Σκέφτομαι πριν αγοράσω - συμβουλές & tips

  Αποφύγετε να αγοράζετε τα πολύ μοδάτα πράγματα, γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φαίνονται πολύ ξεπερασμένα. Προτιμήστε κλασικές ...


 
  • Αποφύγετε να αγοράζετε τα πολύ μοδάτα πράγματα, γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φαίνονται πολύ ξεπερασμένα. Προτιμήστε κλασικές αξίες!
  •  Συνεννοηθείτε με γείτονες ή συναδέλφους σας από τη δουλειά, για να μοιράζεστε διαδρομές με το αυτοκίνητο του καθενός. 
  • Κάντε έναν εβδομαδιαίο προγραμματισμό των γευμάτων της οικογένειας. Έτσι θα ξέρετε τι τρόφιμα χρειάζεται να αγοράσετε και θα μπορείτε να κάνετε συγκρίσεις ανάμεσα σε διάφορα καταστήματα. Να πηγαίνετε για ψώνια έχοντας κάνει από πριν λίστα με τα απαραίτητα. Έχετε πάντα πρόχειρο ένα μπλοκάκι στην κουζίνα, για να σημειώνετε επιτόπου κάτι που τελειώνει. 
  • Αποφύγετε να πηγαίνετε να ψωνίσετε ενώ πεινάτε, είστε πολύ αγχωμένοι ή έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας. Επίσης, προτιμάτε να πηγαίνετε για ψώνια χωρίς τα παιδιά ή μάθετέ τα να μην απαιτούν να πάρουν ό,τι βλέπουν στα ράφια. Αν είναι σε σχολική ηλικία ζητήστε τους να συμμετέχουν στο γράψιμο της λίστας, εξηγώντας τους ότι δεν πρόκειται να ξεφύγετε από αυτήν.
  •  Προσέξτε τις προσφορές τύπου “3 στην τιμή των 2”. Μπορεί να είναι συμφέρουσες, μπορεί και όχι, γι’ αυτό ελέγξτε τις τιμές στα ίδια εκτός προσφοράς προϊόντα. 
  • Το μπακαλικάκι της γειτονιάς μπορεί να βρίσκεται δίπλα σας και να σας βολεύει, αλλά σίγουρα έχει μεγάλη διαφορά από ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ. Φροντίστε, λοιπόν, τα είδη που αγοράζετε συνεχώς και σε μεγάλες ποσότητες να τα προμηθεύεστε από την οικονομικότερη πηγή. 
  • Για προϊόντα που δε χαλάνε, όπως χαρτικά και απορρυπαντικά, να προτιμάτε μεγάλες συσκευασίες. Πολλά τυποποιημένα προϊόντα με τις μάρκες των σούπερ μάρκετ συμφέρουν οικονομικά και δεν υστερούν σε ποιότητα. Αν μαγειρεύετε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού, να το χωρίζετε σε μερίδες και το φυλάτε στην κατάψυξη. Θα γλιτώσετε χρόνο, κόπο, ρεύμα, αλλά και το ντελίβερι σε κάποιες μη προγραμματισμένες περιπτώσεις.
  •  Μην περιφρονείτε το φαγητό που έμεινε. Με λίγη έμπνευση μπορείτε να ετοιμάσετε καινούρια πιάτα και να μην το καταλάβει κανείς! Περιορίστε την κατανάλωση κρέατος και αυξήστε την κατανάλωση οσπρίων, που είναι η βάση της μεσογειακής διατροφής. Τα όσπρια εκτός από φυτικές ίνες περιέχουν φυτικές πρωτεΐνες, βιταμίνες Β1 και Β2, μαγνήσιο, κάλιο και σίδηρο.
  •  Καταναλώνετε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά στην εποχή τους. Είναι πλήρως και φυσιολογικά ανεπτυγμένα, είναι πιο νόστιμα και θρεπτικά και είναι φθηνότερα. Καλή εναλλακτική λύση για την περίοδο που δεν υπάρχουν φρέσκα τα λαχανικά της προτίμησής σας είναι τα φρεσκοκατεψυγμένα, τα οποία διατηρούν αρκετές από τις ιδιότητες των φρέσκων. 
  • Επιπλέον, τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι καλή επιλογή γιατί δεν κινδυνεύουν να χαλάσουν και να πεταχτούν. 
  • Φτιάξτε σπιτικές μαρμελάδες, κομπόστες, κέικ και τάρτες. Επίσης, φτιάξτε μόνοι σας ποπ κορν και πατατάκια χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο. Έτσι θα ελέγχετε την ποσότητα του αλατιού, θα αποφύγετε τεχνητά χρώματα και αρώματα, ενώ θα ελέγχετε τι καταναλώνουν τα παιδιά. Παράλληλα, θα μειωθούν τα έξοδα για τα ανθυγιεινά σνακς του περιπτέρου. 
  • Ετοιμάστε στα παιδιά ένα θρεπτικό κολατσιό, που θα πάρουν μαζί τους στο σχολείο. Έτσι, θα αποφύγουν τη συστηματική κατανάλωση σνακ, όπως τα γαριδάκια και τα πατατάκια, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσετε και το ημερήσιο χαρτζιλίκι. 
  • Πολλά από τα αναψυκτικά που συνηθίζετε να αγοράζετε είναι ανθυγιεινά και παχυντικά. Το απλό νεράκι είναι ό,τι καλύτερο για να ξεδιψάμε.
via:yeskid.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Σκέφτομαι πριν αγοράσω - συμβουλές & tips
Σκέφτομαι πριν αγοράσω - συμβουλές & tips
https://1.bp.blogspot.com/-W6SJDSKIzg4/VwK6n8XoMoI/AAAAAAAAcKY/dFZbAhXJCAgYVqQubXp0mAgGwzJYiJk9A/s400/supermarket_47805667.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-W6SJDSKIzg4/VwK6n8XoMoI/AAAAAAAAcKY/dFZbAhXJCAgYVqQubXp0mAgGwzJYiJk9A/s72-c/supermarket_47805667.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/04/tips.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/04/tips.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy