10 tips για τέλειο σουφλέ

Το σουφλέ είναι μία κλασική συνταγή της γαλλικής κουζίνας και ένα από τα πλέον παρεξηγημένα πιάτα στην Ελλάδα. ...



Το σουφλέ είναι μία κλασική συνταγή της γαλλικής κουζίνας και ένα από τα πλέον παρεξηγημένα πιάτα στην Ελλάδα.
Ήξερες ότι το σουφλέ που τρως δεν έχει καμία σχέση με το αυθεντικό γαλλικό πιάτο; 

Το "λάθος" που κάνουν οι περισσότεροι ερασιτέχνες μάγειρες και νοικοκυρές, όταν φτιάχνουν σουφλέ, είναι να χρησιμοποιούν ζυμαρικά με τυρί και κρέμα γάλακτος. Δηλαδή, καμία απολύτως σχέση με την αυθεντική συνταγή.
Σουφλέ (souffler) στα γαλλικά σημαίνει αναπνέω και, μεταφορικά, φουσκώνω. Έτσι, το σουφλέ (γράφεται soufflé) αποτελείται από ασπράδια αυγού χτυπημένα σε μαρέγκα αναμειγμένα με μία σφιχτή κρέμα φτιαγμένη από μπεσαμέλ, κρόκους αυγών και άλλα υλικά (π.χ. τυρί, λαχανικά κλπ). Η μαρέγκα είναι αυτή που προσδίδει την αέρινη υφή και το υπέροχο φούσκωμα του σουφλέ. Ακούγεται εύκολο, έτσι; Κι όμως, δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις! Οι περισσότεροι ενθουσιώδεις μάγειρες δεν καταφέρνουν να πετύχουν αρκετά φουσκωμένα σουφλέ. Μην ανησυχείς καθόλου. Με αυτά τα tips θα φτιάχνεις τόσο νόστιμα και επιτυχημένα σουφλέ που σίγουρα θα θαύμαζε και η Julia Child!
1. Χρησιμοποιούμε φρέσκα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Διαχωρίζουμε πολύ προσεκτικά τον κρόκο από τα ασπράδια. Αν τα ασπράδια περιέχουν έστω και λίγο κρόκο, τότε δεν μπορεί να χτυπηθούν σωστά σε μαρέγκα.
3. Πριν ξεκινήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε λίγο αλάτι στα ασπράδια για να σφίξει η μαρέγκα καλύτερα.
4. Καταλαβαίνουμε ότι η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν σχηματιστούν σφιχτές γυαλιστερές κορυφές.
5. Το μυστικό είναι να μην “πάρει” αέρα η μαρέγκα και χάσει τη σφιχτή σύστασή της. Γι’αυτό ρίχνουμε σιγά σιγά και τμηματικά τη μαρέγκα στην κρέμα του σουφλέ.
6. Sos tip είναι να ανακατέψεις με τον σωστό τρόπο τη μαρέγκα με την κρέμα. Ξεκινάμε από τα τοιχώματα του μπωλ και συνεχίζουμε προς το εσωτερικό. Προσθέτουμε την επόμενη δόση μαρέγκας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
7. Δεν το παρακάνουμε με το χτύπημα γιατί διαφορετικά δεν θα πετύχουμε αέρινη υφή και σωστό φούσκωμα.
8. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το σκεύος όπου θα ψήσουμε το σουφλέ. Η ιδανική λύση είναι τα ατομικά γυάλινα ή κεραμικά σκεύη με ψηλά τοιχώματα, ειδικά για σουφλέ.
9. Βουτυρώνουμε τα σκεύη και πασπαλίζουμε ζάχαρη στα τοιχώματα πριν τα γεμίσουμε με το μείγμα σουφλέ. Έτσι, όταν ψηθεί στον φούρνο, θα φουσκώσει ομοιόμορφα και θα σχηματιστεί επίπεδη κρούστα στην κορυφή.
10. Ψήνουμε πάντα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200oC. To σουφλέ είναι έτοιμο όταν τριπλασιαστεί σε όγκο και ροδίσει εξωτερικά. Σερβίρουμε αμέσως.
πηγή: mamapeinao.gr

Σχόλια

Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Χριστούγεννα Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: 10 tips για τέλειο σουφλέ
10 tips για τέλειο σουφλέ
http://3.bp.blogspot.com/-Q1u7_BPOVI0/Vq50p9V9ziI/AAAAAAAAaZw/DaMsBtCTLXs/s400/%25CE%25A3%25CF%2585%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25BA%25CF%2584_150413221437.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-Q1u7_BPOVI0/Vq50p9V9ziI/AAAAAAAAaZw/DaMsBtCTLXs/s72-c/%25CE%25A3%25CF%2585%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25BA%25CF%2584_150413221437.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/05/10-tips.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/05/10-tips.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy