Τα 10 πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι μας

Όσο κι αν πλένεις, όσο κι αν απολυμαίνεις, θα υπάρχουν πάντα κάποια βρώμικα μυστικά. Κάθε εβδομάδα βάζεις σκούπα, πλένεις,...


Όσο κι αν πλένεις, όσο κι αν απολυμαίνεις, θα υπάρχουν πάντα κάποια βρώμικα μυστικά.
Κάθε εβδομάδα βάζεις σκούπα, πλένεις, καθαρίζεις, σιδερώνεις, κάνεις τα τζάμια, κάνεις το πάτωμα, κάνεις τα ταβάνια αλλά πάντα κάτι θα υπάρχει. Ποιος μίλησε για σκόνη; Ό,τι κι αν κάνεις πάντα θα υπάρχουν οι ''ύπουλες'' βρωμιές που δεν της πιάνει το μάτι.
 

Πρόκειται για αντικείμενα που χρησιμοποιείς καθημερινά μέσα στο σπίτι και όσου άνθρωποι κι αν βρεθούν σε αυτό είναι πολύ πιθανό να τα αγγίξουν.
Είναι πάντα εκτεθειμένα και τα μικρόβια καραδοκούν. Πώς να τα πολεμήσουμε αν δεν τα εντοπίσουμε. Θα χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του. Τα πιο βρωμερά σημεία του σπιτιού είναι τα πιο προφανή, είναι αυτά που δεν υπολογίζεις πως μπορεί να μαζέψουν σιχαμερά μικρόβια.
Δεν είναι τόσα αθώα, όσο δείχνουν για αυτό πρέπει να είστε σε εγρήγορση. Τι να την κάνεις τη γενική και το ξαράχνιασμα του ταβανιού, αν αφήνεις το χερούλι της πόρτας χωρίς πέρασμα;
Το σφουγγάρι των πιάτων
Τι να λέμε τώρα; Το σπογγώδες υλικό του και η μόνιμη υγρασία συνθέτουν ένα ιδανικό περιβάλλον ανάπτυξης αποικιών μικροβίων. Όσο κι αν το στύβεις δεν γλιτώνεις. Θα πρέπει κάθε μηνά να το αντικαθιστάς με ένα καινούργιο.
Το ποτήρι της οδοντόβουρτσας
  Μη μου πεις πως το έχεις καθαρίσει τώρα τελευταία; Μη μου πεις πως το έχεις αλλάξει το τελευταίο δίμηνο; Βάζεις και βγάζεις οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα χωρίς να του δίνεις σημασία. Τρέχει το νερό, συσσωρεύεται και μένει εκεί δημιουργώντας ένα ωραιότατο στρώμα μπίχλας.
Το τηλεχειριστήριο
Το χρησιμοποιούν όλοι, όλες τις ώρες της ημέρας χωρίς φυσικά πρώτα να έχουν πλύνει τα χέρια τους. Θα πας να δεις τα πρωινά και η πρώτη σου κίνηση πριν πατήσεις το κόκκινο κουμπάκι θα είναι να απολυμανθείς; Ίσως ο μεγαλύτερος φορέας μικροβίων μέσα στο σπίτι.
Το απορροφητικό πανί κουζίνας
Ισχύουν τα ίδια και με το σφουγγαράκι της κουζίνας αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό γιατί με το πανί αυτό δεν καθαρίζεις μόνο τα πιάτα αλλά και τις τριγύρω επιφάνειες με αποτέλεσμα να μεταφέρονται τα μικρόβια από το ένα σημείο στο άλλο.
Το αντιολισθητικό πατάκι μπάνιου
  Αν το σηκώνεις κάθε φορά που κάνεις μπάνιο τότε είσαι μία χαρά. Αν δεν το κάνεις όμως; Οι μικρές βεντούζες που έχει από κάτω μαζεύουν μούχλα και τα μικρόβια κάνουν πάρτι.
Οι πετσέτες μπάνιου
Η ίδια πετσέτα για όλη την οικογένεια; Λάθος τρομερό. Η ανταλλαγή μικροοργανισμών πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες μόλυνσης. Επίσης πρέπει να πλένονται συχνά και σε υψηλή θερμοκρασία ενώ είναι απαραίτητο το σωστό στέγνωμα.
Το στρώμα
Μούχλα και βακτήρια πάνω στο στρώμα που κοιμόμαστε. Ακούγεται τρομακτικό αλλά είναι αλήθεια. Με την ηλεκτρική σκούπα καθαρίζεις και τις δύο πλευρές μία φορά το μήνα και καθημερινά, αν είναι δυνατόν, αφήνεις την πόρτα ανοιχτή για να αερίζεται ο χώρος για αρκετή ώρα.
Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή
  Ό,τι έχεις πιάσει θα περάσει στο πληκτρολόγιό σου και θα μείνει εκεί για πάντα αν δεν φροντίζεις να το καθαρίζεις συχνά. Να το γυρνάς ανάποδα για να φεύγουν όσα έχουν παγιδευτεί στις σχισμές μεταξύ των πλήκτρων.
Το σταθερό τηλέφωνο
Μεγάλη εστία μικροβίων προερχόμενα από τα χέρια και τη στοματική κοιλότητα. Από τα πιο επικίνδυνα σημεία γιατί έρχεται σε κοντινή επαφή με το πρόσωπο. Πρέπει να απολυμαίνεται καθημερινά.
Τα χερούλια
Οι μικροοργανισμοί εκατοντάδων χεριών φιλοξενούνται πάνω στα χερούλια των πορτών του σπιτιού σου. Ακόμα κι αν η πρώτη κίνησή σου μπαίνοντας στο σπίτι είναι να πλύνεις τα χέρια σου σκέψου πως για να μπεις θα πρέπει να ανοίξεις την εξώπορτα και την πόρτα του μπάνιου.
πηγή:ladylike.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Τα 10 πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι μας
Τα 10 πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι μας
http://2.bp.blogspot.com/-qRQgznNlM8c/VE42pRDYbSI/AAAAAAAAW7w/dGtMAmFSrnI/s1600/eb1636dea000cd8f6a6fe7d5f660f9d0_L.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-qRQgznNlM8c/VE42pRDYbSI/AAAAAAAAW7w/dGtMAmFSrnI/s72-c/eb1636dea000cd8f6a6fe7d5f660f9d0_L.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/10/10_27.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/10/10_27.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy