Φτιάξτε μόνοι σας το πιο δροσερό λικέρ με ελάχιστα υλικά και σερβίρετέ το μετά από γεύμα. Είναι απλά τέλειο! ...
Φτιάξτε μόνοι σας το πιο
δροσερό λικέρ με ελάχιστα υλικά και σερβίρετέ το μετά από γεύμα. Είναι απλά
τέλειο!
Υλικά:
Υλικά:
- 10 βιολογικά λεμόνια
- 1L αλκοόλ
- 500gr ζάχαρη
- 500gr νερό
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τα λεμόνια και
αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα.
- Tην βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο και
περιχύνουμε με το αλκοόλ.
- Σφραγίζουμε και αφήνουμε να
μείνει από 3 έως 10 ημέρες (όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο...
ωραίο γίνεται).
- Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό
σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και
βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5’.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε τουλπάνι σουρώνουμε το
αλκοόλ που πλέον είναι κατακίτρινο και αφαιρούμε τις φλούδες.
- Προσθέτουμε το σιρόπι και
ανακατεύουμε.
- Ισομοιράζουμε σε 2
αποστειρωμένα μπουκάλια και το αφήνουμε να ωριμάσει για 10 ημέρες.
- Το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.
Extra
tips:
- Αφαιρούμε μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα, όχι το άσπρο μέρος. - Αφήνουμε να γίνει η εκχύλιση από 3 έως 10 ημέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. - Αφού κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε το αλκοόλ αρωματισμένο.
- Αφαιρούμε μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα, όχι το άσπρο μέρος. - Αφήνουμε να γίνει η εκχύλιση από 3 έως 10 ημέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. - Αφού κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε το αλκοόλ αρωματισμένο.
πηγή: argiro.gr