Εύκολα σνακ για όλους

              Δεν έχεις χρόνο και γενικά ψάχνεις γρήγορες και εύκολες συνταγές; σου βρήκαμε τις καλ...

Αλμυρό κέικ
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Μερίδες: 12
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί (τύπου ένταμ)
6-8 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν
1 πράσινη πιπεριά



3 αβγά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
140 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. γάλα 1,5% λιπαρά
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι πάπρικα

Βάζετε λαδόκολλα σε μια ορθογώνια φόρμα 30×12 εκ. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180⁰C (170 βαθμούς με αέρα). Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα αλλαντικά και την πιπεριά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αβγά, το γιαούρτι, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάτε με το μίξερ απλά να ομογενοποιηθούν και προσθέτετε το τριμμένο τυρί, τα αλλαντικά και τις πιπεριές. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και στη συνέχεια το αλεύρι σιγά-σιγά, έχοντας το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Μπορεί στην αρχή το μείγμα να σας φανεί αρκετά σφιχτό, αλλά όσο το δουλεύετε με το μίξερ, σταδιακά θα ομογενοποιηθεί. Βάζετε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνετε για 50-60 λεπτά. Στα 50’ ελέγχετε με μαχαίρι κι, αν βγαίνει καθαρό, είναι έτοιμο –ωστόσο στους περισσότερους φούρνους χρειάζονται 60’. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει καλά και μετά το ξεφορμάρετε.
Tip: Χρησιμοποιήστε στο μείγμα αλλαντικά και τυριά της επιλογής σας.


sokolatenia-mpiskota-1Σοκολατένια μπισκότα
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Μερίδες: 20-28

Υλικά:
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές κακάο
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
130 γρ. ζάχαρη
1 αβγό

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4’. Προσθέτετε το αβγό και στη συνέχεια το αλεύρι και το κακάο αναμειγμένα. Συνεχίζετε το χτύπημα, απλά να προκύψει μια ζύμη, δεν χρειάζεται πολύ. Σχηματίζετε μια μπάλα με τη ζύμη, την πλαταίνετε με το χέρι σας και την τυλίγετε σε μεμβράνη. Την τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες, να σφίξει. Αφού σφίξει καλά, τοποθετείτε λαδόκολλα σε δύο ταψιά, ανάβετε τον φούρνο στους 175⁰C αέρα και βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο. Την κόβετε σε κομμάτια με μέγεθος καρυδιού, τα πλάθετε ελαφρώς σαν μπαλάκια και τα τοποθετείτε στο ταψί με κάποια απόσταση μεταξύ τους, διότι θα απλώσουν. Ψήνετε για 12-14’. Βγάζετε από τον φούρνο τα μπισκότα, τα αφήνετε 5’ και στη συνέχεια τα βάζετε σε σχάρα.
Tip: Μπορείτε να αρωματίσετε το μείγμα με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

(Συνταγές & φωτογραφίες: Αθηνά Πάνου)
πηγή: .etsiapla.gr

Σχόλια

Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Χριστούγεννα Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Εύκολα σνακ για όλους
Εύκολα σνακ για όλους
http://www.etsiapla.gr/wp-content/uploads/2014/09/almuro-cake.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/10/blog-post_49.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/10/blog-post_49.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy