Ξύσμα πορτοκαλιού: Πως θα έχεις πάντα όταν χρειάζεσαι!

Το δημιούργησα τυχαία μια μέρα που με είχε πιάσει μανία να φάω πορτοκάλια.. Αφού τα καθάρισα και είδα το σωρό με φλούδες στο πι...



Το δημιούργησα τυχαία μια μέρα που με είχε πιάσει μανία να φάω πορτοκάλια..Αφού τα καθάρισα και είδα το σωρό με φλούδες στο πιάτο σκέφτηκα… ”κρίμα είναι να πάνε χαμένα”.
Κάθε τόσο χρειαζόμαστε ξύσμα πορτοκαλιού για κάποιο κέικ ή γλυκό, ή ακόμα και για κάποιο φαγητό που ταιριάζει. Όταν τρώτε λοιπόν ή στύβετε τα πορτοκάλια μην πετάτε τις φλούδες. Ιδού τι μπορείτε να κάνετε αφού έχετε φάει τα πορτοκάλια ή τα έχετε στύψει για χυμό.

  • Άν τα πορτοκάλια είναι χοντρόφλουδα με ένα κοφτερό μαχαίρι και πολύ προσοχή αφαιρέστε το περισσότερο λευκό μέρος της φλούδας. Πλύνετε τα πολύ καλά και στη συνέχεια σκουπίστε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν λίγο.
  • Κόψτε τα σε κομμάτια αν είναι μεγάλες οι φλούδες και στη συνέχεια βάλτε τα σε μια λαδόκολλα (όχι αλουμινόχαρτο) χωρίς να ακουμπάει το ένα το άλλο.
  • Τα βάζετε στο φούρνο στον αέρα στην ελάχιστη έως και καθόλου θερμοκρασία.
  • Αφού έχει φύγει ή περιττή υγρασία και έχουν ξεραθεί οι φλούδες από τον αέρα τις βγάζετε και τις περνάτε από το multi να γίνουν σχεδόν σκόνη. Θα δείτε ότι έχουν ακόμα υγρασία.
  • Τις ξανά βάζετε έτσι σε σκόνη ή σε ψιλά κομματάκια όπως είναι για ακόμα 5-10 λεπτάκια στο φούρνο να φύγει εντελώς η υγρασία και μετά ακόμα μια φορά από το multi.
Τοποθετείτε τη σκόνη σε ένα βαζάκι και το αφήνετε ανοιχτό για μια με δύο ώρες και στη συνέχεια το κλείνετε. Έτσι έχετε κάθε φορά πορτοκάλι οποιαδήποτε στιγμή το χρειαστείτε.  Αυτή η μέθοδος ουσιαστικά είναι μια θερμική επεξεργασία αφυδάτωσης που μπορούμε να την κάνουμε στο σπίτι, όχι μόνο με πορτοκάλι αλλά και με λεμόνι,μανταρίνι ή κίτρο.
Ακόμα μπορούμε να κάνουμε και μίξεις διάφορων εσπεριδοειδών και τα έχουμε ένα mix για τα γλυκά ή τα φαγητά μας! Με αυτό τον τρόπο χρησιμοποιούμε το 99% του πορτοκαλιού και δεν αφήνουμε μισό ξυσμένα πορτοκάλια που μαυρίζουν.
Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι έτσι:

Ξύσμα πορτοκαλιού 

Extra Tip: Μην ξεχνάτε πως πρέπει να βάζετε λίγο από το μείγμα σε κάθε γλυκό ή φαγητό. Μη σας ξεγελάει η ποσότητα. Το προϊόν είναι αφυδατωμένο και έχει μικρό όγκο. Ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού ισοδυναμεί με μία κουταλιά της σούπας φρέσκο ξύσμα και όταν έρχεται σε επαφή με υγρασία διογκώνεται. Γιαυτό καλό θα είναι να είναι πολύ καλά κλεισμένο το βαζάκι σας ώστε να μην πάρει υγρασία και αναπτύξει  μικροοργανισμούς που θα επιφέρουν μούχλα!
πηγή:www.ediva.gr

Σχόλια

Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Χριστούγεννα Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Ξύσμα πορτοκαλιού: Πως θα έχεις πάντα όταν χρειάζεσαι!
Ξύσμα πορτοκαλιού: Πως θα έχεις πάντα όταν χρειάζεσαι!
http://4.bp.blogspot.com/-uSBV1fZ7LdM/U5Bm_FRjexI/AAAAAAAAVcc/aw-eWnPO1l0/s1600/%CE%BE%CF%8D%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-2-%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CE%B1.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-uSBV1fZ7LdM/U5Bm_FRjexI/AAAAAAAAVcc/aw-eWnPO1l0/s72-c/%CE%BE%CF%8D%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-2-%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CE%B1.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/06/blog-post_6274.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/06/blog-post_6274.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy