5 λάθη που κάνεις με το πλυντήριο ρούχων

Μπορεί από όλες τις δουλειές του σπιτιού, το πλυντήριο να είναι η πιο απλή (γιατί, ας μην κρυβόμαστε, δεν απαιτεί κούραση από εσέ...




Μπορεί από όλες τις δουλειές του σπιτιού, το πλυντήριο να είναι η πιο απλή (γιατί, ας μην κρυβόμαστε, δεν απαιτεί κούραση από εσένα, όπως το σιδέρωμα για παράδειγμα), ωστόσο έχει και αυτό τους «κανόνες» του.
Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνεις σχετικά με το μηχάνημα αυτό;
Μην το υπερφορτώνεις
Τα σημερινά πλυντήρια είναι πιο δυνατά και μεγάλα από ποτέ. Ωστόσο, ακόμα και τα μηχανήματα μεγάλης χωρητικότητας έχουν τα όριά τους. Όταν το πλυντήριο είναι πλήρες το νερό και το απορρυπαντικό δεν φτάνει παντού, η βρωμιά παγιδεύεται και τα ρούχα δεν καθαρίζονται σωστά. Επιπλέον, η υπερφόρτωση προκαλεί άσκοπη φθορά στο πλυντήριο και περαιτέρω τσαλάκωμα στο ύφασμα των ρούχων.
Μην κολλάς στα ίδια προγράμματα πλύσεων

Το αγαπημένο σου πρόγραμμα πλύσης δεν ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις. Πιθανόν να χρησιμοποιείς πιο συχνά το «Σύντομο πρόγραμμα», αλλά υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις και επιλογές που αξίζει να εξερευνήσεις. Για παράδειγμα, υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα, για μάλλινα, για εύκολο σιδέρωμα, για χρωματιστά και για απαιτητικούς λεκέδες.

Μην υπολογίζεις «με το μάτι» πόσο απορρυπαντικό πρέπει να χρησιμοποιήσεις
Για να πετύχεις το ιδανικό καθάρισμα των ρούχων είναι σημαντικό να ακολουθείς τις οδηγίες του απορρυπαντικού και να βάζεις την σωστή δοσολογία. Ωστόσο, επιτρέπεται να χρησιμοποιήσεις λίγο περισσότερο απορρυπαντικό για τα πολύ βρώμικα ρούχα παράλληλα με το πρόγραμμα πλύσης «Εντατικό».
Ξεχνάς να καθαρίσεις τη θήκη του απορρυπαντικού
Το κάθε μηχάνημα έχει πιθανώς τουλάχιστον μία θήκη για το μαλακτικό ρούχων και το απορρυπαντικό, ή και τα δύο, το οποίο χρειάζεται συχνό καθαρισμό. Αφαίρεσέ το και ξεπλύνε το καλά, και μην ξεχνάς στο τέλος της πλύσης, να αφήνεις το συρτάρι του απορρυπαντικού ανοικτό για να εξατμιστεί το υπολειπόμενο νερό (διαφορετικά, μπορεί να προκαλέσει οσμές). Τέλος, μην παραλείπεις να καθαρίζεις την είσοδο του πλυντηρίου, από όπου περνούν αρχικά τα βρώμικα ρούχα και έπειτα τα καθαρά.
Μην παραμελείς τα εξαρτήματα του πλυντηρίου

Το μηχάνημα αυτό δεν είναι μόνο το εσωτερικό και μερικά κουμπάκια. Είναι όλα όσα υπάρχουν από πίσω, ο σωλήνας και ο κάδος, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του. Φρόντιζε να τραβάς συχνά το πλυντήριο προς τα έξω, προκειμένου να καθαρίζεις την πίσω και αθέατη πλευρά, έχε πάντα καθαρό τον σωλήνα και αν χρειαστεί, φώναξε το service της εκάστοτε εταιρίας για έναν έλεγχο, που μπορεί να προλάβει τα χειρότερα.

πηγή:missbloom.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: 5 λάθη που κάνεις με το πλυντήριο ρούχων
5 λάθη που κάνεις με το πλυντήριο ρούχων
http://1.bp.blogspot.com/-_IZHGtBtILE/VAI1FOrAJfI/AAAAAAAAWYo/PHOUYc0-xQs/s1600/shutterstock_114201574.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-_IZHGtBtILE/VAI1FOrAJfI/AAAAAAAAWYo/PHOUYc0-xQs/s72-c/shutterstock_114201574.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/09/5.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/09/5.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy