Ένας απίθανος μεζές, ιδανικός να φτιάξετε μαζί του μπρουσκέτες ή σάντουιτς από χωριάτικο ψωμί και γραβιέρα ή φέτα. Υλικά: 750γρ. Με...
Ένας απίθανος μεζές, ιδανικός να φτιάξετε μαζί του μπρουσκέτες ή σάντουιτς από χωριάτικο ψωμί και γραβιέρα ή φέτα.
Υλικά:
Αλατίζετε και ψήνετε τα λαχανικά σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ του φούρνου σας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Αφαιρείτε τις φλούδες από τις πιπεριές. Τοποθετείτε τα λαχανικά σε γυάλινα βάζα καλά πλυμένα και στεγνωμένα, τοποθετώντας εναλλάξ μελιτζάνες και πιπεριές έτσι ώστε να δημιουργήσετε στρώματα πολύχρωμα.
Ενδιάμεσα πασπαλίζετε με θυμάρι και σκορπίζετε φετούλες σκόρδου και καρυδόψιχα. Γεμίζετε τα βάζα με ελαιόλαδο και τα αφήνετε σε σκοτεινό μέρος για ένα μήνα.
Σημείωση: Για σχολαστική αποστείρωση τοποθετείτε τα βάζα με τα λαχανικά σε χύτρα ταχύτητας, αφού πρώτα στρώσετε τον πάτο της με πετσέτα κουζίνας για να μην σπάσουν. Γεμίζετε τη χύτρα με νερό, ώσπου να φτάσει 2εκ. πάνω από το καπάκι τους. Την κλείνετε και βράζετε για 15 λεπτά.
Υλικά:
- 750γρ. Μελιτζάνες φλάσκες
- 2 πιπεριές πράσινες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
- 100γρ. καρυδόψιχα
- θυμάρι ή ρίγανη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αλάτι
Αλατίζετε και ψήνετε τα λαχανικά σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ του φούρνου σας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Αφαιρείτε τις φλούδες από τις πιπεριές. Τοποθετείτε τα λαχανικά σε γυάλινα βάζα καλά πλυμένα και στεγνωμένα, τοποθετώντας εναλλάξ μελιτζάνες και πιπεριές έτσι ώστε να δημιουργήσετε στρώματα πολύχρωμα.
Ενδιάμεσα πασπαλίζετε με θυμάρι και σκορπίζετε φετούλες σκόρδου και καρυδόψιχα. Γεμίζετε τα βάζα με ελαιόλαδο και τα αφήνετε σε σκοτεινό μέρος για ένα μήνα.
Σημείωση: Για σχολαστική αποστείρωση τοποθετείτε τα βάζα με τα λαχανικά σε χύτρα ταχύτητας, αφού πρώτα στρώσετε τον πάτο της με πετσέτα κουζίνας για να μην σπάσουν. Γεμίζετε τη χύτρα με νερό, ώσπου να φτάσει 2εκ. πάνω από το καπάκι τους. Την κλείνετε και βράζετε για 15 λεπτά.
Συνταγή:Σιμόνη Καφίρη
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb