Βοηθήστε το παιδί σας να γίνει super οργανωτικό

Οι οργανωμένοι άνθρωποι δε γεννιούνται έτσι, γίνονται στην πορεία της ζωής τους. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τους τρόπους για να μάθετε...




Οι οργανωμένοι άνθρωποι δε γεννιούνται έτσι, γίνονται στην πορεία της ζωής τους. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τους τρόπους για να μάθετε στο παιδί σας πώς να είναι οργανωτικό στη ζωή του καθώς και ποιες συνήθειες πρέπει να υιοθετήσει.



Κάθε αντικείμενο πρέπει να έχει το «σπίτι» του: Αυτή η βασική αρχή οργάνωσης είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά. Πώς μπορούν να τακτοποιήσουν κάτι αν αυτό δεν έχει το δικό του «σπιτικό»; Αποφασίστε μαζί ότι όλες οι κούκλες θα πηγαίνουν σε ένα συγκεκριμένο μέρος ενώ σε ένα άλλο μέρος θα πηγαίνουν τα παζλ και τα επιτραπέζια. Είναι πολύ σημαντικό το παιδί να γνωρίζει πως «εκεί» είναι η θέση των βιβλίων και όχι να του λέτε «Βάλ’το εκεί γιατί το λέω εγώ».

Δείξτε του πώς να τακτοποιεί τα παιχνίδια του: Οι ειδικοί προτείνουν να βάζετε ετικέτες στο κάθε κουτί όπου θα περιέχονται παιχνίδια ή αν το παιδί σας είναι πολύ μικρό να βάφετε με κάποιο χρώμα το κουτί έτσι ώστε το παιδί να γνωρίζει ότι στο ροζ κουτί, για παράδειγμα, βρίσκονται όλα τα αρκουδάκια.

Μάθετέ του να φτιάχνει την τσάντα του: Αν πηγαίνει σε πολλές δραστηριότητες (ξένες γλώσσες, κολύμβηση, στοίβο, χορό) καλό είναι να έχει μια διαφορετική τσάντα για καθεμιά από αυτές και να μην αδειάζει κάθε φορά την ίδια τσάντα. Το σίγουρο είναι πως σε μια τέτοια περίπτωση θα χάσει τη μπάλα. Πάρτε του μια τσάντα για κάθε δραστηριότητα και αφήστε το να τη φτιάχνει μόνο του. Μόνο έτσι θα μάθει να είναι οργανωτικό και υπεύθυνο.

Οργανώστε το έξυπνα: Κάθε παιδί πρέπει να έχει δύο πράγματα: ένα «κουτί αναμνήσεων» και ένα «κουτί βραβείων». Στο «κουτί αναμνήσεων» θα μπορεί να βάζει κάρτες γενεθλίων, ζωγραφιές και άλλα αντικείμενα συναισθηματικής αξίας. Το κουτί αυτό μπορεί να φυλάσσεται και κάτω από το κρεβάτι. Το «κουτί βραβείων» θα περιέχει όλα τα μετάλλια, τα αριστεία και άλλες τυχόν διακρίσεις του παιδιού σας. Μπορεί και αυτό το κουτί να φυλάσσεται κάτω από το κρεβάτι. Έχοντας τέτοιους είδους «έξυπνα» κουτάκια θα κάνετε πιο ενδιαφέρουσα την οργάνωση για το παιδί σας. 

Να είστε εσείς το σωστό μοντέλο: Αφήστε τα παιδιά σας να σας παρατηρούν και να βλέπουν πώς τακτοποιείτε τα δικά σας αντικείμενα. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθει ένα παιδί να κάνει κάτι είναι να βλέπει πρώτα κάποιον άλλον να το κάνει.

πηγή: spirossoulis.com

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Βοηθήστε το παιδί σας να γίνει super οργανωτικό
Βοηθήστε το παιδί σας να γίνει super οργανωτικό
https://3.bp.blogspot.com/-Xpq6vfPSxq0/Vtt2GKJ8lAI/AAAAAAAAbDI/6cAvqkK6VFA/s400/living00709953paidesentaxei%25402x.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-Xpq6vfPSxq0/Vtt2GKJ8lAI/AAAAAAAAbDI/6cAvqkK6VFA/s72-c/living00709953paidesentaxei%25402x.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/03/super.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/03/super.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy