Δώσετε “τέλος” στα λιπαρά μαλλιά… με έξυπνα tips!

Μήπως ταλαιπωρήστε από λιπαρά και θαμπά μαλλιά και βλέπετε ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού; Η λιπαρότη...


Μήπως ταλαιπωρήστε από λιπαρά και θαμπά μαλλιά και βλέπετε ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού; Η λιπαρότητα των μαλλιών προκύπτει μετά από υπερπαραγωγή σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής και συνήθως η αιτία της είναι… η κληρονομικότητα! Ωστόσο, οι ορμόνες και οι περιβαλλοντικές συνθήκες είναι ικανές να την επιδεινώσουν μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Τα παρακάτω «σπιτικά» tips θα χαρίσουν ξανά «οξυγόνο» στα μαλλιά σας, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε ακριβά προϊόντα περιποίησης…




- Πείτε «ναι» στο χυμό λεμονιού και το λευκό ξύδι: Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι νερό με το χυμό ενός λεμονιού ή με δυο κουταλιές τους σούπας λευκό ξύδι και στη συνέχεια ρίξτε το πάνω στα μαλλιά σας. Αφού ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και εστιάσετε στη ρίζα της τρίχας, θα διαπιστώσετε ότι το όξινο PH του λεμονιού και του ξυδιού έχουν ήδη «πολεμήσει» τη λιπαρότητα.

- Πειραματιστείτε με τις μπούκλες και «όχι» με το ίσιωμα: Πολλές γυναίκες παρατηρούν ότι τα ίσια μαλλιά προδίδουν πολύ περισσότερο τη λιπαρότητα από ότι οι μπούκλες και τα σπαστά μαλλιά. Αυτό συμβαίνει γιατί τα «κύματα» της τρίχας κάνουν πιο δύσκολη τη «ζωή» των ελαίων και τα σταματούν από το να εξαπλωθούν σε όλα τα μαλλιά.

- Αγοράστε «έξυπνα» τα προϊόντα των μαλλιών σας: Αγοράστε διάφανα -και όχι κρεμώδη- σαμπουάν, καθώς τα λιπαρά μαλλιά χρειάζονται συχνό λούσιμο. Προτιμήστε προϊόντα που αποκαθιστούν την παραγωγή λιπαρών ουσιών από τους σμηγματογόνους αδένες και τα φαρμακευτικά σαμπουάν πίσσας. Πιο συγκεκριμένα, απομακρυνθείτε από τα προϊόντα με σιλικόνη και οδηγηθείτε προς αυτά με βότανα π.χ. μέντα ή φύκια.

- Αποφύγετε το συχνό βούρτσισμα των μαλλιών: Τα φυσικά έλαια στο τριχωτό της κεφαλής «μετακινούνται» σε όλα τα μαλλιά κάθε φορά που ακουμπάτε τη βούρτσα πάνω τους. Γι’ αυτό, προτιμήστε τη χτένα για να ξεμπλέξετε τα μαλλιά σας μετά το ντους. Βέβαια, πρέπει πρώτα να έχετε βεβαιωθεί ότι τα έχετε ξεπλύνει καλά, ώστε να μην έχει μείνει ούτε ίχνος σαμπουάν.

- Μειώστε τα προϊόντα styling που χρησιμοποιείτε: Γενικός κανόνας για τα λιπαρά μαλλιά είναι: «Όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο!». Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε μόνο τα αναγκαία προϊόντα styling για να μην «βαραίνουν» περισσότερο τα μαλλιά σας. Ο αφρός, τα τζελ και η λακ αφήνουν κατάλοιπα που διπλασιάζουν την ποσότητα του σμήγματος.

- Δοκιμάστε μια μάσκα με κρόκο αυγού: Βάλτε δυο κρόκους αυγών σε ένα φλιτζάνι και ρίξτε μέσα λίγες σταγόνες λεμονιού. Αφήστε το μείγμα πάνω σε βρεγμένα μαλλιά για 10 λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνετε τη μάσκα με άφθονο νερό. Καλό θα ήταν, βέβαια, να καλύψετε το κεφάλι σας με ένα πλαστικό σκουφάκι ή μεμβράνη.

- Μην κάνετε καυτό μπάνιο και κλείστε το πιστολάκι: Η λιπαρότητα στα μαλλιά προκαλεί ερεθισμό στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το καυτό νερό και το πιστολάκι να χειροτερεύουν την κατάσταση! Ακόμα και μια σφιχτή κοτσίδα ή ένα στενό καπέλο είναι σε θέση να καταπονήσουν και άλλο το τριχωτό της κεφαλής.

- Δώστε προσοχή στις βαφές και το κούρεμα: Προτιμήστε τα πιο κοντά μαλλιά, καθώς τα μακριά συνοδεύονται από μεγαλύτερα ποσοστά λιπαρότητας, με αποτέλεσμα οι άκρες να φαίνονται αφυδατωμένες και ξηρές με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, η βαφή κάνει την τρίχα λιγότερο λιπαρή, χάρη στις χημικές ουσίες που «δυσκολεύουν» το σμήγμα να μεταφερθεί σε όλη την τρίχα.

- Επωφεληθείτε από τα «ατού» της μαγειρικής σόδας: Αναμείξτε μια – δυο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με ένα λίτρο νερό και τοποθετήστε το μείγμα πάνω στα μαλλιά σας, αφήνοντάς το για περίπου 20 λεπτά. Αφού ξεπλυθείτε, θα δείτε ότι έχουν απομακρυνθεί όλα τα υπολείμματα από τη μαλακτική κρέμα, τη λακ ή τον αφρό.

- Χρησιμοποιήστε ταλκ, άμυλο αραβοσίτου ή σκόνη κακάο: Βάλτε με ένα παλιό πινέλο ρουζ… λίγο ταλκ, άμυλο αραβοσίτου ή σκόνη κακάο (εάν είστε μελαχρινή) πάνω στις ρίζες των μαλλιών σας και στη συνέχεια κάνετε ένα απαλό μασάζ. Η υφή τους θα αλλάξει προς το καλύτερο, ενώ η σκόνη θα απορροφήσει τη λιπαρότητα και θα χαρίσει όγκο.
πηγή:flowmagazine.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Δώσετε “τέλος” στα λιπαρά μαλλιά… με έξυπνα tips!
Δώσετε “τέλος” στα λιπαρά μαλλιά… με έξυπνα tips!
http://1.bp.blogspot.com/--vTs192X4mg/U7iS2tRpx-I/AAAAAAAAVt0/qaQM-jOh1os/s1600/woman-hair1.jpg
http://1.bp.blogspot.com/--vTs192X4mg/U7iS2tRpx-I/AAAAAAAAVt0/qaQM-jOh1os/s72-c/woman-hair1.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/07/tips.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/07/tips.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy