Θες πραγματικά να έρθεις πιο κοντά με το παιδί σου;

Έννοιες όπως η αγάπη, το ενδιαφέρον, η τρυφερότητα κυριαρχούν στο μυαλό μας όταν μιλάμε για τη σχέση γονέα με παιδί. Έννοιες...




Έννοιες όπως η αγάπη, το ενδιαφέρον, η τρυφερότητα κυριαρχούν στο μυαλό μας όταν μιλάμε για τη σχέση γονέα με παιδί. Έννοιες σχεδόν ταυτόσημες στη σκέψη των περισσότερων με το ρόλο τους ως μαμά ή μπαμπάς. Είναι όμως αρκετές για την διαπαιδαγώγηση του παιδιού μας; Και το κυριότερο είναι αρκετές για να γνωρίσουμε πραγματικά το παιδί μας; Η πραγματικότητα εντοπίζεται αλλού και οι λέξεις κλειδιά είναι η επικοινωνία και η παρατήρηση.

Από την επιστημονική ομάδα των ψυχολόγων του Χαμόγελου του Παιδιού  
Η καθημερινότητα πλέον έχει στρέψει αλλού την προσοχή των γονέων. Πόσες φορές για παράδειγμα έχει τύχει  ενώ κάνετε μια δουλειά στο σπίτι ή χαλαρώνετε από την πίεση της ημέρας να σας μιλάει το παιδί σας για το πώς πέρασε στο σχολείο και εσείς να του απαντάτε μηχανικά χωρίς να επεξεργάζεστε αυτά που έχετε ακούσει;
Οι οικονομικές δυσκολίες πλέον είναι πολλές και οι ανάγκες και οι επιθυμίες των παιδιών πολλαπλασιάζονται. Ως εκ τούτου οι ώρες εργασίας έχουν πολλαπλασιαστεί και οι αναμενόμενες δυσκολίες επικοινωνίας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι κορυφώνονται στις ελάχιστες ώρες που συναντιούνται. Έτσι πολλές φορές σε μια σημαντική ή λιγότερο σημαντική απόφαση που πρέπει να παρθεί για το παιδί οι γονείς διαφωνούν και μάλιστα μπροστά του. Σε αυτή την σκηνή καταρρέει το «οι γονείς μου» και παραμένει ο «καλός μπαμπάς» ή η «καλή μαμά» ανάλογα με την περίσταση.
Σκοπός του συγκεκριμένου άρθρου δεν είναι να κρίνει τον γονεϊκό ρόλο του κάθε ένα απλά να αφυπνίσει τον μπαμπά και τη μαμά σε σχέση με την επικοινωνία τους με το παιδί.
1. Να θυμάστε ότι η δική σας συμπεριφορά αποτελεί πρότυπο για να αναπτύξει το παιδί σας την δική του συμπεριφορά.
2. Παρατηρήστε την συμπεριφορά του παιδιού σας. Οποιαδήποτε ανεξήγητη αλλαγή στην συμπεριφορά του είναι ενδεικτική ότι κάτι έχει συμβεί ή κάτι το απασχολεί.
3. Πείτε του πράγματα που για σας είναι ίσως δεδομένα ή αυτονόητα. Το να πείτε στο παιδί σας ότι το αγαπάτε ή ότι είστε περήφανος / περήφανη για εκείνο για σας είναι δεδομένο. Για εκείνο σίγουρα δεν είναι και έχει σίγουρα ανάγκη να το ακούσει.
4. Κάποια στιγμή της ημέρας αφήστε για λίγο την όποια δουλειά και συζητήστε με το παιδί σας για το πώς πέρασε τη μέρα του.
5. Ακούστε τη γνώμη του και σεβαστείτε τη. Με αυτό τον τρόπο του μαθαίνετε να σέβεται τη γνώμη των άλλων.
6. Συζητήστε με τον / την σύντροφο σας σχετικά με το παιδί και αποφασίστε μια κοινή γραμμή διαπαιδαγώγησης που θα ακολουθήστε και οι δυο.
7. Εξηγήστε στο παιδί τις αποφάσεις που έχετε πάρει για εκείνο. Τα παιδιά τα τρομάζει ή τα θυμώνει το άγνωστο.
8. Ακούστε το παιδί σας και προσπαθήστε να μην αντιδράσετε υπερβολικά σε αυτό που θα ακούσετε. Η υπερβολή τρομάζει τα παιδιά.
9. Να θυμάστε ότι τα παιδιά δεν θέλουν να στενοχωρούν ή να πληγώνουν τους γονείς τους γι’ αυτό και κρύβουν πράγματα. Με την συζήτηση καλλιεργήστε ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.
πηγή : boro

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Θες πραγματικά να έρθεις πιο κοντά με το παιδί σου;
Θες πραγματικά να έρθεις πιο κοντά με το παιδί σου;
http://www.boro.gr/thumbnail?filepath=/contentfiles/photos/miterra-paidi.jpg&width=640&height=430
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/05/blog-post_4013.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/05/blog-post_4013.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy