Μια συνταγή για να γλείφετε τα δάκτυλα σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι: 4 μπουτάκια κοτόπουλου 1/4 φλ. ξίδι μπαλσάμικο 1 κ.γ. μέλ...
Μια συνταγή για να γλείφετε τα δάκτυλα σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι:
Ακολούθως ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ºC, για περίπου 40 λεπτά. Για να φτιάξουμε την σάλτσα, αφαιρούμε με ένα κουτάλι το λίπος απ' το ταψί και το προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά.
Έπειτα προσθέτουμε σ' αυτό και το κρασί μας κι επιπλέον ό,τι ζουμί έχει βγάλει το κοτόπουλο.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά. Περιχύνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και σερβίρουμε.
- 4 μπουτάκια κοτόπουλου 1/4 φλ. ξίδι μπαλσάμικο 1 κ.γ. μέλι 1/2 λεμόνι [χυμός] 2 κ.σ. μουστάρδα 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1/4 φλ. λευκό κρασί αλάτι, πιπέρι λίγο σουσάμι
Ακολούθως ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ºC, για περίπου 40 λεπτά. Για να φτιάξουμε την σάλτσα, αφαιρούμε με ένα κουτάλι το λίπος απ' το ταψί και το προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά.
Έπειτα προσθέτουμε σ' αυτό και το κρασί μας κι επιπλέον ό,τι ζουμί έχει βγάλει το κοτόπουλο.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά. Περιχύνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και σερβίρουμε.
photos:cooking.sigmalive.com