Kερασόπιτα: η γλυκειά απόλαυση της εποχής

Τα κεράσια βρίσκονται στην καλύτερη εποχή τους και αποτελούν το βασικό συστατικό μας για μια αφράτη πίτα! Για τη ζύμη της τάρτας...





Τα κεράσια βρίσκονται στην καλύτερη εποχή τους και αποτελούν το βασικό συστατικό μας για μια αφράτη πίτα!
Για τη ζύμη της τάρτας
85 γρ. βιτάμ
60 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι βανιλέτα


1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
Για την κρέμα φλαν
200 ml. κρέμα γάλακτος
4 κρόκοι
80 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανιλέτα
20 γρ. κορν φλάουρ
φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C Κελσίου. Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι σιγά-σιγά τη βανιλέτα, και το baking powder. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Την βγάζουμε από τον κάδο και τη δουλεύουμε λίγο με τα χέρια μας. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο περίπου 2 εκατοστών.Αλείφουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. με Βιτάμ και τοποθετούμε σε αυτό τη ζύμη, καλύπτοντας με αυτήν τον πάτο από το τσέρκι και τα πλαϊνά του μέχρι τη μέση.
Τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι για να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο.Φτιάχνουμε την κρέμα για τη γέμιση της πίτας ανακατεύοντας καλά σε ένα μπολ με ένα σύρμα την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανιλέτα και το κορν φλαουρ.Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στο τσέρκι. Προσθέτουμε μέσα στην κρέμα τα κεράσια, τα οποία έχουμε στραγγίσει καλά. Ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 170ο C Κελσίου. Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη.
πηγή:infokids.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Kερασόπιτα: η γλυκειά απόλαυση της εποχής
Kερασόπιτα: η γλυκειά απόλαυση της εποχής
http://3.bp.blogspot.com/-fqtoOj2Pr04/U5Cqm2DAQSI/AAAAAAAAVfg/no23Wwzx-QA/s1600/7.2.12cherrytart1.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-fqtoOj2Pr04/U5Cqm2DAQSI/AAAAAAAAVfg/no23Wwzx-QA/s72-c/7.2.12cherrytart1.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/06/k.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/06/k.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy