8 διαφορετικές χρήσεις του ξιδιού

Τι μπορείτε να κάνετε με λίγο… ξίδι; Πολλά πράγματα, καθώς πέρα από απαραίτητο υλικό στη μαγειρική, το ξίδι μπορεί να χρ...


Τι μπορείτε να κάνετε με λίγο… ξίδι; Πολλά πράγματα, καθώς πέρα από απαραίτητο υλικό στη μαγειρική, το ξίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες «δουλειές» χάρη στις φυσικές απολυμαντικές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες.
Διαβάστε στη συνέχεια μερικούς εναλλακτικούς τρόπους αξιοποίησης του ξιδιού.


1. Αντιμετωπίστε την κακοσμία
Το άσπρο ξύδι δύναται να καταπολεμά την κακοσμία που αναδύεται από τα σιφόνια. Ρίξτε ένα ποτήρι άσπρο ξύδι και μετά αφήστε να τρέξει άφθονο νερό. Πέρα από την κακοσμία, εξαφανίζει και διάφορα μικρόβια και βακτηρίδια.
2. Απαλλαγείτε από τα ζιζάνια
Η πιο οικονομική και συνάμα οικολογική λύση για να «εξαφανίσετε» τα ζιζάνια που φυτρώνουν δίπλα στα φυτά σας, είναι το ξίδι. Απλά, ψεκάστε ή ραντίστε τις κορυφές των χόρτων που θέλετε να «εξαφανιστούν».
3. Αφαιρέστε εύκολα τα αυτοκόλλητα
Σε ένα σκεύος ζεστάνετε λίγο λευκό ξίδι και βουτήξτε μέσα ένα πανί. Ύστερα τρίψτε ελαφρά την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε από τα αυτοκόλλητα και θα δείτε πως αυτά ξεκολλούν με μεγάλη ευκολία.
4. Επιμηκύνετε τη ζωή των λουλουδιών
Τα κομμένα λουλούδια στο βάζο μαραίνονται γρήγορα. Αν θέλετε να κρατήσουν περισσότερο, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας ξύδι στο βάζο..
5. Ξεβουλώστε τα σιφόνια
Αναμείξτε μαγειρική σόδα με λευκό ξύδι (το μείγμα θα αφρίσει) και ρίξτε το στο σιφόνι που έχει βουλώσει. Αφήστε τον να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με βραστό νερό.
6. Μαλακώνει και σκοτώνει τα βακτήρια στο κρέας
Αν θέλετε το κρέας να «βγει» πιο μαλακό, μπορείτε να το μαρινάρετε σε ξίδι από μηλίτη. Με αυτόν τον τρόπο σκοτώνετε και τα βακτήρια που «παραμονεύουν», όπως είναι το E. Coli.
7. Διαλύστε τη σκουριά
Βάλτε σε ένα σκεύος τα μεταλλικά μικροαντικείμενα που έχουν σκουριάσει και ρίξτε τους ξίδι. Ύστερα, ξεβγάλτε τα με νερό και η σκουριά θα αποτελεί παρελθόν.
8. Καθαρίστε γυάλινα και πλαστικά αντικείμενα
Παρασκευάστε ένα μείγμα με νερό και ξίδι (μισό – μισό) και καθαρίστε με ένα πανάκι τις επίμονες ακαθαρσίες στα ράφια, το ψυγείο, τα ποτήρια, διάφορα πλαστικά αντικείμενα και τις πορσελάνες σας.

πηγή:minutetips.blogspot.com 
 thesecretrealtruth.blogspot.com

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: 8 διαφορετικές χρήσεις του ξιδιού
8 διαφορετικές χρήσεις του ξιδιού
https://1.bp.blogspot.com/-UK3CxSuqG8M/WODaZUh_00I/AAAAAAAAhTs/WJOFwfJN8S0iydfRLBnK5BcGhTwnlJSvQCLcB/s320/xidia_125833895_2014-0911-182313-575x352.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-UK3CxSuqG8M/WODaZUh_00I/AAAAAAAAhTs/WJOFwfJN8S0iydfRLBnK5BcGhTwnlJSvQCLcB/s72-c/xidia_125833895_2014-0911-182313-575x352.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/07/8.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/07/8.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy