Βάλε χρώμα στο σπίτι οικονομικά! ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Άλλαξε τη διακόσμηση και βάλε χρώμα στο σπίτι οικονομικά με απλές λύσεις. Επιπλέον, οι προτάσεις μας μπορούν να εφαρμοστούν και σ...




Άλλαξε τη διακόσμηση και βάλε χρώμα στο σπίτι οικονομικά με απλές λύσεις. Επιπλέον, οι προτάσεις μας μπορούν να εφαρμοστούν και στην περίπτωση που νοικιάζεις το σπίτι σου και δεν επιτρέπεται να κάνεις μόνιμες παρεμβάσεις.

Πριν ξεκινήσεις διάλεξε την παλέτα σου

Είσαι φαν των έντονων αποχρώσεων ή μήπως προτιμάς τα απαλά παστέλ; Σκέψου πόσο διαφορετικά σε κάνουν να αισθάνεσαι τα χρώματα και ψάξε έναν τρόπο για να τα ενσωματώσεις κατάλληλα. Για αρχή, συμβουλέψου ένα χρωματολόγιο, διάλεξε ένα χρώμα σε διάφορους τόνους ή χρώματα που είναι «κοντά» στη χρωματική παλέτα, ή προτίμησε αντίθετες αποχρώσεις για ένα πιο δυνατό αποτέλεσμα.

Επένδυσε σε ένα χαλί
Να ξέρεις ότι ένα τολμηρό, πολύχρωμο χαλί αποτελεί το ιδανικό σημείο εκκίνησης για τη διακόσμηση του χώρου. Διάλεξε πρώτα το χαλί και μετά εμπνεύσου την υπόλοιπη επίπλωση και τα αξεσουάρ του δωματίου σύμφωνα με τα χρώματα του πρώτου. Μπορείς ακόμα να δημιουργήσεις ένα εστιακό σημείο στο καθιστικό – συγκεντρώνοντας τα έπιπλα στο κέντρο του – για να φέρεις όλο τον χώρο μαζί. Επιπλέον, αν μετακομίσεις μπορείς να το πάρεις μαζί σου!



Δώσε χαρακτήρα με τα έπιπλα
Σε νοικιασμένους χώρους χωρίς έπιπλα, μπορείς να προσθέσεις μια… γενναιόδωρη δόση «προσωπικότητας» με τις επιλογές της επίπλωσης. Διάλεξε έναν πολύχρωμο καναπέ – το φανταχτερό κίτρινο και το μπλε είναι της μόδας τώρα – ή συνδύασε μια ξύλινη ή λευκή τραπεζαρία με χρωματιστές καρέκλες. Αν το budget σου είναι περιορισμένο, βάψε εσύ τις καρέκλες για ένα πιο οικονομικό makeover.



Πες ναι στα διακοσμητικά υφάσματα
Εμπνεύσου από την ποικιλία των υφασμάτων αφού, όποια και αν είναι τα γούστα σου, θα βρεις μια μεγάλη γκάμα επιλογών για να ταιριάξεις στον χώρο σου. Πολύχρωμα ή εμπριμέ μαξιλάρια, κουρτίνες και περσίδες είναι ένας τέλειος τρόπος για να αφήσεις το διακοσμητικό… στίγμα σου σε ένα ουδέτερο περιβάλλον. Εξάλλου, υπάρχουν οι κατάλληλες λύσεις για μια γρήγορη και εύκολη αναβάθμιση χώρου. Είτε «πεταχτείς» στο κοντινότερο κατάστημα με είδη σπιτιού, είτε αφιερώσεις ένα ολόκληρο απόγευμα σε τεχνικές «φτιάξ’ το μόνος σου» για να φτιάξεις χειροποίητα μαξιλάρια ή ένα κάλυμμα για το κρεβάτι, τα υφάσματα προσφέρουν ατέλειωτες δυνατότητες.

Κάνε «ζαβολιά» με την ταπετσαρία
Προφανώς, το να βάλεις μια μόνιμη ταπετσαρία στον τοίχο ενός νοικιασμένου διαμερίσματος δεν αποτελεί καν επιλογή. Παρόλα αυτά, υπάρχει λύση. Μπορείς να προμηθευτείς επαναχρησιμοποιούμενα αυτοκόλλητα τοίχου που θα χαρίσουν χρώμα και σχέδιο στον χώρο χωρίς μόνιμο αποτέλεσμα. Μπορείς ακόμα και να εκτυπώσεις το δικό σου σχέδιο ή κάποια προσωπική σου φωτογραφία σε κατάλληλο μέγεθος.



Γίνε λάτρης της τέχνης
Δημιούργησε την προσωπική σου «γκαλερί» χάρη σε πολύχρωμα artprints ή μια συλλογή από ασπρόμαυρες φωτογραφίες μέσα σε χρωματιστές κορνίζες. Αν υπάρχουν περιορισμοί στην τοποθέτηση καρφιών στον τοίχο του σπιτιού, συμβουλεύσου το συμβόλαιο και δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ειδικά αυτοκόλλητα διπλής όψεως.  Έτσι, θα μπορέσεις να κρεμάσεις τα δικά σου… έργα τέχνης, χωρίς να κάνεις ζημιά στους τοίχους. Εναλλακτικά, αντί να κρεμάσεις κάδρα, πίνακες και κορνίζες, μπορείς να τα τοποθετήσεις γερμένα στον τοίχο, πχ. πάνω σε μια συρταριέρα ή στο τζάκι. Συγκέντρωσε τα σχέδια σε μοτίβα έτσι ώστε να έχεις ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.



«Ντύσε» με αξεσουάρ κάθε χώρο
Όταν πρόκειται να δώσεις χρώμα στον χώρο σου, μην περιορίζεσαι στο καθιστικό ή στην κρεβατοκάμαρα. Η ουδέτερη επίπλωση της κουζίνας σε λευκό, κρεμ ή ξύλο αποτελεί τον τέλειο «καμβά» για να ρίξεις τις πολύχρωμες πινελιές σου. Για παράδειγμα, μπορείς να βάλεις στη βιτρίνα χρωματιστά βάζα, να στήσεις στο ράφι μικρές ηλεκτρικές συσκευές ή να κρεμάσεις χαριτωμένα ποτηρόπανα και μοντέρνα αξεσουάρ κουζίνας. Εξάλλου, αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να δώσεις χαρακτήρα σε ένα δωμάτιο χωρίς να αλλάξεις ολόκληρη τη διακόσμηση.

Ξαναζωντάνεψε το μπάνιο σου
Το μπάνιο συνήθως είναι ο χώρος με το λιγότερο χρώμα. Όχι πια! Μπορείς να κρεμάσεις πολύχρωμες πετσέτες και φωτεινά αξεσουάρ που θα δώσουν νέα ανάσα στο βαρετό ύφος του χώρου.



Κάνε μια χρωματική… παρέμβαση
Το γεγονός ότι δεν μπορείς να βάψεις τους τοίχους δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους αγνοήσεις εντελώς. Βάψε ένα μεγάλο πάνελ από MDF και ακούμπησέ το γερμένο στον τοίχο για να προσθέσεις χρώμα στον χώρο. Μπορείς ακόμα και να στερεώσεις με συρραπτικό ένα ύφασμα με το αγαπημένο σου σχέδιο πάνω στο πάνελ ή να κολλήσεις ένα κομμάτι ταπετσαρίας, έτσι ώστε να ανανεώσεις μια βαρετή γωνιά του σπιτιού.

Μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά
  • Πρόσθεσε ανοιξιάτικο πράσινο, ζωηρό ροζ και λίγο παιχνιδιάρικο κίτρινο εδώ και εκεί. Αυτά τα χρώματα συνθέτουν μια χαρούμενη παλέτα που «ξεσηκώνει» και τους πιο μονότονους χώρους.
  • Ένταξε με όποιο τρόπο θες (αυτοκόλλητο, ταπετσαρία, πίνακας, διακοσμητικό, κά.) ένα έντονο σχέδιο σε ένα μόνο τμήμα ενός τοίχου για να δημιουργήσεις μια άμεση αίσθηση σε ένα ουδέτερο δωμάτιο.
  • Βάλε σε σειρά τις χρωματιστές κορνίζες πάνω σε ένα ράφι.
  • Πες ναι στο «πράσινο». Τα φυτά σε γλάστρες και τα φρέσκα λουλούδια είναι ο ιδανικός τρόπος για να δώσεις νέα «πνοή» στον χώρο σου.
  • Χρησιμοποίησε καλύμματα με σχέδια για να προσθέσεις χρώμα σε έναν απλό καναπέ. Δίπλωσε τις άκρες κάτω από τα μαξιλάρια για μια πιο κομψή εμφάνιση.
πηγή:helloladies.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Βάλε χρώμα στο σπίτι οικονομικά! ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Βάλε χρώμα στο σπίτι οικονομικά! ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
http://1.bp.blogspot.com/-3IM4fP2ZVlk/VVddCNmQu9I/AAAAAAAAXtA/EWPeqvroK-o/s400/%CF%87%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-3IM4fP2ZVlk/VVddCNmQu9I/AAAAAAAAXtA/EWPeqvroK-o/s72-c/%CF%87%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2015/05/blog-post_36.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2015/05/blog-post_36.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy