Διασκεδάστε με την οικογένειά σας αυτό το Πάσχα

Η Άνοιξη είναι εδ...






Η Άνοιξη είναι εδώ! Το Πάσχα σε μια εβδομάδα περίπου μας χτυπάει την πόρτα. Αυτή είναι η ιδανική περίοδος για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρον την οικογενειακή ατμόσφαιρα των άγιων αυτών ημερών, και μακριά από το άγχος της πόλης και της καθημερινότητας να διασκεδάσετε με την ψυχή σας με την οικογένειά σας.
Μπορεί για τα παιδιά το Πάσχα να είναι μόνο μια γιορτή γεμάτη γλυκά, τσουρέκια, λαμπάδες και λιχουδιές, είναι όμως και για τους γονείς μια ιδανική ευκαιρία να συναντηθούν με φίλους και συγγενείς που έχουν να τους δουν καιρό.  Στο πατρικό του παππού και της γιαγιάς, στο χωριό ή στο σπίτι στην πόλη και να δημιουργήσουν μια δική τους οικογενειακή πασχαλινή παράδοση! Η προετοιμασία αρχίζει…
 

Μην περιοριστείτε μόνο στα γλυκά:
• Πείτε στα παιδιά σας την ιστορία με το παραδοσιακό κουνελάκι του Πάσχα. Το μεγάλο Σάββατο, τοποθετήστε έξω από την πόρτα σας καρότα και νερό για το κουνελάκι του Πάσχα - κάτι αντίστοιχο, δηλαδή, με τα μπισκότα και το γάλα που τοποθετούμε τα Χριστούγεννα για τον Αϊ Βασίλη.
• Αγοράστε για το παιδί σας διάφορα βιβλία με εικόνες σχετικές με το Πάσχα και την άνοιξη, ώστε να διεγείρουν τη φαντασία του και να διευρύνουν τον κόσμο του.
• Εξηγήστε στο παιδί σας ότι η άνοιξη είναι η πιο καρποφόρα περίοδο και ότι αυτή την εποχή γεννιούνται τα περισσότερα ζώα. Εάν έχετε τη δυνατότητα, ταξιδέψτε μαζί με το παιδί σας στη κοντινότερη φάρμα ή στο σπίτι στο χωριό ώστε να μπορεί να δει από κοντά πώς είναι τα μωρά των διάφορων ζώων και πτηνών.
Βαφή των αυγών
Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι, απλοί και πιο περίπλοκοι, να διακοσμήσετε τα αυγά σας. Η βαφή των αυγών είναι μια καλή ευκαιρία δημιουργικής οικογενειακής απασχόλησης και μπορεί να συνδυαστεί με φίλους ίδιας ηλικίας από τον παιδικό ή το φιλικό περιβάλλον. Μπορείτε να καλέσετε επίσης δικούς σας φίλους μαζί με τα παιδιά τους, ενώ η κάθε οικογένεια θα φέρει ό, τι υλικά διαθέτει.
Ακολουθούν μερικές ιδέες που μπορείτε να υιοθετήσετε για να διακοσμήσετε τα αυγά σας πιο δημιουργικά:
Εάν το παιδί σας είναι πολύ μικρό ή έχετε να επιβλέψετε πάνω από ένα, τότε επιλέξτε τον πιο απλό τρόπο ώστε να αποφύγετε μια ολοκληρωτική καταστροφή καθώς και να καταλήξετε με ένα καλάθι μαύρα αυγά.
  •  Στρώστε σε μεγάλο τραπέζι πλαστικό τραπεζομάντιλο.
  •  Δώστε στα παιδιά πλαστικά γάντια και παλιά ρούχα. 
  • Τοποθετείστε τα πινέλα, τις οικολογικές νερομπογιές, τις πλαστικές ( ή χάρτινες) αυγουλοθήκες συσκευασίας και μερικά από τα άσπρα βρασμένα αυγά στο τραπέζι.
  •  Χρησιμοποιήστε μαρκαδόρους και αυτοκόλλητα που μπορούν εύκολα να φύγουν με την πλύση.
  •  Χρησιμοποιήστε ένα χρώμα τη φορά.
  •  Χρησιμοποιήστε μη τοξικές νερομπογιές, τέμπερες καθώς και ειδικές βαφές αυγών. Στην τελευταία περίπτωση, προσθέστε ένα κουταλάκι ξίδι σε μισό ποτήρι βραστό νερό και ύστερα 20 σταγόνες περίπου από την ειδική βαφή. Όσο πιο πολλή ώρα μείνουν τα αυγά στη μπογιά, τόσο πιο έντονο χρώμα θα βγει.
  •  Επειδή η νερομπογιά αργεί λίγο να στεγνώσει, καλό είναι τα αυγά να μπογιατίζονται τμηματικά ενώ τα έχετε τοποθετημένα πλάγια στις συσκευασίες τους. Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν με δικά τους σχέδια τα Αναστάσιμα αυγά.
  •  Εάν το παιδί σας είναι πολύ μικρό, χρησιμοποιήστε σφουγγαράκια αντί για κατσαρόλες και βουτήγματα. Θα αποφύγετε με αυτόν τον τρόπο πολλές τσαπατσουλιές.
  •  Αντί για κανονικά αυγά, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά και να τα διακοσμήσετε με κορδελάκια, φανταχτερή κόλλα, πινέζες και ό, τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Αυτά θα μπορούσατε να τα κρατήσετε και για τη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.
  • Δημιουργήστε πάνω σε ένα αυγό κάποιο σχέδιο με λευκό κραγιόν. Στη συνέχεια, βουτήξτε το στη μπογιά. Το κραγιόν θα αντισταθεί στη μπογιά και θα μείνει μετά το σχέδιο. Θα δείτε ότι τα παιδιά θα το λατρέψουν και δε θα σας αφήσουν να ξαναβάψετε βαρετά μονόχρωμα αυγά.
  •  Δεν τα λαδώνουμε. Καλή διασκέδαση!
Κατανάλωση βαμμένων αυγών
Προσοχή! Δεν είναι όλα τα βαμμένα αυγά κατάλληλα προς κατανάλωση:
1. Χρησιμοποιήστε μη τοξικές, φαγώσιμες φυτικές βαφές αυγών.
2. Μην κρατήσετε τα βαμμένα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου πάνω από μία ή δυο ώρες.
3. Διατηρείτε τα αυγά μέσα στο ψυγείο και καταναλώστε τα μέσα σε μια εβδομάδα.
4. Όταν αγοράσετε αυγά, να προσέχετε την ποιότητά τους καθώς και να τα χρησιμοποιείτε πριν την ημερομηνία λήξης.
Πώς να φτιάξετε το δικό σας καλαθάκι
Υλικά:
• Μια καθαρή, πλαστική κανάτα 4 λίτρων.
• Κόλλα που να φεύγει με την πλύση.
• Βαμβάκι (ροζ και άσπρο)
• Τσόχα ή/και χαρτί σχεδίασης.
• Μαρκαδόρο που να φεύγει με την πλύση.
• Ψαλίδι
• Κουμπιά ή οτιδήποτε άλλο σχετικό για να φτιάξετε τα μάτια/μύτη
Οδηγίες:
1. Πριν ξεκινήστε, σιγουρευτείτε ότι η κανάτα σας είναι καθαρή και στεγνή και χωρίς ετικέτες επάνω.
2. Κρατήστε την κανάτα από το χερούλι για να σκιτσάρετε το κεφάλι του κουνελιού και το κομμάτι που στη συνέχεια θα κόψετε. Το κομμάτι απέναντι από το χερούλι θα είναι η μύτη. Κόψτε από το καπάκι προς τα πάνω για να σχηματίσετε τα αυτάκια του κουνελιού. Προσέξτε μην κόψετε το χερούλι διότι μετά το παιδί σας δε θα μπορέσει να πιάσει το καλαθάκι του.
3. Κολλήστε του τα μάτια και μια μύτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τσόχα για τα μάτια. Στις περισσότερες κανάτες υπάρχει ο χώρος που προεξέχει, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τοποθετήσετε τα μάτια. Το ροζ βαμβάκι θα είναι ό, τι πρέπει για μια γλυκιά μυτούλα.
4. Αρχίστε να το γεμίσετε με τα κεράσματα!
Αλλιώς: μπορείτε εναλλακτικά να γεμίσετε το καλαθάκι με βαμβάκι για πιο χνουδωτό κουνελάκι.  Επίσης, μπορείτε να ανοίξετε τρύπες στα πλάγια της μύτης και περνώντας μαύρη κλωστή/σπάγκο, να φτιάξετε μουστάκια!!!

Πασχαλινό κυνήγι θησαυρού

Ώρα να πάμε στο χωριό, στον παππού και την γιαγιά για το Πάσχα! Για τα παιδιά, το πασχαλινό κυνήγι θησαυρού είναι η αγαπημένη τους δραστηριότητα - ο μεγάλος αγώνας για να βρουν γλυκά ή άλλους ….. σοκολατένιους θησαυρούς για να γεμίσουν το πασχαλινό καλαθάκι. Τι μπορείτε να κάνετε ως γονιός για να κάνετε αυτή τη δραστηριότητα ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, αλλά και ασφαλή;
• Λογικά θα θέλετε να κάνετε για τα παιδιά σας το κυνήγι θησαυρού κατάλληλο για την ηλικία τους καθώς και φιλικό με τα κατοικίδια. Δε θα ήταν δίκαιο ένα 3χρονο παιδάκι να ανταγωνίζεται τον 8χρονο ξάδελφο του.
• Αφήστε τα μικρά να ξεκινήσουν πρώτα. Αντί για σοκολατένια αυγά, κρύψτε πλαστικά αυγά και μάλιστα ο καθένας να πρέπει να ψάξει ένα συγκεκριμένο χρώμα αυγών.
• Χρησιμοποιήστε νήματα διαφορετικών χρωμάτων για το κάθε παιδί. Μετά παρακινήστε τα να ακολουθήσουν ο καθένας το δικό του νήμα, ώστε στο τέλος να βρεθεί ο καθένας με ένα καλαθάκι όλο δικό του.
• Μπορείτε να στήσετε το κυνήγι θησαυρού και έξω, γύρω από τη γειτονιά. Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν πρόχειρους χάρτες ή πείτε τους αινίγματα ώστε να οδηγηθούν στο επόμενο αυγό ή στοιχείο. Θα κατενθουσιαστούν!
• Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τον παππού και την γιαγιά στο παιχνίδι!!!
Πασχαλινό φαγητό
Μετά το τόσο τρέξιμο και παιχνίδι, τα παιδιά θα έχουν σίγουρα πεινάσει. Ακολουθούν μερικές ιδέες για το τι θα λάτρευαν τα παιδιά σε μια τέτοια στιγμή:
• Φτιάξτε τους ένα πρόγευμα συνοδευόμενο από κάποιο αναψυκτικό ή χυμό. Είναι η κατάλληλη στιγμή για φρέσκα, κομμένα φρούτα και λαχανικά, τσουρέκια, και φυσικά, βραστά αυγά.
• Μια άλλη ιδέα είναι να τους ετοιμάσετε βάφλες με ό, τι φρέσκο κυκλοφορεί αυτή την εποχή στην αγορά από πάνω ή μια νόστιμη ομελέτα (ακόμη πιο πολλά αυγά!).
• Πριν το δείπνο, παρακινήστε τα παιδιά στο διαγωνισμό «χτυπάω το αυγό». Κάποιος χτυπάει με το αυγό του το αυγό του διπλανού του με σκοπό να το σπάσει. Όποιος νικήσει μπορεί να απαλλαγεί από καμιά αγγαρεία του σπιτιού.  Δηλαδή, κάνουμε Ανάσταση πριν την ώρα της!
Είτε τρώτε το κουνελάκι πρώτα από τα αυτιά, ώστε να μη σας ακούει όταν έρχεστε…ή από τα πόδια ώστε να μην το βάλει στα πόδια, σας ευχόμαστε ένα Καλό Πάσχα!
πηγή:babybaby.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Διασκεδάστε με την οικογένειά σας αυτό το Πάσχα
Διασκεδάστε με την οικογένειά σας αυτό το Πάσχα
http://1.bp.blogspot.com/-LMgNvnRUM2E/VSALowO450I/AAAAAAAAXiE/npvbSp2z2ck/s1600/Easter%2BBunny.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-LMgNvnRUM2E/VSALowO450I/AAAAAAAAXiE/npvbSp2z2ck/s72-c/Easter%2BBunny.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2015/04/blog-post.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2015/04/blog-post.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy