ΜΥΡΙΣΕ ΑΝΟΙΞΗ... ΚΑΙ ΛΕΒΑΝΤΑ

Ο Μάρτιος είναι, ημερολογιακά, ο πρώτος μήνας της άνοιξης. Από πλευράς καιρού, όμως, είναι... απρόβλεπτος. Τη μια μέ...




Ο Μάρτιος είναι, ημερολογιακά, ο πρώτος μήνας της άνοιξης. Από πλευράς καιρού, όμως, είναι... απρόβλεπτος. Τη μια μέρα έχει την όψη καλοκαιριού και την επόμενη θυμάται το χειμώνα! Τα φυτά, όμως, γνωρίζουν πολύ καλά πως ήρθε η ώρα ν'αναγεννηθούν!






ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
—Αν θέλετε να μετακινήσετε έναν ήδη φυτεμένο θάμνο στον κήπο σας, ο Μάρτιος είναι η καλύτερη εποχή. Σκάψτε γύρω από τις ρίζες του, σε κάποια λογική απόσταση για να μην τις τραυματίσετε, αφήνοντας όσο περισσότερο χώμα μπορείτε περιφερειακά και μεταφυτέψτε τον στη μόνιμη θέση του. —Αν το φυτό είναι μεγάλο θα χρειαστείτε σίγουρα βοήθεια. Οι κόνδυλοι της Ντάλιας που δεν αφαιρέθηκαν από το χώμα, το Μάρτιο σίγουρα θα έχουν «πετάξει» μάτια ή ακόμα και μικρούς βλαστούς. Είναι μια καλή ευκαιρία να αποκτήσετε κι άλλα φυτά από το ίδιο είδος, αν βγάλετε από το χώμα τους κονδύλους και τους διαιρέσετε κόβοντάς τους με ένα μαχαίρι. Φυτεύοντας κάθε μικρό κομμάτι κονδύλου με βλαστάρι σε μικρές γλάστρες, θα έχετε καινούριες ντάλιες χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1 ευρώ!
—Αν θέλετε να αλλάξετε τις γλάστρες σε μερικά από τα φυτά σας, μην περιμένετε να ανθίσουν.Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή.
Κλάδεμα
Με τα πρώτα σημάδια της άνοιξης κλαδέψτε τις τριανταφυλλιές, τα γιασεμιά, τις μπουκαμβίλιες, το πλουμπάγκο, τις ορτανσίες, τη ναντίνα, το λιγούστρο, το αγιόκλημα και άλλα φυτά και θάμνους καλοκαιρινής ανθοφορίας, πριν αρχίσουν να πετούν νέα κλαδάκια. Αφαιρέστε αρχικά όλα τα ξερά ή σπασμένα βλαστάρια και αραιώστε λίγο τα κλαδιά -περισσότερο στο κέντρο- ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας ελεύθερα και ο ήλιος να φτάνει παντού. Κλαδέψτε τα φυτά που έχουν μεγαλώσει άνισα ώστε να ενισχύσετε την ανάπτυξή τους και να κάνετε την εικόνα τους πιο «γεμάτη». Μην ξεχάσετε και τις πρασινάδες όπως είναι ο κισσός, πριν αρχίσει καινούρια ανάπτυξη.


Φύτεμα
—Τα κρεμαστά καλάθια είναι δοχεία που χρησιμοποιούνται όταν δεν υπάρχει αρκετός ή ελεύθερος χώρος στον κήπο ή στο μπαλκόνι. Σε αυτά τα δοχεία μπορεί να φιλοξενηθεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός φυτών, κάτω από κατάλληλες συνθήκες και με τη σωστή περιποίηση. Εμείς σας προτείνουμε τη Φούξια!
—Η αρχή της άνοιξης είναι η καταλληλότερη εποχή για να πολλαπλασιάσετε κάποια φυτά με την απλή μέθοδο της καταβολάδας. Τέτοια φυτά είναι η ορτανσία, η φορσύθια, ο φιλάδελφος και το ροδόδεντρο.
—Οι καλοκαιρινοί βολβοί είναι φυτά που πρέπει να φυτευτούν τώρα για να ανθίσουν στην ώρα τους. Αν θέλετε να έχετε λουλούδια όλο το καλοκαίρι από αυτούς, φροντίστε να τους φυτέψετε σε χρονικά διαστήματα λίγων ημερών για να ανθίσουν ο ένας μετά τον άλλο!
—Φυτέψτε καλοκαιρινά φυτά, που συνήθως έχουν διάρκεια ζωής ένα χρόνο, με σπόρους. Ολα τα καλά φυτώρια και ανθοπωλεία διαθέτουν μεγάλη ποικιλία.
—Προτιμήστε να τα φυτέψετε απευθείας στην τελική τους θέση παρά να τα μεταφυτεύετε αργότερα.
—Ξεκινήστε δειλά-δειλά τη λίπανση των φυτών σας, αυξάνοντας σταδιακά τη δόση τους επόμενους μήνες. 
πηγή:idanikospiti.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: ΜΥΡΙΣΕ ΑΝΟΙΞΗ... ΚΑΙ ΛΕΒΑΝΤΑ
ΜΥΡΙΣΕ ΑΝΟΙΞΗ... ΚΑΙ ΛΕΒΑΝΤΑ
http://1.bp.blogspot.com/-jh0Oggbd5gA/VPMQDxXfpCI/AAAAAAAAXdo/xfedRVU-deU/s1600/%CE%B9%CE%B4%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%821.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-jh0Oggbd5gA/VPMQDxXfpCI/AAAAAAAAXdo/xfedRVU-deU/s72-c/%CE%B9%CE%B4%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%821.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2015/03/blog-post_43.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2015/03/blog-post_43.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy