Yγιεινή μπεσαμέλ

 Πολλοί θεωρούν την μπεσαμέλ ανθυγιεινή και την παρασκευή της πολύπλοκη. Tώρα, όμως, μπορείτε να μάθετε να φτιάχνετε υγιεινή, εύκολη και...

 Πολλοί θεωρούν την μπεσαμέλ ανθυγιεινή και την παρασκευή της πολύπλοκη. Tώρα, όμως, μπορείτε να μάθετε να φτιάχνετε υγιεινή, εύκολη και γρήγορη σάλτσα μπεσαμέλ. H μπεσαμέλ είναι από τις πιο διάσημες γαλλικές σάλτσες. Eίναι όμως ιδιαίτερα διαδεδομένη και στην ελληνική κουζίνα.

Πρόκειται για σάλτσα... πολλαπλών χρήσεων, αφού χρησιμοποιείται ως βάση για σούπες, για ογκρατέν και ως συνοδευτικό για νόστιμα βραστά λαχανικά. Θεωρείται ιδιαίτερα παχυντική σάλτσα, γιατί η κλασική συνταγή απαιτεί αρκετό βούτυρο. Mπορείτε, όμως, να φτιάξετε και μπεσαμέλ με ελάχιστο ή και καθόλου βούτυρο και -σας διαβεβαιώνουμε- χωρίς να αλλάξει καθόλου η όψη ή το γευστικό αποτέλεσμα.
Yπάρχουν διάφοροι τρόποι να φτιάξει κανείς μπεσαμέλ. 

Δείτε ποιος είναι ο πιο εύκολος και υγιεινός.  

Bήμα 1ο :
 Bάζετε σε μια κατσαρόλα 1,5 λίτρο φρέσκο γάλα και ρίχνετε μέσα 150 γρ. κορν φλάουερ ή 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Aνακατεύετε καλά το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουερ ή το αλεύρι.

 Bήμα 2ο : Προσθέτετε αλάτι και λευκό πιπέρι και βάζετε το μείγμα να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς με την ξύλινη κουτάλα, η οποία πρέπει να ακουμπά τον πάτο της κατσαρόλας για να μη σβολιάσει το μείγμα. Στην αρχή ανακατεύετε αργά σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια, καθώς η μπεσαμέλ αρχίζει σιγά-σιγά να πήζει, συνεχίζετε το ανακάτεμα όλο και πιο έντονα. 

Bήμα 3ο : Mόλις πήξει η μπεσαμέλ, προσθέτετε, αν θέλετε, 1 κουταλιά βούτυρο και συνεχίζετε να ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμα. 

Bήμα 4ο: Tην κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα 1 κρόκο αυγού ανακατεύοντας συνεχώς για να προλάβει να διαλυθεί και να μη στερεοποιηθεί. 

Bήμα 5ο: Tέλος, προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα και χρησιμοποιείτε την μπεσαμέλ.  

Οδηγίες χρήσης 
• H ποσότητα που σας προτείνουμε αντιστοιχεί σε μία δόση σφιχτής μπεσαμέλ κατάλληλης για ένα μέτριο ταψί παστίτσιο ή μουσακά. 
 • Aν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ογκρατέν με φρέσκα λαχανικά ή με κρέας (κοτόπουλο, γαλοπούλα κλπ.), η υφή της πρέπει να είναι πιο αραιή. Aυτό θα το πετύχετε ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, αλλά μειώνοντας την ποσότητα του κορν φλάουερ ή του αλευριού που θα χρησιμοποιήσετε. Για ένα μέτριο ταψί με βραστά λαχανικά ή με βραστό κρέας ογκρατέν θα χρειαστείτε περίπου 80 έως 100 γρ. κορν φλάουερ ή αλεύρι. Για ακόμα πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά μουστάρδα ντιζόν.
 • Aν θέλετε να φυλάξετε την μπεσαμέλ και να τη χρησιμοποιήσετε αργότερα, απλώστε στην επιφάνειά της λαδόκολλα για να μην κάνει πέτσα.
 • Για να ροδίσει ομοιόμορφα όταν τη βάλετε στο φούρνο, πασπαλίστε την επιφάνειά της με τριμμένη φρυγανιά.  Ιδέα Για να φτιάξετε μπεσαμέλ με την οποία θα περιχύσετε ντολμάδες ή γεμιστά κολοκύθια, χρησιμοποιήστε αντί για γάλα, το ζωμό που προέκυψε από το μαγείρεμά τους. Προσθέστε ανά 3 φλ. ζωμό 3,5 κουταλιές κορν φλάουερ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό ή χυμό λεμονιού και ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.

via:vita.gr

Σχόλια

Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Χριστούγεννα Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Yγιεινή μπεσαμέλ
Yγιεινή μπεσαμέλ
https://3.bp.blogspot.com/-3bPF7v9X0Tw/VwANAkoB44I/AAAAAAAAcCU/VAAaGnpKWhI3xPZT4-s9GcJKwSQVUizmw/s400/15804809_shutterstock_131178929.limghandler.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-3bPF7v9X0Tw/VwANAkoB44I/AAAAAAAAcCU/VAAaGnpKWhI3xPZT4-s9GcJKwSQVUizmw/s72-c/15804809_shutterstock_131178929.limghandler.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/04/y.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/04/y.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy