Θέμα: Συγκατοίκηση – Τα υπέρ και τα κατά!

Το πανεπιστημιακό έτος ξεκινά σύντομα και έχει έρθει για τα καλά η ώρα της αναζήτησης της νέας μας κατοικίας! Στο παρελθόν ...



Το πανεπιστημιακό έτος ξεκινά σύντομα και έχει έρθει για τα καλά η ώρα της αναζήτησης της νέας μας κατοικίας!
Στο παρελθόν οι φοιτητές στην Ελλάδα δεν προτιμούσαν τη συγκατοίκηση, οι καιροί όμως αλλάζουν και έχει έρθει ίσως η ώρα να σκεφτούμε λίγο πιο σοβαρά αυτή την πιθανότητα. Ας κάνουμε λοιπόν μία λίστα με τα υπέρ και τα κατά!


ΥΠΕΡ
  • Μοιραζόμαστε τα έξοδα: ενοίκιο, κοινόχρηστα, λογαριασμούς, ακόμα και το σουπερμάρκετ όταν συνυπάρχουμε αρμονικά και συνεννοούμαστε εύκολα.
  • Μπορούμε να νοικιάσουμε μεγαλύτερο σπίτι με λιγότερα χρήματα. Έτσι δεν χρειάζεται να περιοριστούμε στη γνωστή μας γκαρσονιέρα ή το φοιτητικό δυαράκι, αλλά μπορούμε να βρούμε σπίτι με ευρύχωρο σαλόνι, ανεξάρτητη κουζίνα και μεγάλο μπαλκόνι.
  • Η παρέα. Ειδικά για τους νέους φοιτητές οι οποίοι εγκαταλείπουν την οικογενειακή εστία για πρώτη φορά η μετάβαση σε ένα σπίτι όπου ζουν εντελώς μόνοι μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη.
  • Μοιραζόμαστε τις δουλειές του σπιτιού. Μπορούμε να τις μοιράσουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις ή το πρόγραμμά μας, το σίγουρο όμως είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο να κρατάμε το σπίτι καθαρό και ευπαρουσίαστο.
  • Έχει πλάκα! Κάθε βράδυ/επίσκεψη/μάζωξη με φίλους μπορεί να καταλήξει σε ένα απρόσμενο πάρτι.
ΚΑΤΑ
  • Καμιά φορά είναι πιο καλή η μοναξιά. Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να την ησυχία και την απομόνωση στον προσωπικό τους χώρο. Αν και απόλυτα σεβαστή ανάγκη, πρέπει να ξέρουμε ότι αν επιλέξουμε τη συγκατοίκηση αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.
  • Καλό είναι να έχουν όλοι οι συγκάτοικοι την ίδια άποψη αλλά και υπευθυνότητα για το νοικοκυριό. Ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει πολύ στην αποφυγή παρεξηγήσεων και τα παράπονα που μπορεί να δημιουργηθούν όταν οι συνήθειες είναι πολύ διαφορετικές.
  • Αν οι χαρακτήρες και τα προγράμματα δεν ταιριάζουν καθόλου, μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα. Μπορεί κάποιος από τους συγκάτοικους για παράδειγμα να θέλει να κοιμηθεί ή να διαβάσει(στο κάτω κάτω, καλό το πάρτι αλλά υπάρχει και το πανεπιστήμιο). Καλό είναι λοιπόν ο καθένας να βάζει τα όριά του, σεβόμενος πάντα την παρουσία και τις ανάγκες του άλλου.
  • Το ζήτημα της ιδιωτικότητας - μοιραζόμαστε ένα σπίτι με κάποιον άρα και ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας, οπότε αναγκαστικά ορισμένα ζητήματα της προσωπικής μας ζωής δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε κρυφά!
Με 5 προς 4 λοιπόν, η συγκατοίκησης νικά! Αλλά προσοχή! Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε τη διάθεση να μοιραστούμε, ότι έχουμε διαλέξει ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε να συνεννοηθούμε και ότι υπάρχει υπευθυνότητα και αλληλοσεβασμός. Γι’αυτό πολλές φορές η καλύτερη επιλογή είναι φίλες και φίλοι που γνωρίζουμε καλά. Αν όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, η συγκατοίκηση με ανθρώπους που δεν ξέρουμε καλά δεν χρειάζεται να μας φοβίζει. Μπορεί να είναι μία όμορφη περιπέτεια κατά τη διάρκεια της οποίας θα κάνουμε νέους φίλους και θα αποκτήσουμε ξεχωριστές εμπειρίες!
Καλή φοιτητική χρονιά!
πηγή: livesmart.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Θέμα: Συγκατοίκηση – Τα υπέρ και τα κατά!
Θέμα: Συγκατοίκηση – Τα υπέρ και τα κατά!
http://3.bp.blogspot.com/-Tff3fE51BNo/VB9ENOoDYxI/AAAAAAAAWwk/4QrFlg0Rhs4/s1600/iStock_000020813020Small.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-Tff3fE51BNo/VB9ENOoDYxI/AAAAAAAAWwk/4QrFlg0Rhs4/s72-c/iStock_000020813020Small.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/09/blog-post_66.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/09/blog-post_66.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy