Βάλτε την ανακύκλωση στη μαγειρική σας

Βασική προϋπόθεση για να εντάξουμε την ανακύκλωση ως πρακτική στην κουζίνα μας είναι να πιστεύουμε ότι τίποτα δεν χρειάζεται να πηγαί...

Βασική προϋπόθεση για να εντάξουμε την ανακύκλωση ως πρακτική στην κουζίνα μας είναι να πιστεύουμε ότι τίποτα δεν χρειάζεται να πηγαίνει χαμένο. Με λίγη φαντασία μπορούμε να ξαναδώσουμε ζωή σε τρόφιμα ή φαγητά που μας έχουν περισσέψει στο ψυγείο. Ή μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες χρήσεις για συσκευασίες τροφίμων που έχουν αδειάσει. 

Οι πρακτικές συμβουλές θα σας εμπνεύσουν να εφαρμόζετε την ανακύκλωση στη κουζίνα σας και να δημιουργήσετε νέες χρήσεις και εσείς με την σειρά σας.

 -Αν σας έχει περισσέψει σαλάτα από την προηγούμενη μέρα μην την πετάξετε. Μπορείτε να σοτάρετε τα λαχανικά (εκτός από το αγγούρι) και να δημιουργήσετε μια γευστικότατη σάλτσα για μακαρόνια ή κρέας.
 -Αν σας έχουν περισσέψει μαγειρεμένα λαζάνια, μπορείτε να τα αναμείξετε με αυγά και να δημιουργήσετε μια χορταστική ομελέτα.
-Αν αγοράζετε τυρί φέτα σε κουτί μην πετάξετε το ζουμί της. Μπορείτε να το ρίξετε σε ένα πυρέξ με μακαρόνια και τυριά και να φτιάξετε ένα φανταστικό ογκρατέν.  Με πένες ογκρατέν με σάλτσα τυριών για να πάρετε έμπνευση.
 -Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι από τις κονσέρβες τόνου, είτε για την σαλάτα που θα τον χρησιμοποιήσετε, είτε για να σοτάρετε λαχανικά σε σάλτσα τόνου για μακαρόνια που μπορείτε να φτιάξετε.
 -Αντίστοιχα το λάδι από τα βαζάκια με τις λιαστές ντομάτες ή τις ελιές που αγοράζετε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε νόστιμες σάλτσες. 
-Το ζωμό από το βάζο με τα παντζάρια μπορείτε να τον αναμίξετε με γιαούρτι και άλλα υλικά και να φτιάξετε πρωτότυπα ντιπ.
 -Το λάδι που σας περίσσεψε από τις τηγανιτές πατάτες μη το πετάξετε. Μπορείτε να το αδειάσετε σε ένα καθαρό βαζάκι και να το φυλάξετε για να το χρησιμοποιήσετε σε επόμενο τηγάνισμα.

 Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε το ίδιο λάδι πάνω από δυο φορές για τηγάνισμα, γιατί πλέον γίνεται καρκινογόνο. Γι’ αυτό ακριβώς είναι επικίνδυνη η χρήση της φριτέζας, όταν χρησιμοποιούμε ξανά και ξανά το ίδιο λάδι. 

-Το λάδι που θέλετε πλέον να πετάξετε μην το ρίξετε απευθείας στο νεροχύτη γιατί μολύνει ανεπανόρθωτα το νερό μέσα από τους σωλήνες που διοχετεύετε. Σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας και πετάξτε το στα σκουπίδια. 
-Το μπουκάλι από το λάδι που έχει αδειάσει μην το ρίχνετε στην ανακύκλωση, γιατί στην πραγματικότητα είναι σκουπίδι. Το λάδι που θα υπάρχει γύρω-γύρω από το μπουκάλι θα λερώσει και τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο της ανακύκλωσης, με αποτέλεσμα να τα αχρηστέψει. Δείτε το άρθρο για τα βασικά λάθη της ανακύκλωσης που πρέπει να αποφεύγουμε.
πηγή:flowmagazine.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Βάλτε την ανακύκλωση στη μαγειρική σας
Βάλτε την ανακύκλωση στη μαγειρική σας
https://1.bp.blogspot.com/-_TXLQ50ASx0/V2m7XoNeDeI/AAAAAAAAdSM/TOtFmxGI-S4l1CJmSiOZuTs7KXISPEH7QCLcB/s320/newego_LARGE_t_821_106211442.JPG
https://1.bp.blogspot.com/-_TXLQ50ASx0/V2m7XoNeDeI/AAAAAAAAdSM/TOtFmxGI-S4l1CJmSiOZuTs7KXISPEH7QCLcB/s72-c/newego_LARGE_t_821_106211442.JPG
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/06/blog-post_71.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/06/blog-post_71.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy