Αφράτα & λαχταριστά Πεϊνιρλί

Λαχταριστά αφράτα πεϊνιρλί με λιωμένο κασέρι και μυρωδάτο φρέσκο βούτυρο, που μόλις βγουν από το φούρνο αχνιστά θα γίνουν ανάρ...




Λαχταριστά αφράτα πεϊνιρλί με λιωμένο κασέρι και μυρωδάτο φρέσκο βούτυρο, που μόλις βγουν από το φούρνο αχνιστά θα γίνουν ανάρπαστα!

Υλικά
Για τη ζύµη
1 φακελάκι µαγιά ξερή (ή 30γρ. νωπή)



½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
150ml νερό χλιαρό (στους 40ºC)
500γρ. αλεύρι σκληρό (ή 300γρ. αλεύρι σκληρό + 200γρ. «κίτρινο» αλεύρι)
1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέµιση
3 φλιτζάνια κασέρι τριµµένο στον τρίφτη του κρεµµυδιού
βούτυρο φρέσκο
Προαιρετικά
ζαµπόν ή µπέικον, σε λωρίδες
ντοµάτα φρέσκια, σε ροδέλες ή κυβάκια
1 αβγό για κάθε πεϊνιρλί
Διαδικασία
Φτιάχνετε τη ζύμη
Βήμα 1
∆ιαλύετε τη µαγιά στο νερό µαζί µε τη ζάχαρη και την αφήνετε να φουσκώσει ελαφρά. Στο µεταξύ κοσκινίζετε το αλεύρι σε µπολ και προσθέτετε το αλάτι.
Βήμα 2
Ρίχνετε στο αλεύρι τη µαγιά και το λάδι και ζυµώνετε µε τα χέρια ή στο µίξερ µε το γάντζο ζυµώµατος προσθέτοντας περίπου 100γρ. νερό, µέχρι να πάρετε µια ζύµη απαλή και ελαστική. Θα πρέπει να είναι πιο µαλακή από τη ζύµη του ψωµιού.
Βήμα 3
Τη σκεπάζετε και την αφήνετε σε χλιαρό µέρος περίπου για 1 ώρα και 30 λεπτά, δηλαδή µέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βήμα 4
Κατόπιν την ξαναζυµώνετε και την πλάθετε σε µικρά ψωµάκια στο µέγεθος ροδάκινου. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε σε χλιαρό µέρος γύρω στα 25 λεπτά, µέχρι να φουσκώσει ξανά η ζύµη

Φτιάχνετε τα πεϊνιρλί
Βήμα 1
Παίρνετε ένα ένα τα κοµµάτια ζύµης, τα ανοίγετε σε φυλλαράκια σε σχήµα οβάλ και ύστερα ανασηκώνετε τα πλαϊνά τους πιέζοντας τις δύο αντίθετες άκρες του φύλλου και τους δίνετε σχήµα βαρκούλας. Για να κολλήσουν οι άκρες και να διατηρηθεί το σχήµα βρέχετε λίγο τη ζύµη µε νεράκι. Την ανασηκώνετε καλά γύρω γύρω για να σταθεί η γέµιση.
Βήμα 2
Απλώνετε -αν βάλετε- κυβάκια ή ροδέλες ντοµάτας αφού τα στύψετε καλά από το χυµό και τα σπόρια και σκεπάζετε µε τριµµένο κασέρι. Με πινέλο αλείφετε τις άκρες µε λίγο νερό, αραδιάζετε τα πεϊνιρλί σε λαδωµένο ταψί και τα αφήνετε σκεπασµένα για 20 λεπτά να φουσκώσει ξανά η ζύµη. Στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC.
Βήμα 3
Τα ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 10 λεπτά. Σ’ αυτό το στάδιο ανοίγετε αν θέλετε το φούρνο και προσθέτετε αλλαντικά της αρεσκείας σας σε λωρίδες ή τυλιγµένα σε ρολάκια και συνεχίζετε το ψήσιµο για µερικά λεπτά ακόµα, µέχρι να ροδίσει η ζύµη.
Βήμα 4
Τα βγάζετε από το φούρνο, προσθέτετε πάνω στο καθένα από ένα κοµµατάκι φρέσκο βούτυρο και σερβίρετε αµέσως.

Πηγή:olivemagazine.gr
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Αφράτα & λαχταριστά Πεϊνιρλί
Αφράτα & λαχταριστά Πεϊνιρλί
http://1.bp.blogspot.com/-ghjoGRT4ALs/U_Xa3oq-Z7I/AAAAAAAAWGw/jw_TglQbtMA/s1600/peinirli-exo-500x262_0.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-ghjoGRT4ALs/U_Xa3oq-Z7I/AAAAAAAAWGw/jw_TglQbtMA/s72-c/peinirli-exo-500x262_0.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/08/blog-post_66.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/08/blog-post_66.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy