Η οικογενειακή μπουγάδα αλλάζει ριζικά -tips

Το πλύσιμο των ρούχων για μια ολόκληρη οικογένεια είναι δύσκολη αποστολή! Ελάτε να δούμε μαζί πως μπορούμε να εξοικονομήσουμε χ...






Το πλύσιμο των ρούχων για μια ολόκληρη οικογένεια είναι δύσκολη αποστολή! Ελάτε να δούμε μαζί πως μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρόνο και ενέργεια από την εβδομαδιαία μπουγάδα και να την κάνουμε πιο εύκολη υπόθεση. Ταξινόμηση ρούχων: Πόσες φορές έχετε πει ότι πρέπει επιτέλους να βάλετε πρόγραμμα ώστε να μην  μένουν πίσω πάντα κάποια άπλυτα; Πολλές, αλλά δεν τα έχετε καταφέρει μέχρι τώρα. Ξεκινήστε αλλάζοντας τον τρόπο συλλογής των ρούχων.







 Χωρίστε τα ρούχα από την αρχή, βάζοντας δύο κάδους για άπλυτα –λευκά και τα υπόλοιπα – ή ακόμα καλύτερα τρεις αν έχετε χώρο –λευκά, σκούρα, χρωματιστά. Έτσι, δε θα χάνετε χρόνο στο διαχωρισμό τους και θα γίνεται αμέσως εμφανές όταν γεμίζει κάποιος από τους κάδους, ώστε να βάζετε πλυντήριο άμεσα!
Ρούχα σε «ετοιμότητα»: Δεν είναι μόνο ο διαχωρισμός στα χρώματα που θα σας εξασφαλίσει χρόνο. Η σωστή τοποθέτηση των ρούχων στο καλάθι, ώστε να είναι «σε ετοιμότητα» για την πλύση, είναι σημαντικό βήμα. Γυρίστε όσα χρειάζεται από την ανάποδη, ξεκουμπώστε τα πουκάμισα και κουμπώστε τα φερμουάρ, αδειάστε τσέπες, γυρίστε τις κάλτσες και φυσικά, εκπαιδεύστε κάθε μέλος της οικογένειας σε αυτήν την συνήθεια. Θα εκπλαγείτε, όταν δείτε πόσο πιο γρήγορα και εύκολα βάζετε πλυντήριο.
Βάλτε προτεραιότητες: Γνωρίζετε πολύ καλά ποια πρέπει να πλυθούν οπωσδήποτε –για λόγους υγιεινής και δυσάρεστων οσμών επίσης- και ποια μπορούν να περιμένουν για λίγο. Στην “πρώτη γραμμή” είναι τα εσώρουχα και οι κάλτσες. Ακόμη, λοιπόν, κι αν είστε πολύ πιεσμένες κάποια εβδομάδα και δεν προλαβαίνετε να πλύνετε τα πάντα, ξεχωρίστε τα και πλύντε τα. Τα μπλουζάκια και τα πουκάμισα μπορούν αν περιμένουν για λίγο. Αξιοποιήστε και τα υπόλοιπα ρούχα της ντουλάπας σας!
Οργανώστε όλα τα «εργαλεία» πλυσίματος: Απορρυπαντικά, μαλακτικά, λευκαντικά, ενισχυτικά πλύσης, δεσμευτές χρώματος και όλα όσα χρησιμοποιείτε για το πλύσιμο των ρούχων πρέπει να είναι συγκεντρωμένα σε ένα σημείο διαφορετικό από τα υπόλοιπα καθαριστικά προϊόντα σπιτιού. Τοποθετήστε τα λοιπόν όλα σε ένα μέρος εύκολα προσβάσιμο σε εσάς (όχι στα παιδιά) μέσα σε ένα μεγάλο πλαστικό κουτί ή σε ένα ντουλάπι «αφιερωμένο» αποκλειστικά στα απορρυπαντικά ρούχων. Θα εκπλαγείτε με το πόσο πιο εύκολο θα σας φανεί κάθε πλυντήριο όταν δεν θα ψαχουλεύετε πια ανάμεσα σε κάθε είδους καθαριστικό για το σπίτι για να βρείτε ό,τι χρειάζεστε για το κάθε πλυντήριο.
Ανακαλύψτε το δίχτυ πλυντηρίου: Προστατέψτε τα ευαίσθητά σας ρούχα από το σκίσιμο και τη φθορά τοποθετώντας τα μέσα σε ένα ειδικό δίχτυ πλυντηρίου για ευαίσθητα ρούχα, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε ακόμα και από το super market. Εναλλακτικά, τοποθετήστε τα ευαίσθητά σας ρούχα μέσα σε μία μαξιλαροθήκη που θα τα προστατέψει κατά τη διάρκεια της πλύσης.
Βραδινά πλυντήρια: Αν είστε μεγάλη οικογένεια με πολλά άπλυτα και ένα σαββατοκύριακο δεν φτάνει, φροντίστε μέσα στην εβδομάδα να βάζετε κάποιο πλυντήριο και μάλιστα  το βράδυ ώστε να αξιοποιείτε και το νυχτερινό ρεύμα που είναι πιο οικονομικό.
Κατάλληλο απορρυπαντικό: Σε κάθε πλύση χρησιμοποιήστε τις υγρές υπερσυμπυκνωμένες κάψουλες Ariel για εύκολο πλύσιμο αφού δεν χρειάζεστε πια δοσομετρητή. Απλά, τοποθετήστε μία κάψουλα στην καρδιά του κάδου και από πάνω τα ρούχα. Αυτό ήταν! Τώρα, θα έχετε 100% Καθαριστική Δράση και 0% σπατάλη χωρίς να χάνετε ούτε μια σταγόνα!
Πλυντήριο που δεν τσαλακώνει τα ρούχα: Βάζοντας πλυντήριο σε πρόγραμμα στυψίματος με πολύ γρήγορες στροφές, έχει το πλεονέκτημα ότι τα ρούχα σας στεγνώνουν πιο γρήγορα, αλλά και το μειονέκτημα ότι είναι περισσότερο τσαλακωμένα. Αυτό, θα κάνει το σιδέρωμα των ρούχων σας ακόμα πιο δύσκολο και χρονοβόρο. Προτιμήστε μια μέση λύση για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη!
Ακολουθώντας όλα τα παραπάνω, τα πλυντήρια θα γίνουν η αγαπημένη σας δουλειά του σπιτιού –μιας και θα θυμίζει παιχνίδι- και είναι πολύ πιθανόν μετά από λίγο να αποφασίσουν κι άλλα μέλη της οικογένειας ότι θέλουν να «παίξουν» κι εσείς απλά να συναινέσετε και να απολαύσετε τον χρόνο που έχετε εξασφαλίσει!
πηγή:epithimies.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Η οικογενειακή μπουγάδα αλλάζει ριζικά -tips
Η οικογενειακή μπουγάδα αλλάζει ριζικά -tips
http://3.bp.blogspot.com/-H-ygSMsdsCM/U2eMx9t6vXI/AAAAAAAAU_4/2Anhk3uMWHU/s1600/f4a0d6fac54f635f2a582b84feed7aba.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-H-ygSMsdsCM/U2eMx9t6vXI/AAAAAAAAU_4/2Anhk3uMWHU/s72-c/f4a0d6fac54f635f2a582b84feed7aba.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/05/tips.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/05/tips.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy