Τροφές για να καταπολεμήσετε τη γρίπη

Ακόμα και εάν έχετε κάνει το καλύτερό για να καταπολεμήσετε τη γρίπη του φθινοπώρου, είναι αναπόφευκτο, ότι ο...



Ακόμα και εάν έχετε κάνει το καλύτερό για να καταπολεμήσετε τη γρίπη του φθινοπώρου, είναι αναπόφευκτο, ότι ο καθένας θα πάθει τουλάχιστον ένα ήπιο συνάχι, μέχρι να έρθει ξανά το καλοκαίρι. Όταν είστε άρρωστοι, το σώμα σας χρειάζεται περισσότερες θερμίδες για να λειτουργήσει κανονικά. Επίσης, πρέπει να εργαστεί σκληρότερα από το φυσιολογικό, προκειμένου να καταπολεμήσει τη λοίμωξη, ειδικά τον πυρετό.



 Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να διατηρήσετε υψηλά τα επίπεδα ενέργειας. Επιπλέον, είναι σημαντικό, να τρώτε σε τακτά χρονικά διαστήματα, διότι εάν καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από το κανονικό, μπορεί να περιοριστεί η ικανότητα του σώματος να θεραπευτεί.
Σχέδιο δράσης
Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τη γρίπη είναι να πίνετε άφθονα υγρά και να τρώτε ισορροπημένα. Μάθετε ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνετε, για να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας.
Ζωμός- Σούπα με κοτόπουλο. Δεν είναι μόνο μια ιστορία της γιαγιά σας, ότι η κοτόσουπα μπορεί  να απαλύνει ένα κρυολόγημα. Το κοτόπουλο περιέχει ένα αμινοξύ, που ονομάζεται κυστεΐνη, η οποία βοηθάει να φύγουν οι βλέννες από τους πνεύμονες, ενώ ο ζεστός ζωμός συμβάλει στην πρόληψη της αφυδάτωσης, και στην καταπολέμηση της φλεγμονής στο λαιμό.
Ζεστό τσάι. Τα ζεστά υγρά μπορούν να καταπραΰνουν τον πονόλαιμο και να ανακουφίσουν τη συμφόρηση. Το ζεστό πράσινο τσάι, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που καταπολεμούν τις λοιμώξεις και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, το ζεστό νερό με λεμόνι είναι και αυτό ιδανικό, ώστε να παραμένετε ενυδατωμένοι, ενώ βοηθάει τη βουλωμένη μύτη.
Εσπεριδοειδή. Είναι ένας μύθος ότι, η βιταμίνη C μπορεί να θεραπεύσει το κοινό κρυολόγημα, και δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλά επιστημονικά στοιχεία, που να υποστηρίζουν ότι, τα εσπεριδοειδή, όπως το πορτοκάλι, μειώνουν τη διάρκεια ή τη σοβαρότητα των κρυολογημάτων. Ωστόσο, ενώ τα εσπεριδοειδή μπορεί να μην είναι πανάκεια, το μαλακό στρώμα του δέρματος στα πορτοκάλια, στα λεμόνια, στο γκρέιπφρουτ και στο λάιμ, περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην ανάκαμψη.
Πικάντικα τρόφιμα. Τα πικάντικα τρόφιμα μπορούν να κάνουν τη μύτη και τα μάτια σας να έχουν καταρροή, αλλά είναι επίσης, αποτελεσματικά φυσικά αποσυμφορητικά. Οι καυτερές πιπεριές και το τσίλι, μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της συμφόρησης.
Μπανάνες. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, το οποίο συχνά μειώνεται όταν έχετε εφίδρωση, εμετό, ή διάρροια. Επίσης, αυτά τα φρούτα χωνεύονται πιο εύκολα, και μπορεί να συμβάλουν στην αναδημιουργία των χαμένων ηλεκτρολυτών.
πηγή:.jenny.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Τροφές για να καταπολεμήσετε τη γρίπη
Τροφές για να καταπολεμήσετε τη γρίπη
http://4.bp.blogspot.com/-GBY8ykTm4mM/VDsA0dN9QiI/AAAAAAAAW24/ljtScF21m5s/s1600/grippe-schnupfen.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-GBY8ykTm4mM/VDsA0dN9QiI/AAAAAAAAW24/ljtScF21m5s/s72-c/grippe-schnupfen.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/10/blog-post_58.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/10/blog-post_58.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy