφια του εδάφους μακριά μιας και δεν μπορούν να κινηθούν πάνω σε αυτά τα αιχμηρά κομμάτια.
  •  Οι Μπανανόφλουδες Κόψτε τις φλούδες της μπανάνας σε μικρά κομμάτια γύρω απο την βάση των φυτών και αφήστε τες να αποσυνθεθούν. Μπορούν να αποτρέψουν την προσβολή από τις αφίδες, ενώ εμπλουτίζουν το έδαφος με φωσφόρου και καλίου που είναι πολίτιμα συστατικά για τα φυτά. (Ο Φώσφορος προωθεί την ανάπτυξη της ρίζας, ενώ το κάλιο είναι απαραίτητο για τις βασικές λειτουργίες των φυτών όπως η αναπνοή, η διαπνοή, και η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.) Τα τριαντάφυλλα επωφελούνται αρκετά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά, έτσι φροντίστε να τοποθετείτε συχνά κομμάτια μπανανόφλουδας γύρω από τις ρίζες τους, είτε έχουν κάποιο εντομολογικό πρόβλημα είτε όχι. Μπορούν επίσης να αποτελέσουν το τέλειο δόλωμα σε παγίδες για τις σφήκες.
  • . Όστρακα Στρειδιών Τα όστρακα στρειδιών, αλλά και άλλων θαλασσινών, περιέχουν 95% ανθρακικό ασβέστιο. Έτσι είναι το πιο κατάλληλο υλικό για να χρησιμοποιηθεί στην κομποστοποίηση για να φτιάξετε οργανικό λίπασμα. Συνθλίψτε και αναμίξτε τα όστρακα στρειδιών στο έδαφος και ενισχύστε με αυτόν τον τρόπο την ποσότητα ασβεστίου που είναι διαθέσιμη στις ρίζες των φυτών σας για απορρόφηση. Επίσης βοηθάει στην ισορροπία του pH του εδάφους μιας και το ασβέστιο είναι αλκαλικό. Η ανεπάρκεια ασβεστίου μπορεί να προκαλέσει σήψη των καρπών στον ομφαλό της ντομάτας (είναι οι καστανόμαυρες σάπιες βούλες των καρπών στο κάτω μέρος). Μπορείτε να προσθέτετε θρυμματισμένα κελύφη στρειδιών σε κάθε θέση φύτευσης ώστε να προλαμβάνεται αυτό το πρόβλημα τροφοπενίας. Τέλος, όπως είδαμε πριν με το κέλυφος αυγού, έτσι και με τα στρείδια μπορείτε να τα τοποθετήσετε γύρω από τη βάση των φυτών για να κρατήσετε τα σαλιγκάρια μακριά. 
  •  Φλούδες Πορτοκαλιού. Οι αφίδες (μελίγκρα) είναι ένα γενικευμένο πρόβλημα για κάθε κηπουρό που καλλιεργεί βιολογικά. Εξασθενούν τα νεαρά φύλλα και τους νεαρούς βλαστούς μυζώντας τους χυμούς των κυττάρων και προκαλούν την ξήρανσή και την ανώμαλη ανάπτυξή τους. Τοποθετώντας φλούδες πορτοκαλιού στη βάση των πληγεισών φυτών μπορείτε να τα βοηθήσετε και να αντιμετωπίσετε αυτά τα ενοχλητικά έντομα. Ένα από τα συστατικά των αιθέριων ελαίων της φλούδας των εσπεριδοειδών είναι το Λιμανένιο, που καταστρέφει την κηρώδη εξωτερική επίστρωση του δερματίου στον εξωσκελετό των αφίδων, προκαλώντας τους ασφυξία. 
  •  Το Κουκούτσι από το Αβοκάντο. Μπορείτε να φυτέψετε τους πυρήνες του αβοκάντο για να  αναπτυχθούν τα φυτά που δίνουν αυτούς τους υπέροχους καρπούς. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να έχετε αρκετή υπομονή, δεδομένου ότι μπορεί να πάρει από 5 μέχρι 13 χρόνια για να καρποφορήσει. Εν τω μεταξύ, θα απολαμβάνετε την ανάπτυξη αυτού του όμορφου δέντρου. 
  • Το Κατακάθι του Καφέ. Προσθέστε το κατακάθι του καφέ στο σωρό της κομποστοποίησης και εφοδιάστε με άζωτο το οργανικό σας λίπασμα που είναι το πιο βασικό στοιχείο της χλωροφύλλης, απαραίτητο για τη φωτοσύνθεση, Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε γύρω από τη βάση των φυτών φροντίζοντας να μην σχηματίσετε παχύ στρώμα κρούστας γύρω από αυτά για να μην εμποδίζονται ο αέρας και το νερό να φτάνουν στις ρίζες
  •  Η Καρδιά του Μαρουλιού. Αναγεννήστε το μαρούλι, τα φύλλα του οποίου μόλις φάγατε, τοποθετώντας την καρδιά, που έμεινε, σε ένα βάζο με 12 χιλιοστά νερό στη βάση του. Κρατήστε το βάζο σε ένα περβάζι ή κάπου που να το βλέπει το φως και κάθε δεύτερη μέρα αλλάζετε το νερό. Μόλις η καρδιά του μαρουλιού αρχίσει να βλαστένει, φυτέψτε τη σε ένα δοχείο με χώμα και ρίξτε λίγο οργανικό λίπασμα για να του παρέχετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να ξαναβλαστήσετε κρεμμύδια, σκόρδα και πράσα, με την προϋπόθεση να κρατήσετε ανέπαφες τις ρίζες και την καρδιά του βολβού.
πηγή:share24.gr

Σχόλια

Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Χρησιμοποιήστε τα Τρόφιμα που Σας Περισσεύουν στον Κήπο Σας!
Χρησιμοποιήστε τα Τρόφιμα που Σας Περισσεύουν στον Κήπο Σας!
https://4.bp.blogspot.com/-K03h6T7sAu4/V62MGYaY1uI/AAAAAAAAedo/JHfXzYF4LQMO0PjVPmWS64qjesNv62uAwCLcB/s320/39873.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-K03h6T7sAu4/V62MGYaY1uI/AAAAAAAAedo/JHfXzYF4LQMO0PjVPmWS64qjesNv62uAwCLcB/s72-c/39873.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/08/blog-post_71.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/08/blog-post_71.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy