Το πιο κρεμώδες ριζότο λαχανικών

To ριζότο είναι το masterpiece μου και το λέω με τεράστια βεβαιότητα. Αυτή η συνταγή θα εισχωρήσει στις SOS στο τετράδιο συνταγών σας κα...


To ριζότο είναι το masterpiece μου και το λέω με τεράστια βεβαιότητα. Αυτή η συνταγή θα εισχωρήσει στις SOS στο τετράδιο συνταγών σας και θα σας βγάζει ασπροπρόσωπους κάθε φορά που θα την σερβίρετε στους αγαπημένους σας.
 Το βούτυρο και το τυρί το βάζουμε αφού κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
 Υλικά  

  • 500 γρ. ρύζι για ριζότο 
  • 5 κσ ελαιόλαδο 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • 10 κλ θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  •  ½  φινόκιο ψιλοκομμένο 
  • 2-3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια 
  • 1 κολοκυθάκι μέτριο κομμένο σε κύβους 
  • 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη 
  • 150 γρ. λευκό κρασί 
  • 1400-1600 γρ. νερό 
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  •  1 κύβο ζωμό λαχανικών 
  • 150 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  •  2 κσ βούτυρο 
  • Αλάτι & Πιπέρι 


 Εκτέλεση  
Ζεσταίνουμε το νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα τον κύβο. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός  και μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το φινόκιο, το καρότο, την πιπεριά φλωρίνης, το κολοκυθάκι και τα καραμελώνουμε καλά για 5-7 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκόρδο, μαγειρεύουμε για αλλά 2 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι μαζί με το θυμάρι.  Ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα ρίχνουμε τον ζωμό σε δόσεις με μια κουτάλα. Περιμένουμε να απορροφηθεί η πρώτη δόση ζωμού, προτού ρίξουμε την επομένη. Μόλις ετοιμαστεί το ριζότο, αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε σε πιάτο αμέσως και γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και λίγη ρόκα. 
Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr

Σχόλια

Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Χριστούγεννα Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Το πιο κρεμώδες ριζότο λαχανικών
Το πιο κρεμώδες ριζότο λαχανικών
https://1.bp.blogspot.com/-XkhB8pCdU1E/V0nEV74K_VI/AAAAAAAAc0E/OtK0qaF48l8ZZzKPDkZukCI8qrhamltkwCLcB/s320/03-980x659.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-XkhB8pCdU1E/V0nEV74K_VI/AAAAAAAAc0E/OtK0qaF48l8ZZzKPDkZukCI8qrhamltkwCLcB/s72-c/03-980x659.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/05/blog-post_93.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/05/blog-post_93.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy