Όταν τα Παιδιά Δημιουργούν

  Τα παιδιά είναι από τη φύση τους γεμάτα δημιουργικότητα. Το μόνο που χρειάζονται από εμάς είναι τα κατάλληλα ερεθίσμα...

Όταν τα Παιδιά Δημιουργούν
 
Τα παιδιά είναι από τη φύση τους γεμάτα δημιουργικότητα. Το μόνο που χρειάζονται από εμάς είναι τα κατάλληλα ερεθίσματα και θα το διαπιστώσουμε αμέσως. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν αφήστε τα να βγουν έξω , να τρέξουν, να παίξουν με την άμμο , να ζωγραφίσουν και να κάνουν τη δική τους συλλογή από κοχύλια.




 
Αφορμές για δημιουργικότητα
Οι αφορμές για να ερεθίσουμε την δημιουργικότητα του παιδιού είναι δεκάδες. Ξεκινώντας μπορούμε να του κάνουμε ερωτήσεις  και σχόλια για το σχέδιο που ζωγραφίζει , το αυτοκινητάκι που κατασκευάζει ή το βιβλίο που διαβάζει. Μια καλή ιδέα είναι να αφήσουμε στο δωμάτιο του ένα σετ με καινούριους μαρκαδόρους ή ένα νέο παιχνίδι κατασκευών και να παρακολουθήσουμε τις αντιδράσεις του. Αφήστε το να δημιουργήσει χωρίς το φόβο μήπως λερώσει τους τοίχους ή τα έπιπλα.
Ζωγραφίζοντας τις σκέψεις τους
Παίρνουμε χαρτιά και καθόμαστε παρέα με τα παιδιά για ζωγραφική. Το γεμάτο περίεργα σχήματα και ανακατεμένα χρώματα χαρτί αποτυπώνει τις σκέψεις τους με τρόπο μοναδικό. Καθίστε δίπλα του και κάντες του σχόλια για τα σχήματα που κάνει και τα χρώματα που χρησιμοποιεί. Δώστε σημασία στην επιλογή των χρωμάτων που κάνει καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, τα χρώματα που χρησιμοποιεί αναδεικνύει την προσωπικότητα και τη διάθεση του.  
Σημασία έχει η δημιουργικότητα
Όταν τα Παιδιά ΔημιουργούνΤα παιδιά γεμάτα περιέργεια εκφράζουν κάθε στιγμή της δημιουργικότητας τους μέσα από το παιχνίδι αλλά και τις σκανταλιές τους. Αφήστε τα να ζωγραφίσουν κάτι , να γράψουν ένα παραμύθι, να κατασκευάσουν κάτι δικό τους και να δημιουργήσουν τη δική τους συλλογή. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα εσείς επιβραβεύστε την προσπάθεια του.
Τι Πραγματικά Επιθυμεί?
Σημαντικό είναι να καθίσουμε και να ακούσουμε προσεκτικά τις ιδέες και τις σκέψεις του παιδιού και να κάνουμε τις αφορμές ευκαιρίες για δημιουργικό παιχνίδι και σκέψη.
Λάθη: Απαραίτητα και Δημιουργικά
Δημιουργικότητα σημαίνει να μπορεί κάποιος να κάνει κάτι απλό, πρωτότυπο και ξεχωριστό.
Η παιδική δημιουργικότητα προβλέπει και δεκάδες λάθη. Το να είμαστε πάντα θετικοί με τα λάθη του παιδιού , θα το βοηθήσει ιδιαίτερα . Ένα λάθος, ίσως είναι η καλύτερη αφορμή για να αποκτήσει καινούριες εμπειρίες και να μάθει νέα πράγματα.
Τι προσφέρει η δημιουργικότητα στο παιδί?

  • Ικανοποιεί την πρωταρχική του ανάγκη του παιδιού
  • Του χαρίζει συναισθηματική ευχαρίστηση
  • Δεν το αφήνει να πλήξει. Η ανία θα του χαλούσε τη διάθεση.
  • Αποβάλλει την επιθετικότητα του.
  • Του δίνει την ευκαιρία να καλλιεργήσει το συντονισμό των κινήσεων του.
  • Του διδάσκει με ποιον τρόπο λειτουργούν ορισμένα πράγματα.
  • Ανοίγει τα φτερά της φαντασίας του.
  • Το ενθαρρύνει να πειραματίζεται και να προσπαθεί ανεξάρτητα το αποτέλεσμα.
  • Συμβάλλει στην ανάπτυξη της νοημοσύνης του.
  • Του προσφέρει την ευκαιρία να εκφράσει τα συναισθήματα του και να βρει διεξόδους στις εντάσεις του.
πηγή:gia-mamades.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Όταν τα Παιδιά Δημιουργούν
Όταν τα Παιδιά Δημιουργούν
http://gia-mamades.gr/wp-content/uploads/2014/06/iStock_000002317208Medium.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/07/blog-post.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/07/blog-post.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy