Μικροί κολυμβητές:Όλα τα SOS από 6 μηνών έως 6 χρονών

Τι πρέπει να προσέχουμε για να απολαύσουν τη θάλασσα με ασφάλεια τα παιδιά σε κάθε ηλικία.  Όσο καλός κολυμβητής κι να είναι κάποιος, ξέ...


Τι πρέπει να προσέχουμε για να απολαύσουν τη θάλασσα με ασφάλεια τα παιδιά σε κάθε ηλικία.  Όσο καλός κολυμβητής κι να είναι κάποιος, ξέρουμε ότι κίνδυνος παραμονεύει στη θάλασσα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μικρά παιδιά.  Μπορείτε, όμως, να μάθετε στο παιδί σας κάποια πράγματα και να ελέγξετε εκείνους τους παράγοντες που θα του επιτρέψουν σύντομα να μάθει να κολυμπάει σαν ψαράκι!

 6 μηνών - 1 έτους 
Σε αυτή την ηλικία, απλά θα πρέπει να συνηθίσει το νερό. Μπορείτε να παίζετε στο νερό μόνοι σας ή ακόμα και με άλλα παιδάκια, ώστε να συνδέσει το παιδί σας το κολύμπι με τη διασκέδαση και να νιώσει άνετα. Μπορείτε να κάνετε διάφορα παιχνίδια, όπως να πλατσουρίσετε στο νερό, να τραγουδήσετε κλπ. 

Σε αυτή τη φάση όμως δεν μπορεί να μάθει να κολυμπάει.  
Κανόνες ασφαλείας 

-Πρέπει να το έχετε αγκαλιά όλη την ώρα.
 - Μη βουλιάζετε το παιδί σας αν είναι κάτω των 3 ετών. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας μπορούν να καταπιούν μεγάλη ποσότητα νερού. Ένα μικρό παιδί μπορεί να πνιγεί με πάρα πολύ μικρή ποσότητα νερού σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η τοξικότητα του νερού της πισίνας μπορεί να αποβεί μοιραία.  
- Φορέστε στο παιδί σας μια πάνα για κολύμβηση για να εμποδίσει τυχόν... διαρροές, κυρίως εάν κολυμπάτε σε πισίνα, ώστε να μη λερώσει το νερό. 
- Έχετε πάντα μαζί σας τον απαραίτητο εξοπλισμό (σωσίβιο, ένα μικρό φαρμακείο πρώτων βοηθειών κι ένα κινητό τηλέφωνο).  



2 - 3 ετών Η περιέργεια κάνει τα παιδιά αυτής της ηλικίας πιο δραστήριο στο νερό. Όμως χρειάζεται ακόμα τη βοήθεια και την προσοχή σας. Παίξτε μέσα στο νερό παιχνίδια στα οποία θα πρέπει να κουνάει τα χέρια του (π.χ. πετάξτε του μια μπάλα και αφήστε το να τη φτάσει) και τα πόδια του και να επιπλέει στηριζόμενο στο στομάχι του ή στην κοιλιά του. Δείξτε του πώς να κάνει μπουρμπουλήθρες μέσα στο νερό και έτσι θα μάθει σιγά-σιγά να βάζει το πρόσωπό του στο νερό χωρίς να το καταπίνει. Μέχρι την ηλικία των 3 ετών, θα είναι σε θέση να κάνει πολλά πράγματα με λίγη μόνο βοήθεια από εσάς.  Κανόνες ασφαλείας  - Το πιτσιρίκι σας ίσως να νιώθει υπερβολικά άνετα μέσα στο νερό και να νομίζει ότι μπορεί να κολυμπήσει μόνο του. Μην το αφήσετε μόνο του ούτε για ένα λεπτό. Όταν βρίσκεται μέσα ή γύρω από το νερό χρειάζεται συνεχή επιτήρηση από κάποιον ενήλικο.

 - Τηρήστε με αυστηρότητα τους κανόνες ασφαλείας. Π.χ. ποτέ δεν τρέχουμε κοντά σε πισίνα (μπορεί να πέσουμε μέσα) και ποτέ δεν μπαίνουμε στη θάλασσα χωρίς το μπαμπά ή τη μαμά. 
 - Αποφύγετε να μπείτε στη θάλασσα όταν φυσάει. Επίσης, μη βάζετε μέσα στο νερό παιχνίδια ή σωσίβια που φουσκώνουν με αέρα, γιατί υπάρχει η περίπτωση να ξεφουσκώσουν και να βυθιστεί το παιδί. Επενδύστε σε ένα καλό σωσίβιο.  
- Μην αφήνετε παιχνίδια μέσα στο νερό όταν βγαίνει το παιδί σας, γιατί μπορεί να θελήσει να μπει μόνο του και να τα πιάσει. 

 4 – 5 ετών Τώρα που το παιδί αναπτύσσει το συγχρονισμό των άκρων του, που είναι απαραίτητος για να μάθει να κολυμπάει μόνο του, μπορείτε να το πάτε για μαθήματα κολύμβησης με εξειδικευμένους δασκάλους. Αν το παιδί σας δεν έχει μεγάλη εμπειρία στο νερό, προτιμήστε να αρχίσετε με μαθήματα που θα το κάνουν να εξοικειωθεί μαζί του. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορείτε να παρευρίσκεστε κι εσείς στα μαθήματα για να αισθάνεται πιο άνετα το παιδί. Κι όταν είστε μαζί στη θάλασσα, στα ρηχά νερά, μπορείτε να το βοηθήσετε να μάθει να επιπλέει μόνο του. Βυθίστε το πρόσωπό του στο νερό για 5-10 δευτερόλεπτα, χωρίς να καταπιεί νερό, βάλτε το από την όρθια στάση σε αυτή της κολύμβησης και πείτε του να κάνει συγχρονισμένες κινήσεις των άκρων. Έτσι, θα μάθει να κολυμπάει. 

 Κανόνες ασφαλείας
- Αν και δεν χρειάζεται πια να κρατάτε διαρκώς το παιδί σας, πρέπει να το επιτηρείτε συνέχεια και να είστε μονίμως μέσα στο νερό και σχετικά κοντά του. 
 - Δείξτε υπομονή. Το παιδί σας μπορεί να είναι πολύ άνετο μέσα στο νερό τη μια μέρα και να φοβάται υπερβολικά την επόμενη. Μην το πιέσετε να κάνει κάτι αν δεν θέλει κι αν δεν νιώθει έτοιμο.
 - Ποτέ μην υποθέτετε ότι παρακολουθεί το παιδί σας κάποιος άλλος ενήλικος, ακόμα κι αν υπάρχει ναυαγοσώστης. 
- Σε μερικά παιδιά δεν αρέσει καθόλου να βρέχουν το πρόσωπό τους. Ένας τρόπος για να το βοηθήσετε να συνηθίσει το νερό είναι να το βρέχετε σιγά-σιγά με το ντους στο μπάνιο. 

 6 ετών + Ένα παιδί αυτής της ηλικίας μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του για πολλή ώρα, να κολυμπήσει κάτω από το νερό και να πιάσει πράγματα που βρίσκονται στο βυθό. Μπορεί πλέον να βουτήξει στο νερό και να βγει στην επιφάνεια μόνο του. Θα μάθει να κάνει βουτιές όλων των ειδών (ακόμα και μακροβούτι!). Η σωματική του διάπλαση του επιτρέπει να κολυμπήσει μεγαλύτερες αποστάσεις. Δεν πρέπει πλέον να είστε μέσα στο νερό με το παιδί σας, όμως να το προσέχετε διαρκώς, γιατί μπορεί να υπερεκτιμήσει τις ικανότητές του. 

 Κανόνες ασφαλείας 
 - Πρέπει να υπάρχει πάντα μαζί του ένας ενήλικος ο οποίος θα προσέχει το παιδί. Ακόμα κι ένας πολύ καλός κολυμβητής μπορεί να πνιγεί. Μάθετε στο παιδί σας να μην κολυμπάει όταν δεν υπάρχει κάποιος ενήλικος κοντά και συμβουλέψτε το να κολυμπάει μαζί με κάποιο φίλο του.  
- Να φοράτε πάντα στο παιδί σας ένα σωσίβιο όταν κάνει θαλάσσια σπορ (π.χ. σκι), ακόμα κι αν κολυμπάει πάρα πολύ καλά.  

Με τη συνεργασία του Γιώργου Χατζηγεωργίου (παιδίατρος)
via:imommy.gr

Σχόλια

Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Μικροί κολυμβητές:Όλα τα SOS από 6 μηνών έως 6 χρονών
Μικροί κολυμβητές:Όλα τα SOS από 6 μηνών έως 6 χρονών
https://3.bp.blogspot.com/-gzPVdBO_Vfs/V2G2Z1-nvvI/AAAAAAAAdGI/eCdAbENn0jEwSyVunUxP1XOB3EpnkJA4QCLcB/s320/kid_4.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-gzPVdBO_Vfs/V2G2Z1-nvvI/AAAAAAAAdGI/eCdAbENn0jEwSyVunUxP1XOB3EpnkJA4QCLcB/s72-c/kid_4.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/06/sos-6-6.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/06/sos-6-6.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy