Πως να καθαρίσεις αποτελεσματικά όλο το σπίτι!

Οι δουλειές του σπιτιού συνήθως είναι ότι πιο κουραστικό,  χρονοβόρο και πάνω απ’ όλα απογοητευτικό όταν μετά από ώρες προσπάθειας ...




Οι δουλειές του σπιτιού συνήθως είναι ότι πιο κουραστικό, χρονοβόρο και πάνω απ’ όλα απογοητευτικό όταν μετά από ώρες προσπάθειας βλέπεις τους λεκέδες να βρίσκονται ακόμη στο ίδιο σημείο!



 Δεν υπάρχει όμως λεκές που δεν βγαίνει, απλά δεν γνωρίζουμε όλες τον κατάλληλο τρόπο για να τους καθαρίσουμε. Στην λίστα που ακολουθεί λοιπόν μπορείς να βρεις τις καλύτερες συμβουλές για να καθαρίσεις κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου.Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε και ετοιμάσου να δεις το σπίτι σου να αστράφτει με μερικά πολύ εύκολα και χρήσιμα tips!

Τips για να καθαρίσεις εύκολα την κουζίνα σου
katharismos kouzinas
  • Για να αναζωογονήσεις τα μαχαίρια που έχουν σημάδια από σκουριά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χυμό λεμονιού και μετά να τα πλύνεις όπως θα έκανες κανονικά.
  • Τώρα αν έχεις καμένες κατσαρόλες και τηγάνια, μπορείς να τα τρίψεις με ένα μείγμα από ξύδι και σόδα.
  • Για να κάνεις τα χάλκινα σκεύη να μοιάζουν σαν καινούρια τρίψτα με κέτσαπ και έπειτα ξέπλυνε τα.
  • Για να βοηθήσεις έναν τρίφτη να καθαρίσει και ταυτόχρονα να τον ακονίσεις, μπορείς να τρίψεις μια πατάτα ή ακόμη και ένα μήλο, τα οποία θα του δώσουν την υγρασία που χρειάζεται για να καθαρίσει μετά στο πλύσιμο.
  • Για να καθαρίσει η καφετιέρα σου μπορείς να την τρίψεις με μια παλιά οδοντόβουρτσα, αφού πρώτα την έχεις βυθίσει στο ξύδι.
  • Για να κάνεις το μπλέντερ σου να γυαλίσει βάλε μέχρι την μέση νερό και ξύδι και βάλτο σε λειτουργία, ώστε να πάει το υγρό και στο παραμικρό σημείο.
  • Για να αφαιρέσεις τους δύσκολους λεκέδες από τα σφουγγαράκια της κουζίνας, βάλτα για ένα λεπτό μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων και έπειτα ξέπλυνε τα.
Τips για τον καθαρισμό του σαλονιού
tips saloni
  • Αν υπάρχει λεκές από εμετό για να τον καθαρίσεις αποτελεσματικά από τα χαλιά και τους καναπέδες και να φύγει η άσχημη μυρωδιά, χρησιμοποίησε το κατακάθι του καφέ για να τα τρίψεις.
  • Αν έχεις δερμάτινους καναπέδες και θέλεις να τους καθαρίσεις και να τους κάνεις να γυαλίσουν, τρίψτους με ένα μαλακό πανί και οινόπνευμα.
  • Το ίδιο μπορείς να κάνεις και για τους καναπέδες μικροϊνών (βελούδινοι), μόνο που μετά θα πρέπει να τους αφήσεις να στεγνώσουν με το οινόπνευμα και έπειτα να τους τρίψεις ελαφρά με μια βούρτσα.
Τips για τον καθαρίσεις γρήγορα το μπάνιο
kathariotita baniou ediva.gr
  • Για να κάνεις το σίδερο για τις μπούκλες ή την μασιά για το ίσιωμα των μαλλιών να γυαλίσουν, βάλε σε ένα κομμάτι βαμβάκι λίγο οινόπνευμα και τρίψτα.
  • Οι βούρτσες είναι από τις μεγαλύτερες πηγές μικροβίων, οπότε θα πρέπει τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα να χρησιμοποιείς μια άλλη χτένα για να αφαιρέσεις τις τρίχες από πάνω της και έπειτα να την βάζεις σε χλιαρό νερό με σαμπουάν.
  • Αν η κουρτίνα του ντους σου έχει αρχίσει να βγάζει μούχλα σε διάφορα σημεία, μπορείς να την βάλεις στο πλυντήριο μαζί με μερικές πετσέτες και λίγη μαγειρική σόδα.
  • Για να αφαιρέσεις την μαυρίλα γύρω από τον καθρέφτη πάρε μία παλιά οδοντόβουρτσα και βύθισε την μέσα σε ένα μείγμα από νερό, σόδα και ξύδι και έπειτα τρίψε τα σημεία.
  • Για να κάνεις την οδοντόβουρτσα σου να είναι και πάλι καθαρή σαν την πρώτη μέρα, βύθισε την σε κάποιο στοματικό διάλυμα.
Τips για τον καθαρισμό της κρεβατοκάμαρας
tips kathariotita upnodomatio
  • Είναι το στρώμα σου κίτρινο και εμφανίζει σε κάποια σημεία μούχλα; Ρίξε επάνω στα συγκεκριμένα σημεία λίγη μαγειρική σόδα και αιθέρια έλαια και έπειτα με ένα καθαρό πανί και νερό τρίψτο.
  • Για να αφαιρέσεις τις δακτυλικές και τους λεκέδες από την οθόνη του υπολογιστή σου, χρησιμοποίησε ένα στεγνό ή ελαφρώς βρεγμένο πανί που δεν αφήνει χνούδι. Μην χρησιμοποιείς για κανένα λόγο χημικά καθαριστικά.
  • Διώξε τα μικρόβια από το γραφείο σου καθαρίζοντας το με οινόπνευμα.
  • Για να κρατήσεις τις μαξιλαροθήκες και τα σεντόνια σου λευκά, πριν τα πλύνεις βάλε πάνω στον λεκέ λίγο λευκό ξύδι ή λεμόνι.
Πόσα από αυτά τα tips γνώριζες; Μήπως έχεις να μας προτείνεις κάποιο ακόμη για την καθαριότητα του σπιτιού;

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Πως να καθαρίσεις αποτελεσματικά όλο το σπίτι!
Πως να καθαρίσεις αποτελεσματικά όλο το σπίτι!
http://1.bp.blogspot.com/-OlTsdSd7v0Q/VVb4wRWtPCI/AAAAAAAAXro/atoykwaZg2A/s400/How-to-clean-house-fast.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-OlTsdSd7v0Q/VVb4wRWtPCI/AAAAAAAAXro/atoykwaZg2A/s72-c/How-to-clean-house-fast.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2015/05/blog-post_18.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2015/05/blog-post_18.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy