Στο σημερινό post δημιουργούμε βήμα – βήμα τις πιο cool συσκευασίες για τις πιο θρεπτικές πασχαλινές σοκολάτες . Και έτσι με λίγη μόνο ...
Στο σημερινό post δημιουργούμε βήμα – βήμα τις πιο cool συσκευασίες για τις πιο θρεπτικές πασχαλινές σοκολάτες . Και έτσι με λίγη μόνο προσπάθεια έχουμε στη διάθεσή έτοιμα τα γιορτινά μας δώρα. Δείτε πως αρχικά τυπώνουμε τις ετικέτες. Δημιουργούμε, με την ίδια λογική που έχουμε περιγράψει και σε παλιότερο post, μικρές χειροποίητες σφραγίδες.
Μια εξαιρετική ιδέα από ένα υπέροχο blog το neanikon.gr που αξίζει να επισκεφθείτε. Ο Αρης σχεδιάζει και υλοποιεί συνταγές γλυκών καθώς και έξυπνες κατασκευές.
Στο θέμα μας λοιπόν....
Προμηθευόμαστε (π.χ. από το amazon) το ειδικό λάστιχο για χάραξη σφραγίδας, σχηματίζουμε με ένα μολύβι το θέμα μας και με τη βοήθεια ενός κοπιδιού και μίας λίμας κόβουμε και λιμάρουμε το περίγραμμά του.
Επιπλέον προμηθευόμαστε χρωματιστά μελάνια, κόβουμε τετράγωνα κομμάτια λευκό χαρτί (8 x 8 εκ) και με τις σφραγιδούλες τυπώνουμε το αυγό και το κοτοπουλάκι. Με ένα μικρό τριγωνικό κομμάτι σχηματίζουμε και τα φτερά. Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό μαύρο μαρκαδόρο μαρκάρουμε τα μάτια και με ένα πορτοκαλί την μύτη. Τέλος μετατρέπουμε τη γόμα ενός μολυβιού σε σφραγίδα και σταμπάρουμε το φόντο με πράσινες βούλες. Δεύτερο βήμα η κατασκευή του κουτιού.
Εκτυπώνουμε το σχεδιάγραμμα και το εφαρμόζουμε σε ένα κομμάτι καφέ χαρτόνι διαστάσεων 17,2 x 25,5 εκ. Ζωγραφίζουμε με τη βοήθεια του χάρακα το περίγραμμα, αποτυπώνουμε τις εσωτερικές γραμμές και μουτζουρώνουμε τις περιοχές που πρέπει να αφαιρεθούν. Με κατάλληλα κοπίδια (κλασσικό και x – acto) κόβουμε την περίμετρο ενώ με το εικονιζόμενο εργαλείο (ή με ένα bone folder) τσακίζουμε τις εσωτερικές ευθείες. Σβήνουμε τα υπολείμματα του μολυβιού, διπλώνουμε και τοποθετούμε κόλλα σε όλες τις ενώσεις εκτός από την πλευρά της «γλώσσας».
Στο σχεδιάγραμμα η πλευρά που δεν πρέπει να ενωθεί απεικονίζεται με πράσινο χρώμα. Από την καλή πλευρά κολλάμε την ετικέτα και η συσκευασία μας είναι έτοιμη ! Με βάση την συνταγή της χειροποίητης σοκολάτας, δημιουργούμε διπλή ποσότητα και την αφήνουμε να στερεοποιηθεί σε ένα τσέρκι διαστάσεων 16 x 16 εκ.
Κόβουμε την σοκολάτα σε τέσσερα κομμάτια, τα οποία αφού τα προστατεύσουμε με πλαστική μεμβράνη ή λαδόκολλα, τα τοποθετούμε στα κουτάκια τους. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο, το δώρο μας είναι κομπλέ ! Πλάκα δεν έχει ?