Vintage χρώματα-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Δ ίνοντας στο χώρο μας μια μικρή γεύση από το παλιό εξοχικό ή χωριάτικο σπίτι, θα μπορούσαμε να...

Vintage χρώματα

Δίνοντας στο χώρο μας μια μικρή γεύση από το παλιό εξοχικό ή χωριάτικο σπίτι, θα μπορούσαμε να επενδύσουμε διακοσμητικά και να διαμορφώσουμε ένα ιδιαίτερα μοντέρνο και συνάμα απλό στυλ που ταιριάζει και αναδεικνύει την προσωπικότητά μας. Ντελικάτες υφές, μοτίβα λουλουδιών και κομψά λευκά έπιπλα, είναι μόνο λίγα δείγματα από τις αμέτρητες vintage επιλογές μας για ένα σπίτι εμπνευσμένο από το παρελθόν, που συνδυάζει αρμονικά τις χάρες της φύσης και της υπαίθρου με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.


 Όμως ποια είναι τα ιδανικότερα χρώματα για να βάψουμε τους τοίχους και να αποδώσουμε στο χώρο αυτήν την ξεχωριστή αισθητική;
1. Η απόχρωση της μέντας
Συνδυάζεται μοναδικά με λευκά ντουλάπια κουζίνας ή με σοκολατί έπιπλα για την κρεβατοκάμαρα και προσφέρει σε κάθε δωμάτιο μια απίστευτη φρεσκάδα, έναν αέρα έμπνευσης και ανανέωσης. Είναι μια αρκετά ζεστή και ταυτόχρονα φωτεινή απόχρωση που προσδίδει στο χώρο ζωντάνια και ευφορία. Για μια ακόμη πιο ολοκληρωμένη αισθητική άποψη, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε μικρά αντικείμενα όπως μαξιλάρια, πιάτα, κεριά κ.α. στην ίδια απόχρωση με τον τοίχο.




 
2. Το εκρού
Μια απόχρωση απίστευτα εύκολη στο συνδυασμό της, πολύ φωτεινή και σαφώς από τις πιο κομψές και διαχρονικές επιλογές στην παλέτα των χρωμάτων. Προσφέρει μοναδική ζωντάνια και έχει το πλεονέκτημα να αυξάνει τις διαστάσεις κάθε δωματίου. Αυτό την κάνει και επικρατέστερη επιλογή για τους μικρότερους χώρους, όπως είναι το μπάνιο και οι διάδρομοι. Ταιριάζει ιδανικά με τα περισσότερα παστέλ χρώματα, τα οποία αποτελούν έτσι κι αλλιώς κορυφαία τάση για vintage αποτέλεσμα. Δοκιμάστε να συνδυάσετε το εκρού του τοίχου με χρυσές, κόκκινες ή μπλε πινελιές σε μικρά διακοσμητικά αντικείμενα ή ακόμη και σε έπιπλα.



3. Ακουαμαρίνα
Αναμφισβήτητα το μπλε, σε όλες τις αποχρώσεις του, θεωρείται ένα χρώμα που εμπνέει ηρεμία στην ατμόσφαιρα. Ειδικότερα όμως σε αυτή την γαλαζοπράσινη απόχρωση, εκτός από την αίσθηση της ηρεμίας, αποπνέει και μια μοναδική κομψότητα. Είναι αρκετά πιο ανοιχτόχρωμο -επομένως δένει απόλυτα με το παλιό, χωριάτικο ύφος- ενώ αποδίδει ένα απίστευτο αποτέλεσμα όταν συνδυάζεται με το γκρι και το λευκό. Αποτελεί ιδανική επιλογή για το σαλόνι και γενικότερα για χώρους χαλάρωσης και διασκέδασης.



 
 4. Ροζ
Ιδανική λύση για το χώρο του φουαγιέ, της κουζίνας ή του μπάνιου, το ροζ είναι σε θέση να κάνει οποιοδήποτε χώρο να δείχνει λίγο πιο όμορφος! Είναι απλό, γλυκό και ιδανικό για την ανάμειξη ποικίλων διακοσμητικών στοιχείων. Έχει καθιερωθεί -και όχι τυχαία- ως το χρώμα που εμπνέει απόλυτα στη vintage διακόσμηση, καθώς μας παραπέμπει στα άνθη του κήπου της εξοχής, στο γεμάτο με λουλούδια παλιό σπιτάκι στο βουνό, σε κάθε νέο λουλούδι που βγαίνει στο φως και διαχέει την φρεσκάδα του στο περιβάλλον. Τέλος, δείχνει απίστευτα κομψό όταν συνδυάζεται με ουδέτερα κομμάτια επίπλων.



 
5.Βαθύ κόκκινο
Αν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια πιο τολμηρή επιλογή, το βαθύ κόκκινο δεν θα μας απογοητεύσει. Πρόκειται για μια απόχρωση ζεστή και φιλόξενη που μας μεταφέρει σε μια άλλη ατμόσφαιρα, στον παραδοσιακό αχυρώνα ή στο παλιό αγρόκτημα. Αποτελεί μοναδική πρόταση για μεγάλους χώρους, όπως η τραπεζαρία ή το καθιστικό, ενώ επιπλέον δημιουργεί εκπληκτικές αντιθέσεις αν συνδυαστεί με λιγότερο έντονες ή ουδέτερες αποχρώσεις. Παρά το ότι θεωρείται αρκετά σκούρο χρώμα, λειτουργεί τέλεια σε ένα περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί έτσι, ώστε να θυμίζει την κλασική εξοχική κατοικία.



 
  




6.Ηαπόχρωση της μυρτιάς
Καταπραϋντική και αναζωογονητική, η μυρτιά μας παρέχει μια απόχρωση που κρύβει μέσα της  το καλύτερο μέρος του μπλε και τα πλούτη του μωβ! Συνδυασμένα τόσο αρμονικά, και τα δύο χρώματα, προσφέρουν ένα μοναδικής πολυτέλειας αποτέλεσμα, ένα χρώμα ασύγκριτης κομψότητας. Η συγκεκριμένη απόχρωση θα λέγαμε ότι ταιριάζει θαυμάσια στο μπάνιο, τη βεράντα, αλλά και το κοριτσίστικο υπνοδωμάτιο. Μπορούμε να τη συνδυάσουμε με λευκά αντικείμενα, ψάθινα έπιπλα ή μια μεγάλη, ανεξάρτητη λευκή μπανιέρα για το μπάνιο.

 
πηγή:anakainisi-diakosmisi.com

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Vintage χρώματα-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Vintage χρώματα-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
http://anakainisi-diakosmisi.com/wp-content/uploads/2013/01/purple-bulbs-211x211.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/05/vintage.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/05/vintage.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy