Τα κεράσια βρίσκονται στην καλύτερη εποχή τους και αποτελούν το βασικό συστατικό μας για μια αφράτη πίτα! Για τη ζύμη της τάρτας...
Τα κεράσια βρίσκονται στην καλύτερη εποχή τους και αποτελούν το βασικό συστατικό μας για μια αφράτη πίτα!
Για τη ζύμη της τάρτας
85 γρ. βιτάμ
60 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι βανιλέτα
1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
Για την κρέμα φλαν
200 ml. κρέμα γάλακτος
4 κρόκοι
80 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανιλέτα
20 γρ. κορν φλάουρ
φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C Κελσίου. Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι σιγά-σιγά τη βανιλέτα, και το baking powder. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Την βγάζουμε από τον κάδο και τη δουλεύουμε λίγο με τα χέρια μας. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο περίπου 2 εκατοστών.Αλείφουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. με Βιτάμ και τοποθετούμε σε αυτό τη ζύμη, καλύπτοντας με αυτήν τον πάτο από το τσέρκι και τα πλαϊνά του μέχρι τη μέση.
Τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι για να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο.Φτιάχνουμε την κρέμα για τη γέμιση της πίτας ανακατεύοντας καλά σε ένα μπολ με ένα σύρμα την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανιλέτα και το κορν φλαουρ.Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στο τσέρκι. Προσθέτουμε μέσα στην κρέμα τα κεράσια, τα οποία έχουμε στραγγίσει καλά. Ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 170ο C Κελσίου. Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη.
πηγή:infokids.gr