Όλα τα κλειστά δοχεία (κανάτες, γυάλινα ή πλαστικά βάζα, θερμός κ.ά.), όταν ανοίγονται μετά από πολύ καιρό, έχουν μια μυρωδιά κλε...
Όλα τα κλειστά δοχεία (κανάτες, γυάλινα ή πλαστικά βάζα, θερμός
κ.ά.), όταν ανοίγονται μετά από πολύ καιρό, έχουν μια μυρωδιά
κλεισούρας. Για να μην ξανασυμβεί αυτό, υπάρχει μια εύκολη λύση:
Αφού τα πλύνεις και τα αφήσεις να στεγνώσουν καλά, θα ρίξεις μέσα λίγο αλάτι, θα κλείσεις καλά το καπάκι ή το πώμα τους και θα τα αποθηκεύσεις όπως συνήθως. Όταν έρθει η ώρα να τα βγάλεις από το ντουλάπι για να τα χρησιμοποιήσεις, θα τα βρεις άοσμα.
Φυσικά θυμήσου να ξεπλύνεις καλά το αλάτι, πριν τα γεμίσεις.
πηγή: Golden Magazine