5 βήματα για να διατηρήσετε καθαρό το στρώμα σας

Διατηρήστε το στρώμα σας σαν καινούργιο για περισσότερο καιρό για να απολαμβάνετε άνετο και ξεκούραστο ύπνο. Κάθε φορά που...



Διατηρήστε το στρώμα σας σαν καινούργιο για περισσότερο καιρό για να απολαμβάνετε άνετο και ξεκούραστο ύπνο.
  • Κάθε φορά που αλλάζετε σεντόνια, αφήνετε το στρώμα να αεριστεί καλά.
  • Ιδανικά το γυρίζετε περίπου κάθε έξι μήνες. Είναι σημαντικό να θυμάστε από ποιες πλευρές το έχετε ήδη γυρίσει, ώστε σιγά σιγά να γυρίσουν όλες οι πλευρές του (πάνω-κάτω, μπροστά-πίσω). Αυτό βοηθάει ώστε να μην αλλοιώνεται το σχήμα του και να διατηρεί την ελαστικότητά του.
 
  • Οταν το σηκώνετε για να το γυρίσετε, αν έχετε χρόνο (και βοήθεια) είναι πολύ καλό να το βγάζετε στο μπαλκόνι για μερικές ώρες, στον ήλιο.
  • Στα καταστήματα θα βρείτε διάφορα προϊόντα (βιολογικά και μη) κατά των ακάραιων. Κάντε την επιλογή σας και ψεκάστε το στρώμα πριν το ξαναβάλετε στη θέση του.
  • Αν δεν χρησιμοποιείτε ένα βαμβακερό κάλυμμα, (Please!) απαλλαγείτε από την κακή συνήθεια των παλιών νοικοκυρών να τοποθετούν πλαστικά καλύμματα κάτω από τα σεντόνια και επάνω από τα ξύλα. Δεν αφήνουν το στρώμα να αναπνέει, συγκρατούν την υγρασία και τη σκόνη, μουχλιάζουν. Αν δεν το καταλάβατε ήδη είναι ανθυγιεινό. Ενα παλιό βαμβακερό σεντόνι είναι το μόνο που χρειάζεστε για να προστατέψετε την επιφάνειά του.
Διαβάστε επίσης τέσσερις συμβουλές από τους ειδικούς:
  • Σκουπίζετε συχνά το στρώμα με την ηλεκτρική σκούπα. Τραβάει τη σκόνη και κρατάει καθαρό το στρώμα, ώστε με τον ιδρώτα, την υγρασία ή σε περίπτωση που βραχεί δεν θα είναι εύκολο να δημιουργηθεί ένα στρώμα βρομιάς.
  • Φρεσκάδα και (γενική) καθαριότητα. Χρησιμοποιείτε ένα απορρυπαντικό ενζύμων. Τα ένζυμα είναι πολύπλοκες οργανικές ενώσεις πρωτεϊνικής φύσης  που χρησιμοποιούνται στα απορρυπαντικά, βοηθώντας στη διάσπαση δύσκολων λεκέδων, όπως αυτοί από γρασίδι και αίμα. Τα προϊόντα χωρίς  ένζυμα είναι λιγότερο αποτελεσματικά σε συγκεκριμένους τύπους λεκέδων. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και λίγο απορρυπαντικό και περάστε το στρώμα και από τις δύο πευρές με ένα πανί. Αφήστε το να στεγνώσει καλά στον ήλιο.
    Προσοχή: Προχωρήστε σε αυτή τη διαδικασία αφού το έχετε τινάξει καλά ή το έχετε καθαρίσει με την ηλεκτρική σκούπα. Δεν χρειάζεται να το μουσκέψετε, κάντε απλώς μεγάλες κάθετες ή οριζόντιες κινήσεις.
  • Λεκέδες που δεν γνωρίζετε τι είναι. Επιλέξτε ένα καθαριστικό με βάση το λεμόνι ή το ξίδι. Ψεκάστε το επάνω στον λεκέ, αφήστε το να δράσει για λίγο και στη συνέχεια τοποθετήστε επάνω του ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό για τα πιάτα. Γενικά μην τρίβετε τους λεκέδες, ίσως να χρειαστεί να επαναλάβετε δυο-τρεις φορές αλλά σταδιακά θα φύγουν.
  • Λεκές από αίμα. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα οξυζενέ απευθείας επάνω στον λεκέ. Αφήστε το να «αφρίσει» και προχωρήστε σιγά σιγά στον καθαρισμό του λεκέ με ένα καθαρό πανί και χλιαρό νερό. Αν ο λεκές είναι παλιός δεν θα φύγει αμέσως, αλλά με την επανάληψη. Σκουπίστε καλά με στεγνό πανί για να φύγει η υγρασία και αφήστε το να στεγνώσει.
πηγή:spirossoulis.com

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: 5 βήματα για να διατηρήσετε καθαρό το στρώμα σας
5 βήματα για να διατηρήσετε καθαρό το στρώμα σας
http://3.bp.blogspot.com/-4nG_DXO7Lt4/VChq8ySlueI/AAAAAAAAW0E/K37ImLLqkWw/s1600/perfect-comfort-mattress-topper_2.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-4nG_DXO7Lt4/VChq8ySlueI/AAAAAAAAW0E/K37ImLLqkWw/s72-c/perfect-comfort-mattress-topper_2.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/09/5_28.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/09/5_28.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy