Save to feel safe: Tips για να αποταμιεύσεις χρήματα ευκολότερα

Μπορεί να μην είμαι η πιο κατάλληλη να μιλήσει για αποταμίευση, πρώτο...


Μπορεί να μην είμαι η πιο κατάλληλη να μιλήσει για αποταμίευση, πρώτον γιατί ψωνίζω ασυστόλως και δεύτερον γιατί δεν πάει και πολύς καιρός από τότε που ξεκίνησα να βγάζω τα δικά μου χρήματα, αλλά κάπου στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου υπάρχουν ορισμένα τρικ για όταν και αν αποφασίσω να βάλω στην άκρη λεφτά.



Μια καλή μέρα να ξεκινήσεις να βάζεις λεφτά στην άκρη, είναι σίγουρα η Παγκόσμια Μέρα Αποταμίευσης. Αν είσαι από τους ανθρώπους που χρειάζονται ένα πανανθρώπινο κίνητρο για να ενεργοποιηθούν, να ξέρεις πως σήμερα το σύμπαν είναι μαζί σου, ώστε να βάλεις τις πρώτες "δεκάρες" στον κουμπαρά σου.
Κάνε λίστα αγορών
Ο πιο εύκολος και κλισέ τρόπος να σου μείνει καμια δραχμή (ξέρω πως αλλάξαμε νόμισμα, αλλά δε μου κολλάει το ευρώ σε αυτή τη φράση) στην άκρη, είναι να ψωνίζεις στοχευμένα. Κάνε κάθε αρχή του μήνα μία λίστα με όλα τα ψώνια που χρειάζεσαι. Άσε στην άκρη αυτά από το σούπερ μάρκετ, αλλά προτίμησε τα πιο ακριβά, όπως το να επενδύσεις σε ένα καλό παλτό, ένα ζευγάρι μποτάκια ή μια τσάντα που θα καλύψει τις καθημερινές σου ανάγκες. Θέσε ένα όριο ποσού που μπορείς να ξοδέψεις για το κάθε αντικείμενο. Έτσι θα ξέρεις πόσα χρήματα θα σου μείνουν στην άκρη και ποια από αυτά μπορείς να φυλάξεις.
Προσεγμένες επισκέψεις στο ΑΤΜ 
Μη βγάζεις όλα σου τα χρήματα με τη μία. Προτίμησε να βγάζεις κάθε φορά από την τράπεζα τα λεφτά που χρειάζεσαι και πενήντα ευρώ επιπλέον για ανάγκες που μπορεί να προκύψουν. Αν κάποιο έξοδο δεν είναι απαραίτητο, θα βαρεθείς να πας μέχρι την τράπεζα να βγάλεις χρήματα για τον λόγο αυτό. Επίσης να επιλέγεις να παίρνεις τα χρήματα σε 50άρικα. Είναι πιο εύκολο να ξοδέψεις χαρτονομίσματα μικρότερης αξίας, ενώ σίγουρα θα το σκεφτείς δεύτερη φορά να χρησιμοποιήσεις ένα "δυσεύρετο" πορτοκαλί χαρτονόμισμα.
Κεφάλαιο "κουμπαράς"
Ο κουμπαράς σαν μέθοδος αποταμίευσης έχει σταματήσει να λειτουργεί από τότε που κάποιος έξυπνος θεώρησε σωστό να βάλει πώμα στο κάτω μέρος του γουρουνιού - μπαούλου - αρκουδιού - αρχαιοελληνικού αγγείου ή τέλος πάντων ό,τι ο καθείς επιλέγει να ρίχνει τα κέρματά του. Για να λειτουργήσει και στο τέλος του μήνα/χρόνου να υπάρχει ένα κάποιο ποσό στην κοιλιά του δικού σου κουμπαρά, διάλεξε έναν χωρίς πώμα. Έτσι την επόμενη φορά που θα θες ψιλά θα λυπηθείς να τον σπάσεις για να πάρεις εκείνα τα τρία ευρώ που σου λείπουν και δε θα χρειαστεί να αφαιρέσεις χρήματα από εκείνα που μαζεύεις "τόσο καιρό".
Label Victim vs Έρευνα Αγοράς
Ή αλλιώς "θύμα της μάρκας". Προτίμησε πριν αγοράσεις εκείνο το πανάκριβο μποτάκι του γνωστού σχεδιαστή και ξοδέψεις γι' αυτό ολόκληρο τον μισθό ενός μήνα, να κάνεις μια έρευνα αγοράς. Με βεβαιότητα 100% σου εγγυώμαι ότι θα βρεις το ίδιο σχέδιο με απειροελάχιστες διαφορές, σε εξευτιλιστικά χαμηλότερη τιμή σε ένα από τα μαγαζιά που έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια και αντιγράφουν τα fashion trends που βλέπουμε στα περιοδικά. Δε χρειάζεται να σου αναλύσω το κέρδος που θα έχει η τσέπη σου ξοδεύοντας λίγο χρόνο για window shopping. Αρκεί να σου πω ότι θα έχεις να φας.
Κυνήγα τις προσφορές
Όπου δεις δεκαήμερο προσφορών, πακέτα προσφορών smart packs, 2 στην τιμή του ενός, εκπτώσεις ή "Κατάρρευση τιμών", this is the place to be. Ψάξου, ενημερώσου και προτίμησε να μαζέψεις χρήματα και να περιμένεις για τις κατάλληλες εκείνες μέρες του μήνα ή εποχές του χρόνου, που θα μπορείς να αγοράσεις το ίδιο προϊόν σε χαμηλότερη τιμή. Στην ίδια λογική προσπάθησε να κλείνεις τα ταξιδιωτικά σου εισιτήρια αρκετό καιρό πριν ταξιδέψεις, να πηγαίνεις κινηματογράφο σε 2for1 βραδιές και να εκμεταλλεύεσαι τις εκπτώσεις των φοιτητών, των ανέργων, ή ορισμένες ειδικές προσφορές, όπως το 15% των H&M για κάθε παλιό σου ρούχο που δίνεις στην ανακύκλωσή τους.
Η μέθοδος "ΠΕΝΤΑΕΥΡΩ"
Λίγο καιρό πριν σε μια ανάλογη συζήτηση που είχα στα γραφεία του Ladylike με την Ναταλί Σαϊτάκη, μου εκμυστηρεύτηκε τη μέθοδο "πεντάευρω". Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, πρόκειται για έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο αποταμίευσης. Αυτό που κάνεις στην ουσία είναι να κάνεις μια άτυπη συμφωνία με τον εαυτό σου και κάθε φορά που θα έχεις 5ευρω στο πορτοφόλι σου να μην το ξοδεύεις, αλλά να το βάζεις σε έναν κουμπαρά. Μόνο με τα πεντάευρα όμως. Είναι ένα μικρό ποσό που δε θα σου λείψει από το πορτοφόλι σου, αλλά παράλληλα είναι και αρκετά μεγάλο αν σκεφτείς πόσα τέτοια χαρτονομίσματα πέφτουν στο χέρι σου σε ένα μήνα. Η Ναταλί πήρε laptop σε τέσσερις μήνες έτσι, εσύ;
Κοινοκτημοσύνη
Αν το καλοκαίρι έχεις στο πλάνο ζωής σου να πας διακοπές με τις φίλες σου, να παντρευτείς, ή να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο με τον συγκάτοικό σου, ξεκινήστε από τώρα να μαζεύετε λεφτά. Σίγουρα όσο περισσότεροι συμμετέχουν στον κοινό κουμπαρά τόσο πιο εύκολο θα είναι να συγκεντρωθεί ένα Α ποσό. Για παράδειγμα, αν τέσσερις φίλες βάζουν από 20 ευρώ το μήνα στην άκρη, στο τέλος του χρόνου θα έχουν μαζευτεί αρκετά για να πάνε διακοπές χωρίς να δώσουν επιπλέον χρήματα.
Μάθε να λες "όχι"
Είτε πεις την ίδια τη λέξη, είτε την πεις περιφραστικά, το "όχι" μπορεί να αποταμιεύσει πολλά χρήματα για σένα. Δεν είναι ανάγκη να πας για φαγητό σε εστιατόριο, όταν μπορείς να παραγγείλεις ένα σουβλάκι ή να βράσεις μακαρόνια. Δεν είναι απαραίτητο να βγεις για ποτό αν δε σου φτάνουν τα χρήματα μέχρι το τέλος του μήνα. Προσκάλεσε τους φίλους στο σπίτι σου.
Χρησιμοποίησε λιγότερο το αυτοκίνητο
Η βενζίνη είναι σίγουρα βασικό έξοδο κάθε μήνα για εκείνους που χρησιμοποιούν καθημερινά το αυτοκίνητό τους. Για να μειώσεις τη συχνότητα με την οποία γεμίζεις το ρεζερβουάρ σου, χρησιμοποίησε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ή αν το 'χεις, ξεκίνα να κάνεις ποδήλατο. Θα γυμνάζεσαι και θα μετακινείσαι σεβόμενη το περιβάλλον. Επίσης μπορείς να περπατάς! Ναι τα πόδια σου έχουν και αυτή τη δυνατότητα εκτός από το να πατούν γκάζι - φρένο. Δε χρειάζεσαι το αμάξι για να πας μέχρι το μανάβικο.
Δανείσου
Αν θες να διαβάσεις ένα καινούριο βιβλίο επειδή σου είπε μια φίλη σου πόσο τέλειο είναι, προτίμησε να της ζητήσεις να στο δανείσει, παρά να το αγοράσεις. Αν χρειάζεσαι ένα ζευγάρι γόβες για μια πολύ συγκεκριμένη εμφάνιση, ζήτα από τη φίλη σου που φοράτε το ίδιο νούμερο να σου δανείσει τις δικές της. Γενικά όταν κάτι δε σου είναι απαραίτητο στην καθημερινότητά σου και το θες για μια φορά, προτίμησε να το δανειστείς ή να το νοικιάσεις!
Κόψε τις βλαβερές - περιττές συνήθειες
Το κάπνισμα, πέρα από το ότι κοστίζει κάνει και κακό στην υγεία τη δική σου, των γύρω σου, αλλά είναι και πολύ βρώμικη συνήθεια. Ήρθε ο καιρός να το σταματήσεις. Επίσης μην κάνεις ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο όταν ξέρεις ότι θα πας ένα μόνο μήνα (εδώ να σημειωθεί ότι το κείμενο περιέχει βιωματικά στοιχεία). Το υπερβολικό αλκοόλ κοστίζει και κάνει κακό (τουλάχιστον) στο συκώτι σου. Κόψε τις βλαβερές συνήθειες θα κάνει καλό και στην τσέπη, αλλά και στην υγεία σου.
Δες τι σε συμφέρει
Αυτό μπορεί να είναι ένα σπίτι με χαμηλότερο ενοίκιο, να αγοράζεις νερό από το σούπερ μάρκετ αντί για το περίπτερο, να μαγειρεύεις σπίτι και να ξεχάσεις το delivery. Μεταποίησε ή διόρθωσε ένα ρούχο αντί να αγοράσεις ένα εξ ολοκλήρου καινούριο. Γενικά δες τι εναλλακτικές έχεις για κάθε φορά που πρόκειται να ξοδέψεις χρήματα και προτίμησε τη φθηνότερη που μπορείς να βρεις.
Ο κανόνας των 30 ημερών
Πριν αγοράσεις οτιδήποτε (όχι απαραίτητο προφανώς) άφησε να περάσουν τριάντα μέρες. Αν το θες ακόμα, τότε αγόρασέ το. Στο διάστημα αυτό αναρωτήσου αν όντως το θες και το χρειάζεσαι, ενώ παράλληλα προλαβαίνεις να μαζέψεις και τα χρήματα που χρειάζονται για να το αποκτήσεις.
Εμπιστεύσου την τύχη 
Κάθε φορά που μου αρέσει κάτι το οποίο κοστίζει παραπάνω απ' όσο πιστεύω ότι αξίζει το αφήνω και λέω πως θα το πάρω στις εκπτώσεις. Αν πηγαίνοντας στο ίδιο μαγαζί στην περίοδο τον εκπτώσεων αυτό που ήθελες είναι ακόμα εκεί και στο νούμερό σου, αλλά με μειωμένη τιμή, τότε συγχαρητήρια, ήταν γραφτό να το πάρεις και σου αξίζει.
Να είσαι σίγουρη ότι μπορείς να αποταμιεύσεις
Αν δεν είσαι σίγουρη ότι μπορείς να βάλεις λεφτά στην άκρη και καταλήγεις να δανείζεσαι από τρίτους προκειμένου να το καταφέρεις, τότε δεν έχει κανένα νόημα αφού θα βρεθείς να χρωστάς περισσότερα απ' όσα μαζεύεις. Φρόντισε να κάνεις κάθε μήνα έναν προϋπολογισμό ώστε να ξέρεις αν είσαι σε θέση να μαζέψεις κάποιο ποσό.
πηγή:ladylike.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Save to feel safe: Tips για να αποταμιεύσεις χρήματα ευκολότερα
Save to feel safe: Tips για να αποταμιεύσεις χρήματα ευκολότερα
http://1.bp.blogspot.com/-9hONGMJmBBo/VGdltjb7FsI/AAAAAAAAXAY/J1aEGIc2VCI/s1600/apotamieush_cover.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-9hONGMJmBBo/VGdltjb7FsI/AAAAAAAAXAY/J1aEGIc2VCI/s72-c/apotamieush_cover.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/11/save-to-feel-safe-tips.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/11/save-to-feel-safe-tips.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy