Οργανωθείτε οικογενειακώς για την σχολική σεζόν

 Ακόμα κι αν το τέλος του καλοκαιριού σας βρίσκει οικογενειακώς βουτηγμένους στο άγχος για την νέα σχολική σεζόν, δεν είναι ποτέ αρ...






 Ακόμα κι αν το τέλος του καλοκαιριού σας βρίσκει οικογενειακώς βουτηγμένους στο άγχος για την νέα σχολική σεζόν, δεν είναι ποτέ αργά για να μπείτε όλοι μαζί σ’ ένα πιο οργανωμένο πρόγραμμα. Η επιστροφή στην χειμωνιάτικη ρουτίνα μαζί με τα παιδιά είναι μεν κάτι δύσκολο αλλά δεν είναι ανέφικτο. Με μερικά tips οργάνωσης η επιστροφή στα θρανία και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μπορεί να γίνει ευκολότερη.







 



Οικογενειακό ημερολόγιο
Ακόμα κι αν ξεκινήσατε με τις καλύτερες προθέσεις είναι πολύ εύκολο να χάσετε τον έλεγχο όταν ξεκινήσουν τα σχολεία, τα φροντιστήρια και οι εξωσχολικές δραστηριότητες. Ακόμα κι αν όλοι στην οικογένεια είσαστε εφοδιασμένοι με smartphones και καταχωρήσατε ειδοποιήσεις με όλες σας τις υποχρεώσεις είναι πολύ καλύτερο να λειτουργήσετε πιο ομαδικά.
Προμηθευτείτε ένα μεγάλο ημερολόγιο που σε αυτό θα γράφετε όλοι, όλες τις υποχρεώσεις. Από τα ωράρια των φροντιστηρίων και το πρόγραμμα του σχολείου μέχρι τα ραντεβού για τον οδοντίατρο, τις σχολικές εκδρομές και τις ώρες που πρέπει κάποιο απ’ τα παιδιά να πάρει την αντιβίωσή του. Έτσι όλοι θα έχουν εικόνα του δικού του προγράμματος αλλά και των υπολοίπων μελών της οικογένειας και θα μπορεί να γίνει καλύτερος καταμερισμός των υποχρεώσεων.

Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολύ βολικά ημερολόγια που θα εκτυπώσετε. Ψάξτε για το ημερολόγιο που βολεύει καλύτερα ολόκληρη την οικογένεια, εκτυπώστε το και κολλήστε το στο ψυγείο ή σε έναν πίνακα ανακοινώσεων σε κοινή θέα.

Υιοθετήστε τον κανόνα "Όλα έτοιμα αποβραδίς"
Τα οικογενειακά πρωινά μοιάζουν συχνά με εφιάλτη. Το να ετοιμαστούν όλοι, να πάρουν το πρωινό τους και να αναχωρήσουν τα παιδιά για το σχολείο και οι γονείς για την δουλειά και όλα αυτά να γίνουν συγχρόνως και σύντομα φαίνεται σαν δυσεπίλυτος γρίφος. Αντί λοιπόν να ξεκινά η μέρα ολόκληρης της οικογένειας μέσα στο άγχος, τις φωνές και τους καβγάδες προετοιμάστε ο καθένας όσα περισσότερα μπορείτε αποβραδίς.
Η σχολική τσάντα μπορεί να είναι έτοιμη από το προηγούμενο βράδυ. Το ίδιο και η τσάντα με τα χαρτιά του μπαμπά ή της μαμάς.
Το τοστ που θα πάρουν τα παιδιά στο σχολείο μπορεί να προετοιμαστεί από το βράδυ και να περιμένει στο ψυγείο. Το ίδιο ισχύει για το «ταπεράκι» της μαμάς για το γραφείο.
Τα ρούχα που ο καθένας θα φορέσει την επόμενη μέρα μπορεί να έχει διαλεχτεί και να είναι σε αναμονή στην ντουλάπα. Αυτό ισχύει για όλα τα μέλη της οικογένειας.
Όσο λιγότερα έχουν να γίνουν το πρωί τόσο καλύτερα θα ξεκινήσει η μέρα της οικογένειας.

Κόψτε μια μπανάνα και προσθέστε ένα φλυτζάνι γάλα και μισό κεσεδάκι γιαούρτι. Τοποθετήστε τα όλα στον κάδο του μίνι-μπλέντερ και βάλτε το ψυγείο. Το πρωί απλά χτυπήστε τα και θα έχετε ένα θρεπτικό πρωινό milkshake κατάλληλο για ολόκληρη την οικογένεια.

Πλάνο γευμάτων
Αντί να σπάτε το κεφάλι σας κάθε μέρα για το τι να μαγειρέψετε και να ψάχνετε αν έχετε όλα τα υλικά της συνταγής, είναι πολύ καλύτερο  να διαθέσετε ένα μισάωρο το πρωί του Σαββάτου για να φτιάξετε ένα πλάνο με τις μαγειρικές ολόκληρης την εβδομάδας, από την Δευτέρα ως την Παρασκευή.
Φτιάξτε το πλάνο λαμβάνοντας υπ’ όψη σας διάφορες παραμέτρους όπως πχ. ποια μέρα είναι πιο «φορτωμένη» για να προγραμματίσετε μια εύκολη μακαρονάδα, ποια μέρα έχει λαϊκή στη γειτονιά σας για να προγραμματίσετε κάποιο λαδερό φαγητό ή ψάρι κτλ.
Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομήσετε χρόνο αλλά και πολύ χρήμα αφού έχοντας προγραμματίσει όλες της μαγειρικές της εβδομάδας θα μπορείτε στη συνέχεια να επισκεφθείτε το σούπερ μάρκετ ψωνίζοντας μόνο όσα θα σας χρειαστούν για τις συγκεκριμένες συνταγές.

Ξεκινήστε γράφοντας τις μέρες που θέλετε να μαγειρέψετε τα όσπρια, το ψάρι και τα λαδερά φαγητά. Στη συνέχεια συμπληρώστε το μενού με τα κρεατικά και τέλος προσθέστε τα συνοδευτικά για να φτιάξετε ένα ισορροπημένο και πλήρες μενού.

Κάντε καταμερισμό εργασιών
Οι μαμάδες δεν είναι βιονικές γυναίκες κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλα τα μέλη της οικογένειας. Αναθέστε δουλειές στα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους και το σχολικό τους πρόγραμμα. Με αυτό τον τρόπο και θα γίνουν πιο υπεύθυνα και εσείς θα κερδίσετε χρόνο.
Μπορούν για παράδειγμα να αφήνουν τα σκουπίδια στον κάδο αν πηγαίνουν με τα πόδια στο σχολείο; Μπορούν να ετοιμάζουν μόνα τους το κολατσιό τους ή ακόμα και το πρωινό τους;
Σκεφθείτε γενικά τις ικανότητες των παιδιών σας και αναθέστε τους εργασίες που θα τις εντάξουν στο καθημερινό τους πρόγραμμα.

Αν στο σπίτι υπάρχει κατοικίδιο είναι πολύ σωστό να τους αναθέσετε να το ταΐζουν, να φροντίζουν να έχει νερό το δοχείο του και να το πηγαίνουν βόλτα. Αν είναι μεγαλύτερα μπορούν να αναλάβουν ακόμα και την επίσκεψη στον κτηνίατρο.

Προετοιμαστείτε για τις δύσκολες μέρες
Ακόμα και το πιο «καλοκουρντισμένο» οικογενειακό πρόγραμμα δεν μπορεί… κάποια στιγμή θα ξεφύγει. Θα υπάρξουν μέρες που θα ταλαιπωρηθείτε από μια γρίπη ή που κάποια έκτακτη επαγγελματική υποχρέωση θα σας κρατήσει στο γραφείο ως αργά. Προετοιμαστείτε λοιπόν γι’ αυτές τις δύσκολες μέρες.
Μαγειρέψτε 1-2 φαγητά που να μπορούν να φυλαχτούν στον καταψύκτη.
Έχετε πρόχειρο το τηλέφωνο μιας δοκιμασμένης babysitter, ή μιας φίλης που μπορεί να κρατήσει τα παιδιά αν προκύψει κάτι έκτακτο. Μην ξεχνάτε εδώ την πολύτιμη προσφορά της ελληνίδας γιαγιάς!
Κρύψτε θρεπτικά σνακς στο πίσω μέρος του ντουλαπιού σε περίπτωση που ξεμείνετε από κολατσιό.
Φτιάξτε ένα μικρό φαρμακείο με τα απολύτως απαραίτητα σε περίπτωση που κάποιο μικρο – «ατύχημα» προκύψει ενώ λείπετε από το σπίτι και τα παιδιά είναι μόνα τους. Μερικά τραυμαπλάστ, βαμβάκι και ιώδιο είναι αρκετά.

Μπάρες δημητριακών και αποξηραμένα φρούτα είναι οι καλύτερες λιχουδιές για τις μέρες που θα σας βρουν απροετοίμαστες. Φυλάξτε τα σε σκιερό μέρος και μην ενημερώσετε τα παιδιά για την ύπαρξή τους παρά μόνο αν παραστεί ανάγκη. Έτσι θα τους κάνετε μια ευχάριστη έκπληξη αν χρειαστεί.

πηγή:fe-mail.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Οργανωθείτε οικογενειακώς για την σχολική σεζόν
Οργανωθείτε οικογενειακώς για την σχολική σεζόν
http://1.bp.blogspot.com/-cjmStTakf4w/VAwz6S1s-oI/AAAAAAAAWf4/YX90HSPW9B0/s1600/koritsi.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-cjmStTakf4w/VAwz6S1s-oI/AAAAAAAAWf4/YX90HSPW9B0/s72-c/koritsi.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/09/blog-post_34.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/09/blog-post_34.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy