Καθάρισμα express με 7 επαγγελματικές συμβουλές

Το καθάρισμα  του σπιτιού σου φαίνεται βουνό; Ίσως δεν έχεις άδικο, μέσα στον πυρετό της καθημερινότητας, το να ακολουθείς ένα π...





Το καθάρισμα  του σπιτιού σου φαίνεται βουνό; Ίσως δεν έχεις άδικο, μέσα στον πυρετό της καθημερινότητας, το να ακολουθείς ένα πρόγραμμα για την καθαριότητα είναι δύσκολο.  Η Αμάντα Τόμας, όμως, αυτό-αποκαλούμενη οικιακή ντίβα και ιδιοκτήτρια του Moxie Girls Household Assistants στην Αριζόνα, γνωρίζει τα σωστά κόλπα για να καθαρίσεις το σπίτι σου γρήγορα διατηρώντας «σώας τας φρένας». Ακολούθησε τις συμβουλές της.

1.    Δούλεψε από πάνω προς τα κάτω κι από τ’ αριστερά προς τα δεξιά
Αυτός είναι ένας βασικός κανόνας για να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τον χρόνο σου. «Δουλέψτε από πάνω προς τα κάτω, διώχνοντας τη σκόνη και τις βρωμιές καθώς προχωράτε. Στο τέλος, περάστε ηλεκτρική σκούπα και/ή σφουγγαρίστε», συμβουλεύει η Τόμας. «Επίσης, στο καθάρισμα κινηθείτε από τ’ αριστερά προς τα δεξιά σε κάθε δωμάτιο. Ακολουθώντας αυτό το μοτίβο, δεν θα σας ξεφύγει τίποτα».
2.    Φύλαξε το καθαριστικό για τα τζάμια και το χαρτί κάτω από κάθε νιπτήρα μπάνιου
Πρόκειται για εξοικονόμηση χρόνου: Το να έχεις τα σωστά εργαλεία στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή είναι ένα μεγάλο μπόνους. «Με αυτόν τον τρόπο, το καθαριστικό για τα τζάμια και το χαρτί θα είναι εύκαιρα μόλις «εντοπίσετε» σημάδια από νερό και οδοντόκρεμα», λέει η Τόμας.
3.    Καθάρισε τη μπανιέρα και το ντους καθώς τα χρησιμοποιείς
«Αν δείτε υπολείμματα από σαπούνι να σχηματίζονται στη ντουζιέρα, πάρτε ένα πανί και καθαρίστε τα επί τόπου. Μετά το μπάνιο, χρησιμοποιήστε το πανί για να σκουπίσετε τη σκόνη και τα υπολείμματα σαπουνιού από την άκρη και τον πάτο της μπανιέρας», συνιστά η Τόμας.
4.    Βάλε μια καθαριστική βούρτσα και απολυμαντικά μαντηλάκια δίπλα σε κάθε λεκάνη τουαλέτας
Για καλύτερο και γρηγορότερο καθάρισμα σκέψου τρόπους να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, χρησιμοποίησε αυτά τα εργαλεία καθαρισμού της τουαλέτας όταν τα παιδιά είναι στο μπάνιο. Η Τόμας συμβουλεύει το καθάρισμα να γίνεται αμέσως μόλις εμφανιστεί κάποιο σημάδι στη λεκάνη της τουαλέτας. «Αυτό το γρήγορο καθάρισμα θα κάνει τη δουλειά μέχρι την επόμενη φορά που θα καθαρίσεις σε βάθος».
Βάλε τα πιάτα στο πλυντήριο αμέσως μετά το φαγητό
Έτσι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το βάλεις σε λειτουργία. Η Τόμας συνιστά να μοιράζεται η δουλειά σε όλη την οικογένεια. «Αναθέστε σε κάποιον από την οικογένεια να φροντίσει να το αδειάσει το επόμενο πρωί, ώστε να είναι πάλι έτοιμο να γεμίσει μέσα στη μέρα».
6.    Μάζεψε τα πεταμένα αντικείμενα σε ένα καλάθι
Βάλε τάξη στο χάος χρησιμοποιώντας ένα καλάθι για να μαζέψεις ό,τι βρίσκεται κάτω. Μέσα στη μέρα, πρόσθεσε στο καλάθι οτιδήποτε δεν ανήκει στο συγκεκριμένο δωμάτιο. «Έτσι, καθώς περνάτε από το ένα δωμάτιο στο άλλο μπορείτε να τοποθετείτε τα αντικείμενα εκεί όπου ανήκουν», λέει η Τόμας. Να άλλη μία φανταστική ιδέα οργάνωσης: Βάλε ετικέτες στα κουτιά αποθήκευσης με τα παιχνίδια των παιδιών. «Το καθαρισμα και το μάζεμα γίνεται ευκολότερο όταν ξέρεις πού μπαίνει το κάθε τι».
7.     Πάρε ένα ξεσκονιστήρι με επεκτεινόμενη λαβή
«Τα ξεσκονιστήρια με επεκτεινόμενη λαβή είναι ιδανικά για να ξεσκονίσετε γρήγορα περσίδες και παντζούρια, δερμάτινα έπιπλα και ειδικά τα σοβατεπί. Και όλα αυτά χωρίς να σκύβετε!», λέει η Τόμας.
πηγή: helloladies.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Καθάρισμα express με 7 επαγγελματικές συμβουλές
Καθάρισμα express με 7 επαγγελματικές συμβουλές
http://1.bp.blogspot.com/-EyDEcebcwzA/U-52BGZmGcI/AAAAAAAAWDY/9Ov2jX4ravE/s1600/shutterstock_96396692.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-EyDEcebcwzA/U-52BGZmGcI/AAAAAAAAWDY/9Ov2jX4ravE/s72-c/shutterstock_96396692.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/08/express-7.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/08/express-7.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy