Καθαρές δουλειές με ό,τι υπάρχει στο ντουλάπι

Είτε για λόγους οικονομίας είτε για λόγους οικολογικής συνείδησης, όλο και περισσότερος κόσμος επιστρέφει στις παλιές φυσικές με...


Είτε για λόγους οικονομίας είτε για λόγους οικολογικής συνείδησης, όλο και περισσότερος κόσμος επιστρέφει στις παλιές φυσικές μεθόδους καθαρισμού. Γιατί όσα ξέρει η παλιά νοικοκυρά… πρέπει να τα μάθει και η νέα.
Ασπρο ξίδι.
Καθαρίζει κάνει σχεδόν για όλες τις χρήσεις. Φτιάξτε τη δοσολογία σας αναμειγνύοντας ξίδι με ίση ποσότητα νερού και έχετε έτοιμο το διάλυμά σας. Η έντονη μυρωδιά του εξατμίζεται γρήγορα, ενώ η γυαλάδα του διαρκεί (ακόμα και) μέρες. Καλύτερα να κάνετε μια μικρή δοκιμή σε μια μικρή επιφάνεια προτού το χρησιμοποιήσετε σε αντικείμενα που δεν είστε σίγουροι για την επεξεργασίας τους. Προσέξτε επίσης την αναλογία με το νερό, γιατί είναι ένα όξινο μείγμα και μπορεί να προκαλέσει θαμπάδες ή διάβρωση.
Σόδα.
(το αναψυκτικό) είναι ιδανική για να κάνει τον ανοξείδωτο χάλυβα να λάμπει. Καθαρίστε το νεροχύτη σας με ένα πανί με σόδα και στη συνέχεια σκουπίστε τον με ένα στεγνό πανί.

Οι παλιές νοικοκυρές είχαν τη λύση για όλα τα προβλήματα του σπιτιού στο ντουλάπι τους. Ο χυμός του λεμονιού είναι από τα πιο γνωστά οικολογικά καθαριστικά.
Λεμόνι .
Ο χυμός του είναι κατάλληλος για να γυαλίσετε αντικείμενα από χαλκό, ενώ διαλύει και τα άλατα στις βρύσες του μπάνιου. Αν αναμείξετε τον χυμό του με σόδα θα δημιουργήσετε ένα φυσικό απορρυπαντικό για τα πιάτα και για τους λεκέδες από λάδι. Οπως όλα τα όξινα, καλύτερα να το δοκιμάσετε πρώτα σε μια μικρή επιφάνεια για να μη βρεθείτε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.
Οινόπνευμα .
Είναι το ισχυρότερο καθαριστικό για λεκέδες από μαρκαδόρους που έχουν αφήσει τα πιτσιρίκια επάνω σε διάφορες επιφάνειες. Είναι πολύ αποτελεσματικό και για τα σημάδια επάνω στους καθρέφτες, π.χ. από οδοντόβουρτσες.
Καφές .
Τοποθετήστε κόκκους καφέ σε σημεία με δυσοσμίες για να εξουδετερώσετε την άσχημη μυρωδιά. Στον κάδο των σκουπιδιών μπορείτε να προσθέσετε μερικούς κόκους μέσα σε ένα σακουλάκι και να το τοποθετήσετε στον πάτο. Τέλος, οι κόκκοι του θεωρούνται ιδανικοί για να τρίψετε δύσκολες βρομιές, π.χ. υπολείμματα σε ταψιά ή κατσαρόλες.
Τσάι.
Χαρίζει στα ξύλινα πατώματα χρώμα και λάμψη που είχαν χαθεί προ πολλού. Για να ξεκινήσετε, βράστε μια κατσαρόλα νερό και προσθέστε 5 με 6 φακελάκια τσαγιού. Αφήστε το τσάι να δράσει για περίπου 10 λεπτά και ρίξτε το στον κουβά.
Ψωμί (λευκό).
Το ψωμάκι είναι ιδανικό για να αφαιρέσετε βρoμιές από έναν… πίνακα ζωγραφικής! Απλώς τοποθετήστε την ψίχα επάνω στο σημείο με τη σκόνη ή το λεκέ και θα… δείτε πώς θα καθαρίσει χωρίς να χαλάσετε το χρώμα του.
πηγή:spirossoulis.com

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Καθαρές δουλειές με ό,τι υπάρχει στο ντουλάπι
Καθαρές δουλειές με ό,τι υπάρχει στο ντουλάπι
https://4.bp.blogspot.com/-kRA2b9mlov0/VvhONngWnBI/AAAAAAAAbuk/5mDjbRmpsK4TlrwW6rbUR6qassWD9lxPA/s400/ac5a20d28c9a00781bb74aa6d907eec6.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-kRA2b9mlov0/VvhONngWnBI/AAAAAAAAbuk/5mDjbRmpsK4TlrwW6rbUR6qassWD9lxPA/s72-c/ac5a20d28c9a00781bb74aa6d907eec6.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/03/blog-post_39.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/03/blog-post_39.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy