Διώξε τα μικρόβια μακριά από κάθε δωμάτιο του σπιτιού

Θες τα μικρόβια μακριά από κάθε δωμάτιο του δικού σου σπιτιού; Δε χρειάζεται να είσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ με τα ξεσκονό...

ta-mikrovia-makria

Θες τα μικρόβια μακριά από κάθε δωμάτιο του δικού σου σπιτιού; Δε χρειάζεται να είσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ με τα ξεσκονόπανα και τα απολυμαντικά. Απλώς να ξέρεις τις κινήσεις που σου προσφέρουν ουσιαστική καθαριότητα και με ποια συχνότητα πρέπει να τις επαναλαμβάνεις. Έτσι θα έχεις σπίτι πεντακάθαρο, χωρίς (απειλητικά) μικρόβια και κυρίως δε θα σπαταλάς όλο το χρόνο σου.

 
Κρεβατοκάμαρα
Στην κρεβατοκάμαρα στρώνεις το κρεβάτι, διπλώνεις τα ρούχα, ανοίγεις τις κουρτίνες.. Αυτές οι δουλειές καλύπτουν περισσότερο θέματα αισθητικής και δεν κρατούν τα μικρόβια μακριά. Αυτό που πραγματικά πρέπει να γίνει -ιδίως αν έχεις αλλεργίες ή επιτρέπεις στο κατοικίδιο σου να μπαίνει στο χώρο σου – είναι να απαλλαγείς από την σκόνη και τους αλλεργιογόνους οργανισμούς. Κάνε ξεσκόνισμα και σκούπισμα, μία φορά την εβδομάδα. Το ξεσκονόπανο πρέπει να περάσει σχολαστικά από όλες τις εσοχές των κομοδίνων, ενώ η σκούπα πρέπει να μπει κάτω από το κρεβάτι και τα κομοδίνα. Αν είσαι αλλεργική στη σκόνη προτίμησε τα ξεσκονόπανα με microfiber, τα οποία μαζεύουν την σκόνη χωρίς να την διαχέεουν στον χώρο. Επιπλέον προτίμησε ηλεκτρικές σκούπες με ενισχυμένα φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα και φρόντισε να αλλάζεις την σακούλα ανά βδομάδα ή αμέσως αν υπάρχουν οργανικές ακαθαρσίες (πχ ψίχουλα). Άλλαζε συχνότερα σεντόνια ιδίως αν έχεις την υπόνοια ότι κυκλοφορούν ακάρεα. Πλένε τα στο πλυντήριο τακτικά και άφηνέ τα να στεγνώνουν στον ήλιο. Πλένε και τα μαξιλάρια και τα κουβερλί καθώς και τα καλύμματα του κρεβατιού κάθε 2 μήνες ώστε να απαλλαγείς από την σκόνη. Προμηθεύσου έναν καθαριστή αέρα με φίλτρο ΗΕΡΑ. Φιλτράρει τα αιωρούμενα σωματίδια και μειώνει το ποσοστό σκόνης στον αέρα. Στην περίπτωση που δεν δίνεις σε εξωτερικά συνεργεία καθαρισμού τα χαλιά και τις μοκέτες σου, καθάρισέ τα με έναν ατμοκαθαριστή μια φορά τον χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο θα βεβαιωθείς ότι εξουδετέρωσες κάθε αλλεργιογόνο μικροοργανισμό.
Καθιστικό
Νιώθεις ενοχές για τα σκουπιδάκια που έκρυψες προσωρινά κάτω απο το χαλί; Καλό είναι να επανορθώσεις γρήγορα.
Για να μένουν τα μικρόβια μακριά, ξεσκόνισε και σκούπισε περισσότερες από μία φορά την εβδομάδα, ιδιαίτερα αν πάσχεις από αλλεργίες ή άσθμα.
Καθάριζε με ένα υγρό απολυμαντικό μαντηλάκι τα τηλεχειριστήρια, το ποντίκι, το mouse pad και το πληκτρολόγιο του Η/Υ σου, μια φορά την εβδομάδα -ιδίως αν κάποιος από την οικογένεια σου είναι άρρωστος. Αφαίρεσε τους λεκέδες από τα υφάσματα των επίπλων ή τα χαλιά τη στιγμή που δημιουργούνται.  
Κουζίνα
Ίσως το έχεις διαβάσει: σε ορισμένες περιπτώσεις η τουαλέτα μπορεί να είναι πιο καθαρή (όσον αφορά στα μικρόβια) από τους πάγκους της κουζίνας! Στους πάγκους της κουζίνας μπορεί να βρεθούν παθογόνοι μικροοργανισμοί, όπως ο στρεπτόκοκκος και η σαλμονέλα, αφού δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν τα περισσότερα ισχυρά απολυμαντικά. Καθάριζε το σφουγγαράκι της κουζίνας που χρησιμοποιείς και φρόντιζε να το αντικαθιστάς με καινούργιο ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στους μικρούς του πόρους βρίσκουν καταφύγιο μικροοργανισμοί και βρωμιές τους οποίους κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να καθαρίσεις μια επιφάνεια, τους διασπείρεις. Για να το καθαρίσεις και να κρατάς τα μικρόβια μακριά μπορείς απλούστατα να το βάλεις στο πλυντήριο πιάτων ή να το τοποθετήσεις βρεγμένο στο φούρνο μικροκυμμάτων για ελάχιστα δευτερόλεπτα (με μεγάλη προσοχή). Για να διατηρείς τους πάγκους εργασίας καθαρούς χρησιμοποίησε χαρτί κουζίνας. Αν θες κάτι παραπάνω, ψέκασε τους πάγκους και τις επιφάνειες κοπής με ένα αντιμικροβιακό σπρέι, μετά από την ετοιμασία κάθε γεύματος. Άφησέ το να δράσει και ξέπλυνε καλά. Καθάριζε τα χερούλια του ψυγείου, των ντουλαπιών ή το ακουστικό του τηλεφώνου μετά από την ετοιμασία κάθε γεύματος, με ένα καθαριστικό με αντιμικροβιακή δράση, για να εμποδίσεις την διασπορά των μικροβίων.

Μπάνιο
Ο νιπτήρας, το σιφόνι ακόμη και το τηλέφωνο του ντους μπορεί να δώσουν καταφύγιο σε πολλούς παθογόνους μικροοργανισμούς. Χρησιμοποίησε υγρά μαντηλάκια με αντιμικροβιακή δράση για να καθαρίζεις τακτικά. Καλό είναι να τα αφήνεις κοντά στην τουαλέτα στην περίπτωση που τα χρειαστεί κάποιος καλεσμένος σου.  
Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα καθάρισε τα είδη υγιεινής με ένα υγρό με αντιμικροβιακή δράση. Σφουγγάριζε το δάπεδο μια φορά την εβδομάδα χωρίς να ξεχάσεις τα σημεία πίσω απο την κολόνα του νιπτήρα ή τη βάση της λεκάνης! Πλένε την κουρτίνα του μπάνιου μία φορά τον μήνα. Για να είσαι σίγουρη ότι κρατάς τα μικρόβια μακριά αντικατέστησέ την κάθε 6 με 8 μήνες. Μία φορά το μήνα καθάριζε καλά το καλάθι για τα άπλυτα. Καθάρισε τον κάδο του πλυντηρίου μια φορά το μήνα βάζοντας να δουλέψει με λίγη μαγειρική σόδα στους 90 βαθμούς.
 πηγή:helloladies.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Διώξε τα μικρόβια μακριά από κάθε δωμάτιο του σπιτιού
Διώξε τα μικρόβια μακριά από κάθε δωμάτιο του σπιτιού
http://static5.helloladies.gr/wp-content/uploads/2014/04/ta-mikrovia-makria.jpg?2f2f9c
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2015/01/blog-post_45.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2015/01/blog-post_45.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy