14 στιγμές μητρότητας που δεν θα ξεχάσεις ποτέ!

1. Ο έρωτας με την πρώτη ματιά υπάρχει! Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που να συγκρίνεται με την στιγμή που θα αν...






1. Ο έρωτας με την πρώτη ματιά υπάρχει!
Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που να συγκρίνεται με την στιγμή που θα αντικρίσει μία μητέρα το μωρό της. Συναισθήματα καινούργια, που δεν μοιάζουν με κανένα άλλο. Ένα εσωτερικό τρέμουλο, μια λαχτάρα, μια ατέλειωτη αγάπη ικανή να σου λυγίσει τα γόνατα, όταν οι ματιές μάνας και παιδιού σμίξουν.
2. Η πρώτη νύχτα που αρρώστησε…
Δεν πίστευα ποτέ ότι είναι δυνατόν να νιώσει ένας άνθρωπος μέρος των κυττάρων του να σπάνε ένα- ένα.





 Και ναι, μπορεί να ακούγεται μια υπερβολή, γιατί η αγάπη της μάνας είναι μια υπερβολή. Όταν, λοιπόν, βιώσει για πρώτη φορά την αρρώστια του παιδιού της υποφέρει, μένει ξάγρυπνη πάνω από το κεφάλι του και αγωνιά κάθε δευτερόλεπτο. Καταλαβαίνεις πόσο αβοήθητο είναι αυτό το πλασματάκι και πόσο ανάγκη έχει από τη φροντίδα σου. Και αυτό με τη σειρά του δεν θέλει κανέναν άλλο, μόνο τη μαμά του… άντε και λίγο τον μπαμπά του.
3. Ορόσημα ανάπτυξης
Ποια μανούλα δεν αγωνιά αν έχει πάρει αρκετά γραμμάρια το μωρό της, αν ψήλωσε αρκετά, αν είπε την πρώτη λέξη όταν «έπρεπε», αν παρουσιάζει τη νοητική και ψυχική ανάπτυξη σύμφωνα με την ηλικία του. Εσύ πρέπει, όμως, να θυμάσαι ότι το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό, έχει τους δικούς του ρυθμούς και πρέπει να το θαυμάζεις για κάθε του κίνηση και επιτυχία.
4. Όταν ακούσεις το πρώτο του τραγούδι…
Αυτή η φωνούλα που θα χαϊδέψει τα αυτιά σας και θα σας κάνει να φουσκώσετε από καμάρι. Όταν αυτό το τραγούδι βγει από το γλυκό στοματάκι, θα μοιάζει λες και το ακούσατε για πρώτη φορά. Και δεν χρειάζεται να βγαίνει νόημα από αυτό το τραγούδι, αρκεί να βγαίνει από τα χείλη του παιδιού σας…
5. Η πρώτη φορά που θα φύγει μακριά σας
Και θα έρθει η ώρα που θα πρέπει να μείνει στο σπίτι της γιαγιάς, που θα πάει σχολείο, που θα πρέπει να πάει την πρώτη του εκδρομή και στο νου της μαμάς φυσικά θα στροβιλίζουν οι πιο εξωπραγματικές ιστορίες και κίνδυνοι. Σκεφτείτε, όμως, πως θα είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία και για τους δυο σας. Θα δείτε τις δυνάμεις σας να δοκιμάζονται και την ανεξαρτητοποίηση να κάνει τα πρώτα της δειλά βήματα.
6. Η στιγμή που θα γυρίσει στην αγκαλιά σας…
Αυτή η στιγμή… Μετά από ώρες αγωνίες ήρθε η στιγμή που τόσο περιμένατε. Να δείτε στα μάτια του αν υπάρχει χαρά, φόβος, λύπη και αν πήρατε τη σωστή απόφαση για εκείνο. Η στιγμή που αγκαλιές σας θα συναντηθούν και οι καρδούλες σας θα χτυπούν δυνατά. 
7. Όταν θα θέλει να σου μοιάσει…
Ως μητέρα με κόρη έχω να πω ότι δεν έχω αισθανθεί ωραιότερα παρά μόνο, όταν ακούω τα κομπλιμέντα της κόρης μου. «Μαμά, τι όμορφη που είσαι. Και εγώ είμαι τόσο όμορφη όσο εσύ». «Μαμά, βάψε τα χείλια μου με το κραγιόν σου». «Μαμά, κοίτα, φόρεσα τα παπούτσια σου».
8. Όταν συνειδητοποιήσεις ότι μεγαλώνει τόσο γρήγορα…
Σας σκηνές από cinema περνούν μπροστά από τα μάτια σου οι στιγμές του μωρού σου. Πότε γεννήθηκε, πότε θήλασε, πότε έφαγε την πρώτη του κρέμα, πότε άφησε την πάνα και τώρα να… πάει σχολείο, περπατάει, μιλάει, αναπτύσσει τις δεξιότητές του, είναι ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος. Και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι δεν θα καταλάβεις πότε θα βγει την πρώτη του βραδινή βόλτα με τους φίλους του…
9. Όταν τα κομπλιμέντα θα πέφτουν βροχή…
Γιατί είναι διαφορετικό να βλέπεις εσύ το παιδί σου πόσο τέλειο είναι, γιατί στα μάτια σου πάντα τέλειο θα είναι, και αλλιώς να το ακούς από άλλους ανθρώπους. «Τι έξυπνο που είναι!». Να αναγνωρίσουν δηλαδή πόσο ξεχωριστό είναι το παιδί σας με αντικειμενικότητα. Και εσύ; Φουσκώνεις σαν το παγώνι και ανεβαίνουν οι παλμοί
10. Όταν το χάος επικρατεί…
Είχες συνηθίσει το σαλόνι σου να είναι στην εντέλεια και οι γωνιές του να θυμίζουν φωτογραφίες περιοδικού; Ξέχασέ το! Όταν υπάρχει παιδί μέσα το σπίτι, η τάξη δεν μπορεί να διατηρηθεί εύκολα. Το παιδί λατρεύει να σκορπίζει τα παιχνίδια σου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη όλων των δωματίων. Σου έρχεται τρέλα; Συγκρατήσου. Δεν είναι δα και τόσο σπουδαίο. Για σκεφτείτε τι ευτυχία είναι το παιδί σας στο σπίτι σας. Προσπαθήστε να μετατρέψετε τα νεύρα σε ένα μεγάλο χαμόγελο, πάρτε τη φωτογραφική μηχανή, απαθανατίστε τη στιγμή και στείλτε την σε φίλους σας, για να ξέρουν τι τους περιμένει, όταν γίνουν και εκείνοι γονείς.
11. Όταν η δύσκολη ερώτηση καταφθάνει…
Και ναι, θα έρθει η δύσκολη στιγμή που όλοι φοβάστε… Οι ερωτήσεις των παιδιών τόσο διεισδυτικές και αφοπλιστικές. Και φυσικά έρχονται από το πουθενά! Για παράδειγμα: «Μαμά, γιατί πεθαίνουν οι άνθρωποι;». Και εκεί καταλαβαίνεις ότι η απάντησή σου είναι καθοριστική και μπορεί να σφραγίσει την παιδική ψυχή.
12. Όταν δεν αντέδρασες, όπως θα ήθελες…
Δεν νομίζω να μην υπάρχει μητέρα που μετάνιωσε, επειδή μάλωσε το παιδί της με τη φωνή της λίγο παραπάνω υψωμένη απ’ ό,τι θα έπρεπε. Και ναι, είναι ανθρώπινο να χάσεις την υπομονή σου. Και μετά νιώθεις ένα κενό και θυμώνεις με τον εαυτό σου που φώναξες στο πλασματάκι σου. Επειδή, όμως, πάνω απ’ όλα είσαι άνθρωπος, να ξέρεις ότι μπορείς να ζητήσεις συγγνώμη, να το αγκαλιάσεις και δώσε μια ευκαιρία στον εαυτό σου ότι δεν πρόκειται να φθάσεις στο ίδιο σημείο την επόμενη φορά.
13. Αναβίωση δικών σου οικογενειακών στιγμών…
Και όμως υπάρχει το déjà vu… Όταν θα φτιάξεις μαζί με το παιδί σου το κέικ που έφτιαχνες με τη μαμά σου. Όταν θα μαγειρέψεις μαζί του μακαρόνια με κιμά και η μυρωδιά του φαγητού θα σε ταξιδεύει την κουζίνα της γιαγιάς σου με τα αρώματα της κανέλλας και του γαρύφαλλου. Όταν θα φτιάξετε ποπ κορν και θα μοσχοβολήσει το σπίτι φρέσκο βούτυρο. Είδες τι είναι η μητρότητα; Μπορείς να τα ζήσεις όλα από την αρχή…
14. Τα πρώτα του γενέθλια… και τα δεύτερα και τα τρίτα… κ.τ.λ.
Το πλασματάκι σου μεγάλωσε και ήρθε η ώρα να σβήσει το πρώτο κεράκι στη ζωή του. Εσύ την ίδια μέρα αναπολείς τις στιγμές της γέννας, του μαιευτηρίου, πόσο μικρά ήταν τα πατουσάκια του, το κλαματάκι του και τώρα; Και τώρα όρθιο στα δυο του ποδαράκια προσπαθεί να σουφρώσει τα χειλάκια του για να σβήσει το κεράκι του. Και είναι τόσο χαρούμενο, λάμπουν τα ματάκια του, όταν ακούει τους καλεσμένους να του τραγουδούν: «Να ζήσεις… και χρόνια πολλά» και εσείς πλημμυρίζετε με την απόλυτη ευτυχία.
πηγή: galsnguys.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: 14 στιγμές μητρότητας που δεν θα ξεχάσεις ποτέ!
14 στιγμές μητρότητας που δεν θα ξεχάσεις ποτέ!
https://3.bp.blogspot.com/-XDHks8qDj_g/U6Sxwp1Vb6I/AAAAAAAAVmQ/IxA3mrrNMV4/s1600/kolitsidas.limghandler.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-XDHks8qDj_g/U6Sxwp1Vb6I/AAAAAAAAVmQ/IxA3mrrNMV4/s72-c/kolitsidas.limghandler.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/06/14.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/06/14.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy