Mια πολύ όμορφη συνταγή από την ediva.gr που αξίζει να την φτιάξετε. Θα την απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.Θα χρειαστείτε: ...
Mια πολύ όμορφη συνταγή από την ediva.gr
που αξίζει να την φτιάξετε. Θα την απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.Θα χρειαστείτε:
Για την ζύμη:
- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 8 κουταλιές σούπας παγωμένο βούτυρο σε μικρά κομματάκια
- 4 – 5 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό
- 1 ασπράδι (για την επάλειψη)
- 2-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη (για την επάλειψη)
- 120 γρ, τυρί κρέμα
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2/3 κούπας nutella
- βανίλια
- 200 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά
Για να κάνεις τη ζύμη βάζεις σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και την ζάχαρη και ανακατεύεις. Προσθέτεις το βούτυρο σε κομματάκια και με γρήγορες κινήσεις προσπαθείς να κάνεις το μείγμα ψίχουλα.
Προσθέτεις το νερό στα ψίχουλα και κάνεις την ζύμη. Φυσικά αν θέλεις να την φτιάξεις πιο εύκολα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μπλέντερ.
Έπειτα, βάζεις την ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνεις στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ώστε να σφίξει.
Όταν είναι έτοιμη την ανοίγεις σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και κόβεις κύκλους 12 εκατοστών περίπου. Τα βάζεις στο ταψάκι με τις υποδοχές.
Αν θέλεις να κάνεις τα σχεδιάκια, για να μοιάζουν οι τάρτες με λουλούδια θα πρέπει να τα βάλεις εναλλάξ στις θήκες και με το δάχτυλο να κάνεις τα πέταλα.
Με ένα πινελάκι περνάς τη ζύμη με το ελαφρά χτυπημένο ασπράδι και πασπαλίζεις με τη ζάχαρη. Αν δε θέλεις δεν είναι απαραίτητο, απλά βοηθάει στο να πάρουν αυτή τη γυαλάδα.
Τα ψήνεις στους 210 βαθμούς για 10-12 λεπτά και τα αφήνεις να κρυώσουν καλά.
Τώρα για τη γέμιση χτυπάς με το μίξερ το τυρί κρέμα ώστε να μαλακώσει και να αφρατέψει. Προσθέτεις τη ζάχαρη, τη nutella και τη βανίλια και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τώρα αφήνεις στην άκρη το μίξερ και με μια σπάτουλα ενσωματώνεις τη σαντιγί στο μείγμα και το αφήνεις στο ψυγείο να σφίξει.
Για να κάνεις τα ρολάκια σοκολάτας πάρε το εξάρτημα που ξεφλουδίζεις τα λαχανικά και αφού ζεστάνεις τη σοκολάτα, με τα χέρια σου βγάλε φλούδες από τη στενή πλευρά της σοκολάτας και γέμισε την επιφάνεια. Για το τελείωμα μπορείς να κάνεις γραμμές με σιρόπι σοκολάτας.
Δοκίμασε τη συνταγή και πες μου τα αποτελέσματα!
Καλή επιτυχία κορίτσια!