Μια ξεχωριστή πρόταση από την misswebbie.gr για όσες αγαπούν τις τορτίγιες... Δοκιμάστε δεν θα χάσετε.Θα χρειαστείτε: Υλικά: 2 φ...
Μια ξεχωριστή πρόταση από την misswebbie.gr για όσες αγαπούν τις τορτίγιες...Δοκιμάστε δεν θα χάσετε.Θα χρειαστείτε:
Υλικά:
2 φλυτζ. σπανάκι φρέσκο
3 φλυτζ. αλεύρι
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ. γλ. αλάτι
5 κ. σ. ελαιόλαδο
Νερό
2 φλυτζ. σπανάκι φρέσκο
3 φλυτζ. αλεύρι
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ. γλ. αλάτι
5 κ. σ. ελαιόλαδο
Νερό
Εκτέλεση:
1. Άχνισε το σπανάκι σε μία κατσαρόλα με 1 φλυτζ. νερό. Μόλις μαραθεί, κρύωσέ το σε παγωμένο νερό. Κράτησε το ζεστό νερό, που έβρασες το σπανάκι.
2. Στράγγιξε το σπανάκι και κάν’ το μία μπάλα. Βάλ’ το σε μία κανάτα με μεζούρα και πρόσθεσε ζεστό νερό, μέχρι να φτάσει 1 ½ φλυτζ. (στη μεζούρα της κανάτας).
3. Βάλε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στο μίξερ. Πρόσθεσε το λάδι και ανακάτεψε, μέχρι να ενσωματωθεί.
4. Πρόσθεσε το σπανάκι, ανακάτεψε λίγο και στη συνέχεια ρίξε μέσα και το νερό από το σπανάκι. Ανακάτεψε, μέχρι να γίνει μία ζύμη. Μπορεί να μην χρειαστεί όλο το νερό, οπότε καλύτερα να το ρίχνεις σιγά-σιγά.
5. Χώρισε την ζύμη σε 4 μπαλάκια. Άφησέ τα να “ξεκουραστούν” για 10 λεπτά.
6. Αλεύρωσε μία επιφάνεια. Άνοιξε το κάθε μπαλάκι στο σχήμα τορτίγιας. Βάλε τις τορτίγιες σπανακιού σε αντικολλητικό ταψί και ψήσε 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά (ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος).
1. Άχνισε το σπανάκι σε μία κατσαρόλα με 1 φλυτζ. νερό. Μόλις μαραθεί, κρύωσέ το σε παγωμένο νερό. Κράτησε το ζεστό νερό, που έβρασες το σπανάκι.
2. Στράγγιξε το σπανάκι και κάν’ το μία μπάλα. Βάλ’ το σε μία κανάτα με μεζούρα και πρόσθεσε ζεστό νερό, μέχρι να φτάσει 1 ½ φλυτζ. (στη μεζούρα της κανάτας).
3. Βάλε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στο μίξερ. Πρόσθεσε το λάδι και ανακάτεψε, μέχρι να ενσωματωθεί.
4. Πρόσθεσε το σπανάκι, ανακάτεψε λίγο και στη συνέχεια ρίξε μέσα και το νερό από το σπανάκι. Ανακάτεψε, μέχρι να γίνει μία ζύμη. Μπορεί να μην χρειαστεί όλο το νερό, οπότε καλύτερα να το ρίχνεις σιγά-σιγά.
5. Χώρισε την ζύμη σε 4 μπαλάκια. Άφησέ τα να “ξεκουραστούν” για 10 λεπτά.
6. Αλεύρωσε μία επιφάνεια. Άνοιξε το κάθε μπαλάκι στο σχήμα τορτίγιας. Βάλε τις τορτίγιες σπανακιού σε αντικολλητικό ταψί και ψήσε 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά (ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος).