DIY: Παλιά... σαν καινούρια!

Μην το σκέφτεστε ούτε λεπτό! ∆ώστε µια δεύτερη ευκαιρία στα παλιά σας αντικείµενα και δείτε τα να σας ανταποδίδουν το… καλό που του...





Μην το σκέφτεστε ούτε λεπτό! ∆ώστε µια δεύτερη ευκαιρία στα παλιά σας αντικείµενα και δείτε τα να σας ανταποδίδουν το… καλό που τους κάνατε οµορφαίνοντας το σπίτι σας ακόµα περισσότερο!



Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ανανεώσουμε ένα σημείο του σπιτιού μας, από το να σκαρφιστούμε νέες… ιδιότητες για παλιά αντικείμενα τα οποία είχαμε στα αζήτητα. Στις σελίδες που ακολουθούν, επιστρατεύουμε κάποια από αυτά και τους χαρίζουμε μια δεύτερη ζωή – ίσως πολύ πιο ενδιαφέρουσα από αυτή που είχαν μέχρι πρότινος.

Ξεκινάμε από το φωτιστικό μα το οποίο αποκτά μια πιο ενδιαφέρουσα υπόσταση. Πώς το δημιουργούμε; Βγάζουμε από το ντουλάπι μας τα παλιά, χρησιμοποιημένα χωνιά και τα μεταμορφώνουμε σε µοδάτα φωτιστικά για την κουζίνα μας (εικ. 1).


Τα πιάτα της γιαγιάς μας δεν έχουν καμία θέση στα συρτάρια μας. Αντιθέτως, στον τοίχος μας ταιριάζουν υπέροχα μιας και –με λίγη φαντασία– γίνονται ένα πανέμορφο αυτοσχέδιο ρολόι το οποίο εκτός από όμορφο, είναι και λειτουργικό (εικ. 2).



Ξετρυπώνουμε τις παλιές μας αυγοθήκες και δημιουργούμε έξυπνες θέσεις για τις καρφίτσες μας. Έτσι, θα τις έχουμε πάντα του χεριού μας (εικ. 3).


Επόμενο βήμα; Να προσθέσουμε λίγο χρώμα στον χώρο. Τα λουλούδια και τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουμε τον στόχο μας. Αγοράζουμε, λοιπόν, αυτά που μας αρέσουν περισσότερο από το φυτώριο της γειτονιάς μας, τα μεταφυτεύουμε σε παλιά κλασικά σερβίτσια και δημιουργούμε μοναδικές συνθέσεις στο τραπέζι ή στον πάγκο της κουζίνας μας με τα πρωτότυπα κασπό μας .


Ένα παλιό µεταλλικό σουρωτήρι µετατρέπεται σε µια πρώτης τάξης ψωµιέρα. Το δυνατό σηµείο της; Η χρωµατιστή κορδέλα/µαλλί, η οποία πραγµατικά κάνει όλη τη διαφορά. 


Οι παλιές επιφάνειες κοπής μπορούν να αποτελέσουν τον ιδανικό καμβά για να ανταλλάσσουμε μηνύματα με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ή να σημειώνουμε πράγματα τα οποία δεν θέλουμε να ξεχάσουμε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να τις βάψουμε με το ειδικό χρώμα που δημιουργεί αυτή την ξεχωριστή υφή του μαυροπίνακα και να τις στολίσουμε σε κάποιο σημείο της κουζίνα μας .


Κι όμως οι… αλατιέρες μπορούν να έχουν ακόμα μία χρήση την οποία ούτε καν φανταζόμασταν. Μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν μία πρώτης τάξης βάση για finger food .
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!
Μας αρέσει να έχουμε διάφορα βότανα και φρέσκα μυρωδικά στην κουζίνα μας; Τότε δε μένει παρά να σημειώσουμε πάνω στα γλαστράκια τους το όνομά τους ούτως ώστε να μπορούν όλα τα μέλη της οικογένειας να τα ξεχωρίζουν. Ένας έξυπνος τρόπος για να το κάνουμε με στιλ, είναι να χρησιμοποιήσουμε τα παλιά μας μαχαιροπίρουνα πάνω στα οποία μπορούμε να σημειώσουμε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο το είδος του κάθε φυτού. 

Μια πρακτική, οικονοµική και όµορφη ιδέα!


Της Μάρθας Αγγελοπούλου
πηγή:oikiamag.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: DIY: Παλιά... σαν καινούρια!
DIY: Παλιά... σαν καινούρια!
https://1.bp.blogspot.com/-cJ1HgZLwS9A/Vso7IsbjHNI/AAAAAAAAarw/UvpxyKXVBAU/s400/0_16.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-cJ1HgZLwS9A/Vso7IsbjHNI/AAAAAAAAarw/UvpxyKXVBAU/s72-c/0_16.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/02/diy.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/02/diy.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy