Πράσινοι τρόποι για να τυλίξετε τα χριστουγεννιάτικα δώρα

  Μία από τις μεγαλύτερες πηγές αποβλήτων κάθε Χριστούγεννα είναι το χαρτί περιτυλίγματος με περισσό...



 




Μία από τις μεγαλύτερες πηγές αποβλήτων κάθε Χριστούγεννα είναι το χαρτί περιτυλίγματος με περισσότερους από 8.000 τόνους ετησίως, ισοδύναμο περίπου με 50.000 δέντρα. Το τύλιγμα των δώρων είναι μέρος της εορταστικής τελετουργίας και σίγουρα δεν θα ήταν έκπληξη εάν ο παραλήπτης αντικρύσει το δώρο κοιτώντας κάτω από το δέντρο. Γι’ αυτό αντί να αγοράσετε τρία ρολά χαρτιού, φέτος ανακαλύψτε πράσινους τρόπους για να κρύψετε τα δώρα σας.

 
Όλα τυλιγμένα
Αν δεν έχετε πολύ χρόνο ή φαντασία, το χαρτί περιτυλίγματος είναι πολύ ελκυστικό. Αντί, όμως, να επιλέξετε λαμπερά μοτίβα σε παρθένο χαρτί, αγοράστε μία ανακυκλωμένη έκδοση.
Εναλλακτικά, το ανακυκλωμένο καφέ χαρτί είναι επίσης πιο πράσινο από το συμβατικό χαρτί περιτυλίγματος. Μία άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο, το οποίο μπορεί να ανακυκλωθεί ή να επαναχρησιμοποιηθεί.
Αναζητήστε μέσα σε περιοδικά για πολύχρωμες εικόνες ή χρησιμοποιήστε παλιές εφημερίδες. Θέστε τη φαντασία σας σε λειτουργία και ντύστε το δώρο σας με κορδέλες ή φροντίστε να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο απόσπασμα για κάθε άτομο, οπότε η χρήση του χαρτιού θα φαίνεται στοχαστική και όχι φθηνή.
Σελίδες που έχουν πέσει από τον γεωγραφικό άτλαντα είναι μια άλλη ιδέα. Οι χάρτες αποτελούν το κατάλληλο μέγεθος για το τύλιγμα μεγάλων δώρων, όπως είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια. Και πάλι, μπορείτε να αποδώσετε στοχαστικότητα με την προσαρμογή της κατάλληλης αφίσας για να ταιριάζει με τα ενδιαφέροντα του παραλήπτη.


Τσάντες και κουτιά είναι μια εναλλακτική λύση που θα αντικαταστήσουν το χαρτί περιτυλίγματος. Παράλληλα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ξανά σακούλες δώρων που έχετε λάβει ή τσάντες από ωραία καταστήματα. Μπορείτε να καλύψετε την επωνυμία του καταστήματος με χαρτί περιτυλίγματος ή κορδέλες.
Σκεφτείτε έξω από το κουτί
Η πιο πράσινη ιδέα είναι να μην τυλίξετε καθόλου το δώρο. Και πώς θα το προσφέρετε; Κρύψτε το και παίξτε το κυνήγι του θησαυρού ή τυλίξτε το με ένα κασκόλ ή ένα μαντήλι.
Ένα μεγάλο μέρος της λάμψης των χριστουγεννιάτικων περιτυλιγμάτων προέρχεται από τους φιόγκους και τις κορδέλες που στολίζουν τα δώρα σας. Ο παραλήπτης, όμως, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους φιόγκους και τις κορδέλες, γι’ αυτό θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε στολίδια που στη συνέχεια θα κρεμαστούν στο δέντρο ή ακόμη και αξεσουάρ για τα μαλλιά.
Εγκληματικές κάρτες
Οι χριστουγεννιάτικες κάρτες είναι ένα άλλο οικολογικό έγκλημα στα σκαριά. Το 2004 στάλθηκαν περίπου 744 εκατομμύρια κάρτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, και πολλές κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις. Φέτος επιλέξτε τις ηλεκτρονικές κάρτες.
 πηγή:flowmagazine.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Πράσινοι τρόποι για να τυλίξετε τα χριστουγεννιάτικα δώρα
Πράσινοι τρόποι για να τυλίξετε τα χριστουγεννιάτικα δώρα
http://3.bp.blogspot.com/-ooSQ7mt7S4w/VI2Gz5081lI/AAAAAAAAXHo/z1_NqLF-jC4/s1600/prasinoi_tropoi_gia_na_tuliksete_ta_xristougenniatika_dora_2.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-ooSQ7mt7S4w/VI2Gz5081lI/AAAAAAAAXHo/z1_NqLF-jC4/s72-c/prasinoi_tropoi_gia_na_tuliksete_ta_xristougenniatika_dora_2.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/12/blog-post_94.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/12/blog-post_94.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy