Συμβουλές μαγειρικής που -μάλλον- δεν γνωρίζετε!

Όλοι οι μεγάλοι σεφ έχουν τα μυστικά τους. Και αυτό, μάλλον, ισχύει και για εσάς. Όσα χρόνια και να έχετε περάσει μέσα σ...




Όλοι οι μεγάλοι σεφ έχουν τα μυστικά τους. Και αυτό, μάλλον, ισχύει και για εσάς. Όσα χρόνια και να έχετε περάσει μέσα στην κουζίνα, όσο και να έχετε αφιερωθεί στο να ξεθάψετε κάθε απίθανη συνταγή, πάντα κάτι θα λείπει από το μικρό σκονισμένο τεφτέρι. Συγκεντρώσαμε μικρά μυστικά που μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα σας προκειμένου να στεφτείτε πλέον και επίσημα βασίλισσα της κουζίνας! 


Τραγανές τηγανιτές πατάτες

Αφού καθαρίσετε και κόψετε σε κομμάτια τις πατάτες, βυθίστε τις σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι για μία περίπου ώρα. Αφού τις σουρώσετε, ρίξτε λίγο αλατάκι και είναι έτοιμες για τραγανό τηγάνισμα!
Φρέσκα λαχανικά
Συχνά τα λαχανικά μαραίνονται γρήγορα, ακόμα και αν βρίσκονται στο ψυγείο. Αν η πρασινάδα σας έχει κάποια μαραμένα φύλλα, μην τα πετάξετε. Αφαιρέστε τα και βάλτε τα σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό.
Κρεμμύδια που δε μαυρίζουν
Για να μη μαυρίζουν τα κρεμμύδια την ώρα που τα σοτάρετε, μπορείτε να ρίξετε λίγο αλάτι στο λάδι πριν βάλετε τα κρεμμύδια στο τηγάνι. Με τον τρόπο αυτό τα κρεμμύδια θα σοταριστούν χωρίς να μαυρίσουν.
Μακαρόνια που δεν κολλάνε
Για να μην κολλάνε τα μακαρόνια, και να μπορεί να δεθεί πάνω τους η αγαπημένη σας σάλτσα, μπορείτε να τα ξεπλύνετε -αφού βράσουν- με κρύο νερό για να φύγει το πολύ άμυλο, το οποίο είναι και η αιτία που κολλάνε.
Ρύζι που δε λασπώνει
Το σπυρωτό ρύζι είναι αυτό που επιθυμεί κάθε καλή μαγείρισσα. Το μυστικό για σπυρωτό ρύζι, πέραν της σωστής αναλογίας με νερό, είναι να προσθέσετε την ώρα που βράζει λίγες σταγόνες λεμονιού.
Εναλλακτική για αλκοόλ
Αν δε θέλετε να βάλετε κρασί (ή άλλο αλκοόλ) στο φαγητό σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό μήλου ή χυμό καρότου ή ζωμό λαχανικών μαζί με λίγο μηλόξυδο. Η γεύση θα είναι εξίσου έντονη.
Το πιο νόστιμο τηγανιτό αβγό
Πριν βγάλετε το αβγό από το τηγάνι, σβήστε το με λίγο ξύδι μπαλσάμικο ή λευκό κρασί. Αφήστε το τηγάνι για λίγο στη φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί μια σάλτσα και περιχύστε την πάνω στο αυγό, πριν το σερβίρετε στο πιάτο.
Σαλάτα με ψητά λαχανικά
Το μυστικό για να φτιάξετε μια πεντανόστιμη σαλάτα με ψητά λαχανικά είναι να υπολογίσετε τον διαφορετικό χρόνο ψησίματος του κάθε υλικού. Τα κρεμμύδια, το καλαμπόκι ή οι πιπεριές έχουν τους δικούς τους χρόνους.
Εύκολο καθάρισμα γαρίδας
Για να καθαρίσετε σωστά και εύκολα μια γαρίδα, μπορείτε να κάνετε μια μικρή τρύπα στην πλάτη της και με τη μύτη ενός πιρουνιού να τραβήξετε το μαύρο “εντεράκι”. Στη συνέχεια μπορείτε να την μαγειρέψετε.
Τραγανή ζύμη πίτσας
Για να γίνει τραγανή η ζύμη της πίτσας που φτιάχνετε στο σπίτι, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ρίξτε λίγη ποσότητα ζάχαρης στη ζύμη, καθώς την ετοιμάζετε. Η πίτσα σας θα γίνει “κρατσανιστή”, όπως την θέλετε.
Φέτα που δε ξεραίνεται
Αν δε θέλετε να ξεραίνεται -ή να μουχλιάζει- η φέτα, μπορείτε να βράσετε γάλα μαζί με λίγο αλάτι και (αφού κρυώσει) να βυθίσετε μέσα σε αυτό τα κομμάτια της φέτας. Το διατηρείτε σε τάπερ μέσα στο ψυγείο.
Μπανάνες που δε μαυρίζουν
Για να μη μαυρίζουν οι μπανάνες σας, μπορείτε να τις αποθηκεύσετε, αντί για το ψυγείο, μέσα σε μια μεγάλη σκούρα, χάρτινη σακούλα, σε ένα ντουλάπι. Με τον τρόπο αυτό θα σας δώσουν ενέργεια μέσα στην ημέρα!
Σφιχτή σαντιγί
Για να φτιάξετε μια τέλεια σαντιγί, μπορείτε να χτυπήσετε την κρύα κρέμα γάλακτος μέσα σε ένα κρύο μπολ. Με τον τρόπο αυτό η κρέμα θα σφίξει πιο γρήγορα και το γλυκό θα γίνει πραγματικά πεντανόστιμο.
Νόστιμος πουρές
Για να φτιάξετε έναν τέλειο σπιτικό πουρέ, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι την ώρα που τον μαγειρεύετε και να συνεχίσετε το βράσιμο για λίγη παραπάνω ώρα, μέχρι ο πουρές να “μελώσει”.
Τέλεια, τραγανά μπισκότα
Μπορείτε να φτιάξετε νόστιμα τραγανά μπισκότα αν δεν προσθέσετε παραπάνω αλεύρι από αυτό που αναφέρει η συνταγή και αν τα αφήσετε να ξεκουραστούν μέχρι να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν θα έχουν τραγανή υφή!

 από Ελευθερία Ιωαννίδου
Πηγή: mama365.gr

Σχόλια

Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Χριστούγεννα Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Συμβουλές μαγειρικής που -μάλλον- δεν γνωρίζετε!
Συμβουλές μαγειρικής που -μάλλον- δεν γνωρίζετε!
http://4.bp.blogspot.com/-v5wqX3q38po/VmLvsVCzOoI/AAAAAAAAYVA/uQIhjxEeTlU/s400/sef.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-v5wqX3q38po/VmLvsVCzOoI/AAAAAAAAYVA/uQIhjxEeTlU/s72-c/sef.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2015/12/blog-post_12.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2015/12/blog-post_12.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy