Το καλοκαίρι σας κλέβει το χρώμα; Όχι πια!

  Αν το καλοκαίρι είναι η εποχή της ξεκούρασης, δεν ισχύει το ίδιο και για το χρώμα των μαλλιών μας. Το καλοκαίρι η βαφή ξ...




 
Αν το καλοκαίρι είναι η εποχή της ξεκούρασης, δεν ισχύει το ίδιο και για το χρώμα των μαλλιών μας. Το καλοκαίρι η βαφή ξεθωριάζει, η τρίχα ταλαιπωρείται, σπάει και γίνεται θαμπή. Όπως φροντίζουμε λοιπόν, το δέρμα μας από την ηλιακή ακτινοβολία, θα πρέπει να φροντίζουμε και τα μαλλιά μας, ιδιαίτερα τα βαμμένα.
Οι λύσεις είναι απλές: η συστηματική περιποίηση τους κάθε μέρα, η προστασία από τον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας, τα πιο φυσικά χτενίσματα και, βέβαια, η επιλογή ενός τόνου που να ταιριάζει με την εποχή.




 Οι ξανθές μπορούν να βάψουν τα μαλλιά τους 1-2 τόνους πιο ανοιχτά για περισσότερη λάμψη, στις καστανές ταιριάζει το μελί που θα αναδείξει το μαύρισμα τους, ενώ οι κοκκινομάλλες διαλέγουν το πυρόξανθο που θα τους δώσει φως στο πρόσωπο.

Μικρά καλοκαιρινά μυστικά για όμορφά μαλλιά
- Ο μέσος χρόνος επανάληψης της βαφής είναι κάθε 25 μέρες, για να δείχνουν τα μαλλιά σας πάντα στο σωστό τόνο, χωρίς τις διακυμάνσεις χρώματος κατά μήκος.
- Κάθε μέρα, μετά τη θάλασσα, λούζουμε τα μαλλιά μας με ένα ειδικό σαμπουάν για να διώξουμε το αλάτι, τη σκόνη, ενυδατώνοντάς τα ταυτόχρονα.
- Το καλοκαίρι, που οι άκρες των μαλλιών -ιδίως των βαμμένων- έχουν την τάση να ξεραίνονται, το σαμπουάν δεν αρκεί για τη σωστή περιποίηση των μαλλιών σας. Γι' αυτό χρησιμοποιήστε 1-2 φορές την εβδομάδα, μετά το λούσιμο, μια εντατική μάσκα περιποίησης χρώματος, που θα θρέψει την τρίχα σε βάθος και θα απαλύνει την υφή της.
- Επί πλέον, ειδικά στα κόκκινα μαλλιά που έχουν την τάση να αγριεύουν και να ξεραίνονται περισσότερο το καλοκαίρι, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε οπωσδήποτε conditioner μετά από κάθε λούσιμο. Το conditioner λειαίνει την τρίχα και βοηθά στη συγκράτηση του χρώματος, ώστε να μην ξεθωριάζει.
- Και, φυσικά, μην ξεχνάτε ότι η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο για να έχουμε πάντα όμορφα μαλλιά. Κατ' αρχάς πίνετε άφθονο νερό. Βοηθά στην ενυδάτωση τους, ενώ είναι πολύτιμος σύμμαχος μας και στο αδυνάτισμα. Ακόμα, εμπλουτίστε το καθημερινό σας διαιτολόγιο με φρούτα, σαλάτες και δροσερούς φρέσκους χυμούς. Προσπαθείτε τουλάχιστον ένα γεύμα τη μέρα να είναι μόνο αυτά. Το αποτέλεσμα θα το δείτε και στα μαλλιά και στη σιλουέτα σας.

Τι λένε οι έρευνες
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες δύο εβδομάδες έκθεσης των μαλλιών στον ήλιο προκαλούν την ίδια φθορά με αυτή που προκαλεί το στέγνωμα με το πιστολάκι σε ένα χρόνο. Οι υπέρυθρες ακτίνες διεισδύουν  στην τρίχα, την εξασθενούν, την αφυδατώνουν και ξεθωριάζουν το χρώμα της. Η φθορά ξεκινάει από τις άκρες και φτάνει μέχρι τη ρίζα.

Προστασία από τον ήλιο
Ο ήλιος έχει τις ίδιες επιπτώσεις στα μαλλιά με αυτές που έχει στο δέρμα μας, δηλαδή ξηρότητα και αφυδάτωση. Όπως φροντίζουμε λοιπόν, το δέρμα μας από την ηλιακή ακτινοβολία, θα πρέπει να φροντίζουμε και τα μαλλιά μας, ιδιαίτερα τα βαμμένα. Για προστασία, λοιπόν αλλά και για trendy look, όταν πηγαίνετε στην παραλία φοράτε πάντα καπέλο ή μπατάνα. 

πηγή:noikokyra.gr
photos:fashiongonerogue.com

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Το καλοκαίρι σας κλέβει το χρώμα; Όχι πια!
Το καλοκαίρι σας κλέβει το χρώμα; Όχι πια!
http://4.bp.blogspot.com/-0foZ9jdAb_w/U5EB32VTLuI/AAAAAAAAVhM/66OrqAJs4xI/s1600/1c5ec85d20da6ca84cd6225ff146e761.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-0foZ9jdAb_w/U5EB32VTLuI/AAAAAAAAVhM/66OrqAJs4xI/s72-c/1c5ec85d20da6ca84cd6225ff146e761.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/06/blog-post_11.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/06/blog-post_11.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy