Λεμόνι-Ένα πολυεργαλείο στην κουζίνα σου

  Γνωρίζετε ότι τα λεμόνια καλλιεργούνται στην Ευρώπη από τον 13ο αιώνα; Αρχικά στη Σικελία και την Ισπανία και από το δεύτερο μισό του 1...

 Γνωρίζετε ότι τα λεμόνια καλλιεργούνται στην Ευρώπη από τον 13ο αιώνα; Αρχικά στη Σικελία και την Ισπανία και από το δεύτερο μισό του 16ου αιώνα και στη Γερμανία.  
 Tips. Στο μπαρόκ, τα φωτεινά κίτρινα φρούτα λόγω του σχήματος και του χρώματός τους εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα στην αρχιτεκτονική κήπων αλλά και σαν διακοσμητικά αντικείμενα. Αλλαγή διάθεσης: Το άρωμα του λεμονιού προσδίδει διαύγεια και καθαρότητα, ενώ ενισχύει την όρεξη για καθάρισμα.  

 Σταγόνα φρεσκάδας .Τα λεμόνια είναι ώριμα όταν έχουν το ζεστό χρώμα του ήλιου. Σε αυτήν τη φάση, κάθε φορά που χρειάζεστε μόνο 2-3 στάλες χυμό (π.χ. για έναν μεζέ ή στο βράσιμο σιροπιού) μπορείτε να τρυπήσετε το φρούτο με μια οδοντογλυφίδα ώστε να βγάλετε μόνο την απαραίτητη μικρή ποσότητα, και να μην το κόψετε στη μέση. 




  • Τυλίξτε τα! Τυλίξτε μερικά λεμόνια με χοντρά λάστιχα, σπάγκους ή κλωστές και τοποθετήστε τα σε μία πιατέλα ή βάση με καπάκι-καμπάνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι χρώματα θέλετε για τα λάστιχα και τις κλωστές, ωστόσο το κίτρινο και το λευκό δίνουν το πιο ήπιο και «ασφαλές» αποτέλεσμα.

 
  •  Μοναδικές όψεις Μεταμορφώστε τα λεμόνια, αφαιρώντας ή χαράζοντας την φλούδα τους σύμφωνα με ποικίλα σχέδια. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι κουζίνας ή ένα ειδικό κοπίδι χειροτεχνίας. Δημιουργήστε γκρουπ με διακοσμημένα λεμόνια σε διάφορα σημεία τη κουζίνας ή και του καθιστικού, για μια φρέσκια και δροσερή διακόσμηση.


  • Ευωδιαστή ασπίδα. Καρφώστε γαρίφαλα (μοσχοκάρφια) σε λίγα ολόκληρα, φρέσκα λεμόνια. Κρεμάστε τα λεμόνια σε έναν σπάγκο ή ακουμπήστε τα μέσα σε ένα πιάτο και τοποθετήστε τα κοντά σε πόρτες και παράθυρα για να δρουν ως εντομοαπωθητικά. Η διάρκειά τους φτάνουν και τις 3 εβδομάδες.  


  •  Όμορφο περιτύλιγμα .Τυλίξτε τα λεμόνια με ένα ασπρόμαυρο ή άσπρο-μπλε κορδόνι και δέστε κόμπο. Στάξτε μαύρο ή μπλε βερνίκι πάνω στον κόμπο και σφραγίστε με μια σφραγίδα (και τα δύο από είδη χειροτεχνίας, π.χ. Paco Art). Το αποτέλεσμα σίγουρα ξεχωριστό!   


  • Φυσική ομορφιά .Αξιοποιήστε τις φλούδες από τα λεμόνια που χρησιμοποιείτε (ή τα κομμένα τμήματα από την εφαρμογή της ιδέας “Μοναδικές όψεις”), για να βελτιώσετε εύκολα και φυσικά τον αέρα της ατμόσφαιρας στον χώρο σας. Περάστε τα σε μια χονδρή βαμβακερή κλωστή και κρεμάστε τα σε διάφορα σημεία.


  • Φρεσκοκομμένα… Για να διακοσμήσετε ένα τραπέζι, δημιουργήστε «τριαντάφυλλα» από φλούδες λεμονιού! Με ένα κοφτερό μαχαίρι κουζίνας, καθαρίστε την φλούδα του λεμονιού, φροντίζοντας να βγει σε μια ενιαία λωρίδα. Τυλίξτε την φλούδα στο ένα σας δάχτυλο και ακουμπήστε τα πάνω σε μια πιατέλα. Για να μείνουν φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα, προσθέστε στην πιατέλα λίγο κρύο νερό. Χρησιμοποιήστε για τραπεζομάντηλο ένα λευκό ύφασμα, πάνω στο οποίο θα ράψετε με μαύρη κλωστή δύο φορές το κατά προσέγγιση περίγραμμα ενός λεμονιού και, λίγο προτού έρθουν οι καλεσμένοι σας, τοποθετήστε τα άνθη μέσα στα κεντημένα περιγράμματα. 


  • Χωρίς λεκέδες. Ακόμη και λεκέδες από φρούτα (για παράδειγμα από μύρτιλλα) μπορούν να καθαριστούν με νερό και χυμό λεμονιού. Με τη βοήθεια των οξέων του λεμονιού, μπορούν να μόρια του νερού να περικλείσουν καλύτερα την βρωμιά. Εκτός αυτού, το νερό διαλύει καλύτερα και τα σάκχαρα των φρούτων.   


  • Στιβαρή καθαριότητα Ο χαλκός και ο ορείχαλκος με την πάροδο του χρόνου φθείρονται. Για να καθαρίσετε λοιπόν την πατίνα από χάλκινα σκεύη, αναμείξτε χυμό λεμονιού και αλάτι δημιουργώντας μια πάστα. Προσθέστε την κρέμα σε ένα πανί και τρίψτε την επιφάνεια. Μετά ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

  
  • Άρωμα στη στιγμή .Τα λεμόνια θα σας προσφέρουν βοήθεια και στο πλύσιμο πιάτων και μαγειρικών σκευών, απομακρύνοντας τις άσχημες μυρωδιές. Τρίβετε με μισό λεμόνι όλα οικιακά σκεύη, ειδικά τα τηγάνια, δίσκοι και πιατέλες όπου έχουν μαγειρευτεί και σερβιριστεί ψάρια, αυγά κ.λπ.

photos:etsiapla.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Λεμόνι-Ένα πολυεργαλείο στην κουζίνα σου
Λεμόνι-Ένα πολυεργαλείο στην κουζίνα σου
https://2.bp.blogspot.com/-xnJdRADGKR0/V6EsKYoC2sI/AAAAAAAAeKk/u96tZLk6BiQ5qUDXvGs8HA1FYkR1VntPwCEw/s320/h_00021196.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-xnJdRADGKR0/V6EsKYoC2sI/AAAAAAAAeKk/u96tZLk6BiQ5qUDXvGs8HA1FYkR1VntPwCEw/s72-c/h_00021196.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/08/blog-post_5.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/08/blog-post_5.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy